Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26| Phone Arena

Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ebben az időszakban, amikor úgy tűnik, hogy elérkeztünk egy bizonyos szintre a mobiltechnológia fejlődésében, az új frissítések fontosabbak, mint valaha. Nos, egy ilyen frissítés, amelyet a Samsung és az Apple siet bemutatni, a nem-invazív vércukorszint monitorozási funkció a következő okosóráikkal. Az Apple régóta próbálja beletenni ezt az óráiba, már az első Apple Watch-nál is felmerült 2015-ben.

A Bloomberg legújabb jelentése szerint a Samsung jelenleg azon dolgozik, hogy bevezesse ugyanezt a funkciót. A cég küldetésének része, hogy kibővítse az általa kínált eszközök egészségügyi funkcióinak arzenálját, és a fent említett vércukorszint-monitorozási funkcióról azt pletykálják, hogy a várva várt Galaxy Ringgel együtt érkezhet, amely később, de még idén jöhet ki.

A Samsung arra összpontosít, hogy olyan viselhető eszközt hozzon létre, amely elvégezheti az ilyen egészségméréseket, erről szól Hon Pak, a cég digitális egészségügyi vezetője, egy Bloomberg-interjúban osztotta meg a következőket:

"Ha folyamatosan tudjuk mérni a vérnyomást és a vércukorszintet, akkor szintet lépünk."

A Bloomberg jelentése továbbá azt is elárulja, hogy a Samsung azt tervezi, hogy növeli az általuk kínált egészségügyi adatok mennyiségét azáltal, hogy érzékelőket helyez el a test különböző részein. Sajnos azonban Pak úr nem említette meg a várható időpontot, hogy mikor várható a folyamatos vérnyomás- és vércukorszint-monitorozás, de reményeit megosztotta, hogy ez az elkövetkező 5 évben megtörténik.

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Most némi kontextusért meg kell említenünk, hogy már vannak okosórák, amelyek képesek vérnyomást mérni, a Samsung Galaxy Watch5 - tesztünk itt olvasható - például egy ilyen, bár havonta kell kalibrálni felkaros vérnyomásmérővel az adatok pontossága érdekében. Azonban még nem láttunk olyan okosórát, amely folyamatosan mérné a vérnyomást.

Miért fontos a nem-invazív vércukorszint-monitorozás a viselhető eszközökön?

Ahogyan jelenleg áll a helyzet, a vércukorszint méréséhez vért kell venni, majd egy vércseppet a vércukorszint mérő tesztcsíkjára cseppenteni. Ez körülményes és kellemetlen folyamat, és a kényelmetlenség az a fő probléma, amelyet a Samsung és az Apple megpróbálnak megoldani a nem-invazív vércukorszint-monitorozással rendelkező viselhető készülék létrehozásával. Ez egy jelentős változás lenne, különösen a cukorbetegek számára, akiknek rendszeresen nyomon kell követniük a vércukorszintjüket.

Azonban ennek a technológiai teljesítménynek elérése sokkal nehezebb. Nemcsak azért, mert olyan technológiai innovációkat igényel, amelyek évek óta fejlesztés alatt állnak, hanem azért is, mert a mérésnek abszolút pontosnak kell lennie. Ellentétben a pulzusszám mérővel, amely segít nyomon követni a pulzust a kardióedzés során, a cukorbetegek és az orvosok a vércukorszint mérésére támaszkodnak, hogy pontos inzulindózist nyújtsanak, beleértve más típusú gyógyszereket is.

A FDA és hasonló szabályozó szervezetek jóvá kell hagyják azokat az eszközöket, amelyek képesek vércukorszintet mérni, mivel akár a legkisebb pontatlanság is súlyos egészségügyi kockázatokkal járhat. Tehát, még ha az összes technológiai akadályt sikerül is legyőzni, még mindig ott van az FDA és hasonló szervezetek jóváhagyásának a folyamata, amely évekig eltarthat. Tehát a Samsung Hon Pak által remélt 5 év távolabbi valóságnak tűnik és kicsit optimistának is. Egy dolog biztos, bármelyik cég lesz az első, aki bemutatja a nem-invazív vércukorszint-monitorozást viselhető eszközön, az komoly technológiai lépés lesz, mindegy, hogy Samsung, Apple, vagy valaki más teszi meg.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei