Meddig van elég chipsetje a Huawei-nek?

2020.09.17| GSM Arena
Címkék:

Huawei

,

Kirin

,

Trump


A Huawei állítólag csak 8,8 millió Kirin 9000 chipsettel rendelkezik a Mate 40 okostelefonokhoz.

Szeptember 15. után a Huawei chipellátása megszűnt. A következő Mate 40 sorozatú mobiltelefonokat az USA tilalma előtt gyártott Kirin 9000 chipkel látják el. Korábban Huang Haifeng, a kommunikációs ipar egyik független elemzője egy néhány nappal ezelőtti interjúban elmondta, hogy a Kirin 9000 készletek körülbelül 10 millió darabot jelentenek, tehát nagyjából 10 millió Huawei mobil használhatja ezt a chipet, amely körülbelül fél évig tarthat ki. Korábbi hírek szerint a Huawei Mate 30 sorozat több mint fél éve van a piacon, és az eladások meghaladták a 10 millió darabot. E számítás az alapja annak, hogy a Mate 40-et raktárkészletről hat hónapig tudnak kiszolgálni.

Meddig van elég chipsetje a Huawei-nek?

A Kirin 9000 chip lesz az iparág első 5 nm-es 5G SoC-a. Az Apple A14 Bionic chipjével ellentétben a Kirin 9000 közvetlenül integrálja az 5G alapsávot a chipbe. Richard Yu korábban azt mondta, hogy a Kirin 9000 erősebb 5G képességekkel, mesterséges intelligencia-feldolgozási képességekkel, valamint erősebb NPU-val és GPU-val rendelkezik.

Az első jelentések szerint a kínai vállalat 15 millió darab gyártását rendelte el a TSMC-től, de a legfrissebb jelentés szerint csak körülbelül 8,8 millió chipet kap meg belőle.

Meddig van elég chipsetje a Huawei-nek?

Az eredeti elvárás az volt, hogy a Huawei Mate 40 készülékek az októberi bevezetéstől a naptári év végéig elérjék a 8 millió szállítást. Azonban az Egyesült Államok által kereskedelmi az amerikai vállalatok számára bevezetett legújabb tilalmak miatt a TSMC a közeljövőben nem tud több chipet gyártani.

Ha a 8,8 milliós szám igaz – és a forrás eddig csak helyes információkat adott –, az azt jelentheti, hogy a Huawei Mate 40 nem biztos, hogy eléri az eredetileg tervezett eladási adatokat ez pedig tovább mélyítheti a cég mobilpiaci jövőjével kapcsolatos bizonytalanságot.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei