Végre: a Qualcomm szállíthat a Huaweinek

2020.11.17| Android Police
Címkék:

Qualcomm

,

Huawei

,

Trump


A Qualcomm korlátozott engedélyt kapott arra, hogy mobil lapkakészletet szállítson a Huawei számára, de csak 4G kompatibiliset.

Az Egyesült Államok által kiszabott, a Huawei kereskedelemre vonatkozó tilalma szeptemberben teljes mértékben hatályba lépett és arra kényszerítette a Qualcommot, a Samsungot, a Sony-t, az LG-t és más hardver beszállítókat, hogy hagyják abba az értékesítést a Huawei számára. A Qualcomm mentességet szorgalmazott a chipek Huawei számára történő értékesítésére és most a licencet kapott erre.

Az Egyesült Államok kormánya engedélyt adott alkatrészek értékesítésére a Qualcomm számára, de akad kivétel - a vállalat csak 4G csatlakozással képes chipkészleteket értékesíthet, 5G képest nem. Ez szigorúan korlátozza a SoC-k eladását a Huawei számára, tekintve, hogy a legújabb Snapdragon 800, 700 és 600 sorozatú chipek mind tartalmaz 5G modemet.

Végre: a Qualcomm szállíthat a Huaweinek

A licenc nem említette, hogy pontosan mely termékeket lehetne értékesíteni, de a lehető legfrissebb chip a tavalyi Snapdragon 855 lehet, amely csak egy opcionális X50 modemen keresztül támogatta az 5G-t. Ez a Huawei telefonjait két generációval más zászlóshajók mögé helyezné 2021-ben, hacsak a Qualcomm nem a 865 vagy a 875 egyedi változatának fejlesztését választja a Huawei számára.

Mindeközben a Huawei arra kéri az Egyesült Királyságot, hogy vizsgálja felül az ország Huawei 5G berendezésekre vonatkozó tilalmát. Az Egyesült Királyság eredetileg azt tervezte, hogy engedélyezi a Huawei hardverének használatát az 5G hálózataiban, amíg a Trump kormány nyomása kemény tilalomhoz nem vezetett.

A The Guardian-nak adott interjúban a Huawei alelnöke, Victor Zhang elmondta, hogy mivel Joe Biden lesz az új elnök, az Egyesült Királyságnak hatályon kívül kell helyeznie a tiltását. "Politikai döntés volt, amelyet a Huawei és nem az Egyesült Királyság okozott az Egyesült Államokban" - mondta Zhang. "Ezt nem igazán a biztonság, hanem az USA és Kína közötti kereskedelmi háború motiválja."

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei