huawei

Még nem kapta vissza az Androidot a Huawei

2019.07.03
Címkék:

huawei

,

trump


Nem minden szankció került visszavonásra a hétvégén, így a kínai óriás továbbra is az amerikai döntésre vár.

Néhány napja nagy kő eshetett le a Huawei vezetőségének a válláról, hiszen Donald Trump – váratlanul – bejelentette, hogy ismét engedélyezi az amerikai vállalatok számára, hogy üzleteljenek a kínai óriással. Ez azért fontos utóbbiak számára, mert a fekete lista miatt gyakorlatilag kitiltották volna őket az Androidról, és a nagy gyártó chipsetjeihez és alkatrészeihez sem juthattak hozzá.

Az amerikai elnök azonban látszólag lezárta a vitát, ám mint azóta kiderült, egyelőre korántsem világos, hogy mit jelent ez a valóságban. Trump ugyanis arról beszélt, hogy engedélyezi azon termékek exportját, amelyek széles körben elérhetők és nem veszélyeztetik az USA nemzetbiztonságát. A széles körben elérhető fogalmát azonban nem határozták meg és azóta az is kiderült, hogy az amerikaiak nem veszik le a fekete listáról a céget, csak éppen megengedőbben állnak hozzájuk, mint az elmúlt hetekben.

A Huawei így jelen pillanatban arra vár, hogy az Igazságügyi minisztérium hivatalosan is értesítse őket arról, hogy nincs akadálya az Android rendszer használatának.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei