Ez az óra olyat tud, amit az Apple Watch nem

2022.08.28| Phone Arena

Ez az óra olyasmire képes, ami 200 millió embernek tud segíteni világszerte, amire az Apple Watch nem képes.

Az Apple Watch egészségügyi funkcióinak szent grálján a hírek szerint még mindig dolgozik a cupertinói banda. Arról beszélünk, hogy az Apple óráját használók fájdalommentesen mérhetik le vércukorszintjüket. Az inzulinfüggő cukorbetegeknek minden étkezés előtt tudniuk kell ezt a számot, mert ez határozza meg, hogy mennyi inzulint kell beadniuk a "vércukorszintjük" csökkentéséhez.

Jelenleg az a protokoll, hogy a cukorbeteg egy lándzsa nevű tűvel vért vesz le, a vért egy drága, eldobható tesztcsíkra helyezi, és egy glükométernek nevezett gépbe szúrja. Az Apple a hírek szerint egy sokkal kevésbé invazív módszeren dolgozik, amellyel az Apple Watch részét képező szenzorok segítségével ellenőrizheti a vércukorszintet. Áprilisban egy jelentés azt sugallta, hogy ez lehet a közelgő Series 8 Apple Watch funkciója, de úgy tűnik, hogy ez most távoli opció csak.

Világszerte több mint 200 millió inzulinfüggő cukorbeteg él, ennek a funkciónak a hozzáadása óriási eladási pont lehet a készülék számára, mivel a cukorbetegek évente egy vagyont költenek tesztcsíkokra, még akkor is, ha a biztosítás fedezi a költségek egy részét.

Ha az Apple dolgozik ezen a funkción, fel kell vennie a tempót. A PKvitality nevű francia cég nemrég tette közzé harmadik klinikai vizsgálatának eredményét, amelyet a K’Watch Glucose okosórájához futtatott. Az eredmények 16%-os hibahatárt mutattak, ami a 17%-18%-os célt meghaladja. Ezt az algoritmus és az órán lévő K’apsul fejlesztésével érték el. Az első két klinikai vizsgálat 22%-os, illetve 19%-os hibahatárral rendelkezett.

Sajtóközleményben a cégalapító, Luc Pierart mondta. "A K'Watch segítségével olyan technológiai innovációt kívánunk kínálni a cukorbetegeknek, amelyek végigkísérik őket mindennapi életükben. Bár 2021 végén megkezdtük a klinikai vizsgálatokat, gyors és határozott előrelépést teszünk. Ez a hatalmas felgyorsulás, a klinikai vizsgálataink során megkövetelt precizitás magabiztossá tesz minket termékünk fejlesztésében. Már csak néhány hónap van hátra projektünk validálásáig, és olyan megoldást kínálunk, amely megfelel a cukorbetegek elvárásainak: fájdalommentes, ragasztási problémák nélkül, diszkrét és rendkívül praktikus."

Ez az óra olyat tud, amit az Apple Watch nem

A vércukorszint mérésének hibahatára a következő volt javult a három klinikai vizsgálathoz képest

A PKvitality azt reméli, hogy 2024-re elérhető lesz a K'Watch Glucose okosóra 199,99 dolláros áron. A cserélhető K'apsul Glucose érzékelő várhatóan körülbelül 99,90 dollárba kerül havonta, bár ezek az árak változhatnak.

Az egyik legjobb dolog ebben az órában, hogy diszkrét riasztásokkal értesíti Önt, ha a cukorszintje túl magas és inzulinra van szüksége, hogy csökkentse, vagy túl alacsony, és meg kell innia egy kis narancslevet vagy más vércukorszint emelőt. A csokoládé evése segít megelőzni a hipoglikémiás rohamot, amely a cukorbeteg elájulásához vezethet, mivel az inzulinnak köszönhetően túl kevés cukor van a szervezetében. A cég által készített 30 másodperces promóciós videó szerint (amelyet ebbe a cikkbe ágyazva talál) az óra bármikor hordható, még a zuhany alatt is.

Ami az Apple Watch-ot illeti, 2021 júliusában az Apple egyik beszállítója, a Rockley bejelentette, hogy olyan technológiát fejlesztett ki, amely lehetővé teszi egy eszköz nem invazív vércukorszint mérését. De a pletykák és a találgatások ellenére a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman azt mondja, hogy nem számít új, egészséggel kapcsolatos érzékelőkre az Apple Watch Series 8-on a hőmérőn kívül.

Az Apple Watch Series 8 szeptember 7-én mutatkozik be az új iPhone 14 sorozat mellett. Az óra három új modelljét láthattuk, köztük a hagyományos Apple Watch Series 8-at, egy olcsóbb Apple Watch SE-t (2022) és egy új prémium Apple Watch Pro modellt. Utóbbi egy nagyobb, 2 hüvelykes törésálló kijelzővel és nagyobb akkumulátorral rendelkezhet.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei