RIP: lehet rosszabb a Huawei helyzete

2020.08.10| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

Kirin

,

chipset


A gyártó megerősítette, hogy a Huawei Mate 40 lesz az utolsó telefon a házon belüli processzorral felszerelve.

A Counterpoint, az IDC és a Canalys kutatócégek szerint a Huawei több okostelefont értékesített, mint bármelyik másik gyártó 2020 második negyedévében. Bár ennek jó része Kína gazdasági fellendülésének tulajdonítható, esélyes, hogy a győzelem rövid életű, mivel sötétebb napok várnak a vállalatra.

A Google már több mint egy éve korlátozza a Huawei számára az alkalmazások és szolgáltatások használatát az Egyesült Államok kormányának rendeléseivel összhangban. És ha ez nem volt elegendő, akkor az Egyesült Államok most az amerikai technológiát alkalmazó gyártóktól is kifejezett engedély kérését követeli meg, mielőtt félvezetőket eladnának a Huawei-nek. A Tajvani Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) megerősítette, hogy már nem vesz fel új megrendeléseket a Huawei-től, ez pedig a Kirin chipek jövőjének végét jelenti.

Korábban úgy vélték, hogy a Huawei a TSMC helyett a Semiconductor Manufacturing International Corp.-ra vált (SMIC), amely Kína legnagyobb szerződéses chip gyártója. Az elemzők azonban nem voltak benne annyira biztosak ebben és kétségeik merültek fel az SMIC szakértelmével és képességével kapcsolatban, hogy chipeket készítsenek a Huawei számára.

RIP: lehet rosszabb a Huawei helyzete

Kiderült, hogy igazuk volt, mivel a Huawei elismerte a vereséget és kijelentette, hogy a Kirin processzorok már nem gyárthatók tovább. Chengdong ezt óriási veszteségnek nevezte a vállalat számára. A TSMC szeptember 14-ig kiszállítja a Kirin 1020 minden korábbi megrendelését, amely a hamarosan bemutatásra kerülő Huawei Mate 40 alapjául szolgál.

A Huawei azt is megerősítette, hogy a Mate 40 lesz az utolsó telefonja, amely házon belüli chipet tartalmaz. A szabadalmaztatott szilíciumnak megvannak a maga előnyei, mint például a jobb integráció és az alacsonyabb költségek, így ez kétségtelenül hatalmas csapást jelent a vállalat számára. Korábban arról számoltak be, hogy a Kirin 1020 chipek elégtelen mennyisége miatt a Huawei kettős chip stratégiát követhet, ám egy új hír azt jelezte, hogy erre mégsem lesz szükség.

A Huawei Mate 40 szeptemberben mutatkozik be Kínában, majd ezután Európában is. A HiSilicon lett az első kínai vállalat, amely idén bekerült a tíz legjobb félvezető gyártó listájára az IC Insights szerint. Most, hogy a leányvállalat valószínűleg nem tervez több chipet, leállhat.

RIP: lehet rosszabb a Huawei helyzete

Huawei Mate 40 render

A Qualcomm megpróbálja megnyerni a Kereskedelmi Minisztérium Ipari és Biztonsági Irodájának jóváhagyását, hogy jövőre chipeket készíthessen a Huawei számára, addig viszont a következő Huawei mobilokat nagy eséllyel és kizárásos alapon a MediaTek támogatja lapkakészlet tekintetében.

Ami az SMIC-t illeti, a cég a Kirin 710A-t gyártotta. Ez egy 14 nm-es chip, ma már nagyon réginek számít a technológia, ám ennek ellenére nem lepődnénk fel, ha Huawei újraértékeli döntéseit. A Samsung, amely már OLED paneleket és memória chipeket szállít a Huawei-nek, ám látszólag nem érdekelt abban, hogy chipeit eladja a kínai cégnek. A döntés oka nem ismert, de úgy tűnik, a vállalat kimaradna a Huawei és USA közötti vitából minden tekintetben.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei