Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26| Phone Arena

Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ebben az időszakban, amikor úgy tűnik, hogy elérkeztünk egy bizonyos szintre a mobiltechnológia fejlődésében, az új frissítések fontosabbak, mint valaha. Nos, egy ilyen frissítés, amelyet a Samsung és az Apple siet bemutatni, a nem-invazív vércukorszint monitorozási funkció a következő okosóráikkal. Az Apple régóta próbálja beletenni ezt az óráiba, már az első Apple Watch-nál is felmerült 2015-ben.

A Bloomberg legújabb jelentése szerint a Samsung jelenleg azon dolgozik, hogy bevezesse ugyanezt a funkciót. A cég küldetésének része, hogy kibővítse az általa kínált eszközök egészségügyi funkcióinak arzenálját, és a fent említett vércukorszint-monitorozási funkcióról azt pletykálják, hogy a várva várt Galaxy Ringgel együtt érkezhet, amely később, de még idén jöhet ki.

A Samsung arra összpontosít, hogy olyan viselhető eszközt hozzon létre, amely elvégezheti az ilyen egészségméréseket, erről szól Hon Pak, a cég digitális egészségügyi vezetője, egy Bloomberg-interjúban osztotta meg a következőket:

"Ha folyamatosan tudjuk mérni a vérnyomást és a vércukorszintet, akkor szintet lépünk."

A Bloomberg jelentése továbbá azt is elárulja, hogy a Samsung azt tervezi, hogy növeli az általuk kínált egészségügyi adatok mennyiségét azáltal, hogy érzékelőket helyez el a test különböző részein. Sajnos azonban Pak úr nem említette meg a várható időpontot, hogy mikor várható a folyamatos vérnyomás- és vércukorszint-monitorozás, de reményeit megosztotta, hogy ez az elkövetkező 5 évben megtörténik.

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Most némi kontextusért meg kell említenünk, hogy már vannak okosórák, amelyek képesek vérnyomást mérni, a Samsung Galaxy Watch5 - tesztünk itt olvasható - például egy ilyen, bár havonta kell kalibrálni felkaros vérnyomásmérővel az adatok pontossága érdekében. Azonban még nem láttunk olyan okosórát, amely folyamatosan mérné a vérnyomást.

Miért fontos a nem-invazív vércukorszint-monitorozás a viselhető eszközökön?

Ahogyan jelenleg áll a helyzet, a vércukorszint méréséhez vért kell venni, majd egy vércseppet a vércukorszint mérő tesztcsíkjára cseppenteni. Ez körülményes és kellemetlen folyamat, és a kényelmetlenség az a fő probléma, amelyet a Samsung és az Apple megpróbálnak megoldani a nem-invazív vércukorszint-monitorozással rendelkező viselhető készülék létrehozásával. Ez egy jelentős változás lenne, különösen a cukorbetegek számára, akiknek rendszeresen nyomon kell követniük a vércukorszintjüket.

Azonban ennek a technológiai teljesítménynek elérése sokkal nehezebb. Nemcsak azért, mert olyan technológiai innovációkat igényel, amelyek évek óta fejlesztés alatt állnak, hanem azért is, mert a mérésnek abszolút pontosnak kell lennie. Ellentétben a pulzusszám mérővel, amely segít nyomon követni a pulzust a kardióedzés során, a cukorbetegek és az orvosok a vércukorszint mérésére támaszkodnak, hogy pontos inzulindózist nyújtsanak, beleértve más típusú gyógyszereket is.

A FDA és hasonló szabályozó szervezetek jóvá kell hagyják azokat az eszközöket, amelyek képesek vércukorszintet mérni, mivel akár a legkisebb pontatlanság is súlyos egészségügyi kockázatokkal járhat. Tehát, még ha az összes technológiai akadályt sikerül is legyőzni, még mindig ott van az FDA és hasonló szervezetek jóváhagyásának a folyamata, amely évekig eltarthat. Tehát a Samsung Hon Pak által remélt 5 év távolabbi valóságnak tűnik és kicsit optimistának is. Egy dolog biztos, bármelyik cég lesz az első, aki bemutatja a nem-invazív vércukorszint-monitorozást viselhető eszközön, az komoly technológiai lépés lesz, mindegy, hogy Samsung, Apple, vagy valaki más teszi meg.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei