Az FDA nem akarja, hogy okosórákat használjunk a vércukorszint mérésére

2024.02.26| Android Headlines

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) a közelmúltban figyelmeztetést adott ki.

Óvatosságra figyelmeztetnek, hogy ne használjanak okosórákat a vércukorszint mérésére. Előfordulhat, hogy az okosórák nem mérik megbízhatóan vagy pontosan a vércukorszintet népszerűségük és kényelmük ellenére. Az FDA óvatosságának indokait ebben a cikkben ismertetjük.

Miért adta ki ezt a figyelmeztetést az amerikai FDA?

A figyelmeztetést az amerikai FDA adta ki számos okosóra tesztelése után. A hordható eszközök azt állították, hogy képesek mérni a vércukorszintet. Az FDA azonban felfedezte, hogy ezek az eszközök nem kaptak engedélyt vagy jóváhagyást erre a célra. Azoknak a cukorbetegeknek, akik pontos intézkedésekre van szükségük betegségük megfelelő kezelésében, ismerniük kell ezt az információt. A pontatlan vércukorszint-leolvasások súlyos egészségügyi hatásokat okozhatnak.

Az FDA nem akarja, hogy okosórákat használjunk a vércukorszint mérésére

Milyen kockázatokkal jár az okosórák vércukorszint-mérésre való használata?

Az okosórák optikai érzékelők segítségével érzékelik a vér oxigénszintjét és a pulzusszámot egyéb egészségügyi paraméterek mellett. A vércukorszint értékelése során előfordulhat, hogy ezek az érzékelők nem teljesen pontosak. A mobilitás, a hőmérséklet és a bőrtónus változásai mind befolyásolhatják a mérések pontosságát.

Hogyan tudják az egyének pontosan ellenőrizni vércukorszintjüket?

Kulcsfontosságú, hogy megbízható és tanúsított vizsgálati eljárásokat alkalmazzunk. A cukorbetegeknek gyakran ellenőrizniük kell a vércukorszintjüket. A pontos leolvasáshoz a hagyományos vércukormérőknek ujjszúrásból vett kis vérmintára van szükségük. Ez az eljárás még mindig az arany szabvány. A cukorbetegek gyakran használnak folyamatos glükózmonitorokat (CGM), amelyeket a testükön viselnek, és valós idejű vércukorszint-leolvasást kínálnak, hogy sikeresen figyelemmel kísérjék a vércukorszintjüket.

Összefoglalva, az Egyesült Államok FDA tanácsa a vércukorszint okosórákkal történő mérésével szemben hangsúlyozza a precíz és megbízható technikák alkalmazásának fontosságát. Az okosórák kényelmesek és könnyen hozzáférhetőek, de nem biztos, hogy a legmegbízhatóbb választás a cukorbetegek számára, akiknek pontos mérésekre van szükségük egészségük megfelelő ellenőrzéséhez. 

Egészségük és jólétük megőrzése érdekében az embereknek beszélniük kell egészségügyi szakembereikkel, és vércukorszintjük ellenőrzésére jóváhagyott berendezéseket kell használniuk.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei