huawei

A Huawei vezér nem büntetné az Apple-t

2019.05.29
Címkék:

huawei

,

apple

,

trump


Én tiltakoznék ellene először - mondta a Huawei vezérigazgató az iPhone-ok kínai tiltólistájára.

A Huawei amerikai tiltólistás ügye óta igencsak feszült a helyzet az Egyesült Államok és Kína között, ezért egyre több pletykát hallani róla, hogy az ázsiai óriás válaszul betilthatja az iPhone-ok forgalmazását és gyártását is. Ez pedig érzékeny veszteséget jelentene az Apple-nek, akik a hírek szerint fontolgatják, hogy a gyártást átköltöztetik Indiába.

A kereskedelmi háborúban leginkább érintett Huawei azonban egyáltalán nem tűnik bosszúszomjasnak, sőt a cég vezérigazgatója, Ren Zhengfei igencsak határozottan reagált, mikor megkérdezték róla, hogy támogatná-e az Apple kítiltását vagy akár az enyhébb szankciókat. Zhengfei szerint erre nincs semmi szükség és az ázsiai országnak nem szabadna ilyen módon visszavágnia, mivel az amerikai cég vétlen fél a történetben.

Arra a kérdésre, hogy mit reagálna, ha mégis bekövetkezne a válaszcsapás és a kormány tiltólistára tenné az Apple-t, meglepő választ adott. „Először is én lennék az első, aki tiltakozna ellene. Az Apple számomra olyan, mint a tanárom, aki utat mutat nekem. Diákként hogyan fordulhatnék a tanárom ellen? Soha nem tennék ilyet." – zárta le a témát Zhengfei.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei