A Qualcomm Trumppal szembemenne

2020.08.11| Android Police
Címkék:

Qualcomm

,

Huawei

,

Trump


A Qualcomm a Trump kormánytól kéri az 5G Snapdragon chipseteinek eladási lehetőségét a Huawei számára. 8 milliárd dolláros potenciális

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Qualcomm Snapdragon processzorai sok Androidos telefon alapjául szolgálnak hosszú évek óta, de vannak kivételek. A Huawei és az Egyesült Államok kormányának közreműködése ez év elején levágta a kínai társaságot a beszállítóitól és a vállalatot más források keresésére késztette. Most a Qualcomm arra kéri a Trump kormányt, hogy változtassa meg a Huaweit érintő korlátozásokat, hogy még több 5G Snapdragon chipet értékesíthessen.

Egy nemrégiben készült jelentés szerint a Qualcomm lobbizza Trump elnököt és adminisztrációját, hogy fontolja meg a Huawei-re vonatkozó kereskedelmi korlátozások módosítását. A Qualcomm figyelmezteti a törvényhozókat, hogy a Huawei az USA-ban székhellyel nem rendelkező gyártókhoz fordul, hacsak nem változtatnak az exportengedélyezési politikán. Az lapkakészlet gyártó társaság szerint 8 milliárd dollárt veszíthet potenciális megrendelésekből és a kiesés "az 5G lapkakészlet piaci részesedésének gyors változását okozhatja Kínában és azon túl".

A Qualcomm Trumppal szembemenne

A Huawei Kínán kívüli jövője jelenleg nem tűnik túl fényesnek. Noha a vállalat a közelgő Huawei Mate 40 sorozatának várhatóan a korlátozások hatályba lépése előtt gyártott Kirin lapkakészleteket fogja felhasználni, a jövőben nagy eséllyel kénytelen lesz több MediaTek processzort használni. A Qualcomm szeretne egy darabot az üzletből, bár még ha a Huawei Snapdragon processzorokra is váltana, telefonjait továbbra is nehéz ajánlani Google szolgáltatások és alkalmazások nélkül a Google-re épülő piacokon.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei