Az FDA jóváhagyta az első iPhone-kompatibilis vércukorszint-monitort!

2024.03.07| 9to5 Mac

A vércukorszint mérésére alkalmas Apple Watch álma még várat magára, de ha iPhone-képes vércukormérőt szeretne, hamarosan vény nélkül is vásárolhat egyet. Amerikában legalábbis.

Az FDA jóváhagyta a Dexcom Stelo Glucose Biosensor System rendszerét, amely Bluetooth-kapcsolatot használ iPhone-hoz. Az FDA azt állítja, hogy az eszközt nem azoknak szánták, akiknél alacsony vércukorszintet diagnosztizáltak, sem azoknak, akiknek inzulint írtak fel. Az ilyen betegek számára vényköteles eszközök állnak rendelkezésre.

Az új készülék a nem inzulinfüggő cukorbetegek, valamint mindenki számára készült, akinél fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

  "A mai napon az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala engedélyezte az első vény nélkül kapható (OTC) folyamatos glükózmonitor (CGM) forgalmazását.

  A Dexcom Stelo Glucose Biosensor System egy integrált CGM (iCGM), amelyet 18 év felettieknek szántak, akik nem használnak inzulint, például cukorbetegek, akik állapotukat orális gyógyszerekkel kezelik, vagy cukorbetegek, akik szeretnék jobban megérteni, hogyan kell diétázni és a testmozgás befolyásolhatja a vércukorszintet <…>

  A Stelo Glucose Biosensor System egy hordható érzékelőt használ, amely a felhasználó okostelefonjára vagy más intelligens eszközére telepített alkalmazással párosul a glükóz értékek folyamatos mérésére, rögzítésére, elemzésére és megjelenítésére."

Az FDA jóváhagyta az első iPhone-kompatibilis vércukorszint-monitort!

A mérések 15 percenként automatikusan megtörténnek, és minden érzékelő akár 15 napig is viselhető a csere előtt.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az FDA szerint a fejlesztés azért fontos, mert nem mindenkinek van egyenlő hozzáférése az orvosokhoz, és ez nagyobb „egészségügyi egyenlőséget biztosít azáltal, hogy az ellátást és a wellnesst otthoni környezetbe helyezi át”. A Dexcon szerint az eszközt valamikor ezen a nyáron kezdik forgalmazni az Egyesült Államokban.

A nem invazív vércukormérés továbbra is a Szent Grál. Tavaly jelentették, hogy ezt eredetileg az eredeti Apple Watch funkciójaként tervezték elindítani. Ez túl ambiciózusnak bizonyult, és az FDA nemrégiben óva intette az embereket minden nem invazív terméktől, mivel azok nem megbízhatóak.

Ez azonban továbbra is a hosszú távú cél, és biztosnak tűnik, hogy végül egy Apple Watchon is láthatjuk – de valószínűleg még néhány évig nem.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei