Apple: új taggal bővült az AI iránti harc

2024.04.27| Android Authority

Egyes híresztelések szerint ötvözik a Google Gemini és az OpenAI ChatGPT erejét, hogy lenyűgöző, egyedülálló AI-funkciókat kínáljanak. Viszont kiknek lesz elérhető?

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az elmúlt évben az AI volt a menő téma. Továbbá egy felmérés alapján még a 2023-as év szava is a mesterséges intelligencia lett. Az utóbbi hat hónap két legnagyobb okostelefon megjelenése – a Google Pixel 8 sorozat és a Samsung Galaxy S24 sorozat – nagy hangsúlyt fektetett a telefonok AI erejére. Fontos megjegyezni, hogy szinte az összes AI-t a Google Gemini hajtja, még a Samsung telefonokon is.

Korábban hallottuk, hogy az Apple is tárgyalásokat folytatott a Google-lel arról, hogy Gemini alapú funkciókat hozzon létre az iOS 18-ban, az operációs rendszer következő verziójában. Ez ésszerű lépés lenne, mivel a Google már meg is tette ezt a Samsung számára. Most azonban a Bloomberg Mark Gurman azt mondja, hogy az Apple tárgyalásokat folytat az OpenAI-val annak érdekében, hogy ChatGPT-vel hajtott funkciókat vigyen be az iOS-be. Tehát elképzelhető, hogy az iOS 18 AI trükköket kínál, amelyeket egyaránt hajtana a Gemini és a ChatGPT is.

Apple: új taggal bővült az AI iránti harc

Tisztázásként, ez nem az első alkalom, hogy az Apple és az OpenAI beszélget. Korábban idén már keringtek pletykák arról, hogy az Apple és az OpenAI tárgyalásokat folytatnak - ám arról nem érkeztek információk. Egyes feltételezések alapján ezek a tárgyalások megszakadtak, és az Apple ismét a Google-lel tárgyal. Gurman azt állítja, hogy az Apple és a Google még mindig tárgyalásokat folytat. Más szóval az Apple talán mindkét vállalattal tárgyal, hogy lássák, mit kaphatnak. Nyilvánvalóan az Apple nem akarja, hogy az iOS 18 képes legyen pontosan ugyanazokat a dolgokat megtenni, amit a Pixel és a Galaxy S telefonok. Legalább néhány olyan dologra van szüksége, amelyek egyediek az iPhone-ok számára. Elképzelhető, hogy a Google nem képes (vagy nem hajlandó) ezt nyújtani, ezért az Apple az OpenAI-t kérdezi meg. Szóval rengeteg az információ, viszont még mindig szimpla feltételezésnek tünik mindegyik.

Sajnos Gurmannek nincs információja arról, hogy ezek a potenciális funkciók mik lehetnek. Egyelőre azonban nem megalapozatlan arra számítani, hogy az iOS 18 támogatja a Pixel 8 és a Galaxy S24 sorozatokon már látott  funkciókat, néhány új funkciót pedig az OpenAI hoz létre. Az Apple-nek saját nagy nyelvi modellje (LLM) is van, amelyen belül dolgozik, így még az is lehetséges, hogy néhány Apple által készített AI funkció is benne lesz.

Apple: új taggal bővült az AI iránti harc

A verseny a mesterséges intelligencia óriásai között tehát folytatódik. Az iOS 18 lehet az a pont, ahol az Apple ötvözi a Google Gemini és az OpenAI ChatGPT erejét, hogy olyan funkciókat hozzon létre, amelyek eddig elképzelhetetlenek voltak az okostelefonok számára. Maradjunk tehát izgatottak és figyeljük, hogyan alakul ez az AI csata a következő hónapokban!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei