Meddig van elég chipsetje a Huawei-nek?

2020.09.17| GSM Arena
Címkék:

Huawei

,

Kirin

,

Trump


A Huawei állítólag csak 8,8 millió Kirin 9000 chipsettel rendelkezik a Mate 40 okostelefonokhoz.

Szeptember 15. után a Huawei chipellátása megszűnt. A következő Mate 40 sorozatú mobiltelefonokat az USA tilalma előtt gyártott Kirin 9000 chipkel látják el. Korábban Huang Haifeng, a kommunikációs ipar egyik független elemzője egy néhány nappal ezelőtti interjúban elmondta, hogy a Kirin 9000 készletek körülbelül 10 millió darabot jelentenek, tehát nagyjából 10 millió Huawei mobil használhatja ezt a chipet, amely körülbelül fél évig tarthat ki. Korábbi hírek szerint a Huawei Mate 30 sorozat több mint fél éve van a piacon, és az eladások meghaladták a 10 millió darabot. E számítás az alapja annak, hogy a Mate 40-et raktárkészletről hat hónapig tudnak kiszolgálni.

Meddig van elég chipsetje a Huawei-nek?

A Kirin 9000 chip lesz az iparág első 5 nm-es 5G SoC-a. Az Apple A14 Bionic chipjével ellentétben a Kirin 9000 közvetlenül integrálja az 5G alapsávot a chipbe. Richard Yu korábban azt mondta, hogy a Kirin 9000 erősebb 5G képességekkel, mesterséges intelligencia-feldolgozási képességekkel, valamint erősebb NPU-val és GPU-val rendelkezik.

Az első jelentések szerint a kínai vállalat 15 millió darab gyártását rendelte el a TSMC-től, de a legfrissebb jelentés szerint csak körülbelül 8,8 millió chipet kap meg belőle.

Meddig van elég chipsetje a Huawei-nek?

Az eredeti elvárás az volt, hogy a Huawei Mate 40 készülékek az októberi bevezetéstől a naptári év végéig elérjék a 8 millió szállítást. Azonban az Egyesült Államok által kereskedelmi az amerikai vállalatok számára bevezetett legújabb tilalmak miatt a TSMC a közeljövőben nem tud több chipet gyártani.

Ha a 8,8 milliós szám igaz – és a forrás eddig csak helyes információkat adott –, az azt jelentheti, hogy a Huawei Mate 40 nem biztos, hogy eléri az eredetileg tervezett eladási adatokat ez pedig tovább mélyítheti a cég mobilpiaci jövőjével kapcsolatos bizonytalanságot.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei