Apple: új taggal bővült az AI iránti harc

2024.04.27| Android Authority

Egyes híresztelések szerint ötvözik a Google Gemini és az OpenAI ChatGPT erejét, hogy lenyűgöző, egyedülálló AI-funkciókat kínáljanak. Viszont kiknek lesz elérhető?

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az elmúlt évben az AI volt a menő téma. Továbbá egy felmérés alapján még a 2023-as év szava is a mesterséges intelligencia lett. Az utóbbi hat hónap két legnagyobb okostelefon megjelenése – a Google Pixel 8 sorozat és a Samsung Galaxy S24 sorozat – nagy hangsúlyt fektetett a telefonok AI erejére. Fontos megjegyezni, hogy szinte az összes AI-t a Google Gemini hajtja, még a Samsung telefonokon is.

Korábban hallottuk, hogy az Apple is tárgyalásokat folytatott a Google-lel arról, hogy Gemini alapú funkciókat hozzon létre az iOS 18-ban, az operációs rendszer következő verziójában. Ez ésszerű lépés lenne, mivel a Google már meg is tette ezt a Samsung számára. Most azonban a Bloomberg Mark Gurman azt mondja, hogy az Apple tárgyalásokat folytat az OpenAI-val annak érdekében, hogy ChatGPT-vel hajtott funkciókat vigyen be az iOS-be. Tehát elképzelhető, hogy az iOS 18 AI trükköket kínál, amelyeket egyaránt hajtana a Gemini és a ChatGPT is.

Tisztázásként, ez nem az első alkalom, hogy az Apple és az OpenAI beszélget. Korábban idén már keringtek pletykák arról, hogy az Apple és az OpenAI tárgyalásokat folytatnak - ám arról nem érkeztek információk. Egyes feltételezések alapján ezek a tárgyalások megszakadtak, és az Apple ismét a Google-lel tárgyal. Gurman azt állítja, hogy az Apple és a Google még mindig tárgyalásokat folytat. Más szóval az Apple talán mindkét vállalattal tárgyal, hogy lássák, mit kaphatnak. Nyilvánvalóan az Apple nem akarja, hogy az iOS 18 képes legyen pontosan ugyanazokat a dolgokat megtenni, amit a Pixel és a Galaxy S telefonok. Legalább néhány olyan dologra van szüksége, amelyek egyediek az iPhone-ok számára. Elképzelhető, hogy a Google nem képes (vagy nem hajlandó) ezt nyújtani, ezért az Apple az OpenAI-t kérdezi meg. Szóval rengeteg az információ, viszont még mindig szimpla feltételezésnek tünik mindegyik.

Sajnos Gurmannek nincs információja arról, hogy ezek a potenciális funkciók mik lehetnek. Egyelőre azonban nem megalapozatlan arra számítani, hogy az iOS 18 támogatja a Pixel 8 és a Galaxy S24 sorozatokon már látott  funkciókat, néhány új funkciót pedig az OpenAI hoz létre. Az Apple-nek saját nagy nyelvi modellje (LLM) is van, amelyen belül dolgozik, így még az is lehetséges, hogy néhány Apple által készített AI funkció is benne lesz.

A verseny a mesterséges intelligencia óriásai között tehát folytatódik. Az iOS 18 lehet az a pont, ahol az Apple ötvözi a Google Gemini és az OpenAI ChatGPT erejét, hogy olyan funkciókat hozzon létre, amelyek eddig elképzelhetetlenek voltak az okostelefonok számára. Maradjunk tehát izgatottak és figyeljük, hogyan alakul ez az AI csata a következő hónapokban!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

2024.04.12
| Android Headlines
Az iPhone SE 4 létezéséről már régóta a pletykálnak, részletes specifikációi pedig most kerültek fel az internetre. Ezek Nguyen Phi Hungtól származnak, tehát nem tartozik a szokásos forrásaink közé.