Újabb szankciók léptek életbe a Huawei ellen

2020.09.16| Android Authority
Címkék:

Huawei

,

Kirin

,

Trump


Szeptember 15. tegnap volt, akkor lépett életbe a Trump által év elején kezdeményezett számos tiltás.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az amerikai kormány az év elején számos további szankciót kezdeményezett a Huawei ellen, azzal a céllal, hogy az okostelefon gyártója ne tudjjon telefonokat és kapcsolódó alkatrészeket gyártani. Ezen szankciók egy része 2020. szeptember 15-től lépett hatályba. Mit jelent ez a Huawei és ügyfelei számára?

A Fehér Ház 2020 májusában szigorúbb korlátozásokat adott ki a Huawei ellen, arra kényszerítve az amerikai berendezésekkel chipeket gyártó külföldi chipgyártókat, hogy hagyják abba a Huawei számára a gyártást és a szállítást.

Újabb szankciók léptek életbe a Huawei ellen

A tajvani TSMC ezen érintett vállalatok egyike, és tegnap óta neki is tilos chipseteket gyártani és szállítani a Huawei számára. A cég állítólag abbahagyta az új megrendelések elfogadását a kínai márka után, miután a korlátozásokat még májusban bejelentették. Tegnapig azonban megengedték a már gyártásban lévő megrendelések teljesítését, és azokat, amelyeket az új korlátozás bejelentése előtt adtak le.

A készülő Mate 40 telefonok közül legalább az egyik valóban az új Kirin zászlóshajó processzort fogja kapni. A raktárkészletek ugyan nem tartanak örökké, ezért nem várható, hogy a Huawei P50 sorozat is ezt az új Kirin SoC-t kínálja, főleg ha a Mate 40 sorozat elég jól megy.

Yu Chengdong, a Huawei fogyasztói üzletág vezérigazgatója a múlt hónapban elmondta, hogy a Kirin chipsetek szeptember 15-e után „nem gyárthatók”. Feltehetően a chipkészletek zászlóshajójára és felső középkategóriájára hivatkozott, mivel a kínai SMIC nemrégiben sorozatgyártásba vette a megfizethető, 14 nm-es Kirin 710A processzort.

Újabb szankciók léptek életbe a Huawei ellen

Nincs több MediaTek támogatás?

Nincs Kirin csúcs processzor, ami azt jelenti, hogy a Huawei-nek más cégektől kell beszereznie a chipseteket, mivel úgy gondolják, hogy a hazai chipgyártóknak még nincs meg a know-how-ja, hogy élvonalbeli csúcsprocesszorokat készítsenek. Az egyik vezető vállalat, amely kiemelt chipseteket szállított a Huawei számára, a MediaTek volt, de a szankciók nem kímélték.

A Huawei ebben az évben a középkategóriás készülékeiben is egyre gyakrabban használta a MediaTek chipseteket, a Dimensity 800 családhoz hasonlóan pedig több telefonban is megjelentek.

A MediaTek a múlt hónap végén megerősítette, hogy betartja a legújabb amerikai szankciókat, és megjegyezte, hogy engedélyt kért a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatásához. A Microsoft-hoz hasonló vállalatok korábban szereztek licencet ezzel kapcsolatban, ezért futhat Windows a Huawei Matebook-okon. A cikk írásakor azonban más vállalatok, például a Google és a Qualcomm sem kapták meg a zöld utat Washingtonból.

Újabb szankciók léptek életbe a Huawei ellen

A Huawei elleni fokozódó akció másik áldozata az LG és a Samsung kijelzőinek beszerzése. Állítólag a két vállalat úgy döntött, hogy felfüggeszti a „prémium” kijelzők szállítását a Huawei számára. A kínai vállalat az LG, a Samsung és a kínai BOE kijelzőit használta fel csúcskategóriás igényeihez, így látszólag csak egy nagynevű beszállító maradt. Úgy gondolják azonban, hogy a Huawei olyan hazai vállalatok képernyőit teszteli, mint a CSOT, a Tianma és a Visionox. Más szóval, vannak alternatív szállítók ezen a téren.

A kijelzőkhöz speciális chipekre is szükség van a meghajtáshoz és az érintés engedélyezéséhez (az SoC mellett), a múlt héten közzétett jelentés pedig azt sugallja, hogy a Huawei problémákat tapasztalhat ezen speciális érintőképernyős és kijelzős chipek, valamint az energiagazdálkodási chipek beszerzésében. Ennek ellenére a DigiTimes a múlt hónapban arról számolt be, hogy a Huawei és az SMIC összefogtak néhány kijelző chip fejlesztésével.

A memóriaellátás korlátozott lehet

A Samsung és az SK Hynix memóriaszállítók a hónap elején felfüggesztették a Huawei-jel folytatott ügyleteiket, a tegnap hatályba lépett legújabb szankcióknak megfelelően. A két cég az okostelefonokban és a táblagépekben használt RAM-ot szállítja. A két vállalat állítólag szintén engedélyt kért ezeknek az alkatrészeknek a Huawei részére történő továbbszállításához. Néhány vállalatnak ismét sikerült megszereznie ezeket az engedélyeket, míg másoknak még egy év múlva sem kellett jóváhagyást kapniuk. Vannak más társaságok is, amelyek RAM-ot szállítanak mobileszközökben történő használatra, de nem világos, hogy szankciók is kötik-e őket.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei