Újra gyárthat a Qualcomm a Huawei-nek

2020.11.12| Android Central
Címkék:

Huawei

,

USA

,

ban

,

Qualcomm


Egy friss hír szerint a Qualcomm engedélyt kapott a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenység folytatására.

A Honor almárka értékesítése előfeltétele volt a lépésnek. Hosszú és fárasztó a csata a Huawei számára, melyben az Egyesült Államok kormánya próbálja ellehetetleníteni a céget. Néhány hónappal ezelőtt új korlátozásokat vezettek be azokra a vállalatokra, amelyek egy jogi kiskaput kihasználva folytatták a kínai vállalatnak a beszállításokat. Van némi remény a Huawei fellendülése felé, egy kínai hír ugyanis azt állítja, hogy a Qualcomm hamarosan tudja folytatni a chipek értékesítését.

A jelentés szerint az egyik előfeltétele annak, hogy a Qualcomm chipeket szolgáltathasson a Huawei számára, az volt, hogy az OEM-nek el kellett adnia a Honor márkát, mivel a Qualcomm nem volt képes a jelenlegi állapotában teljes körűen ellátni a gyártót.

A sors ironikus, ugyanis a Huawei már úgy döntött, hogy eladja a Honort, 15,2 milliárd dollárért jelentették a Digital China és a sencsen kormány által vezetett kínai konzorciumnak. Nem világos, hogy az eladást a Qualcomm-mal folytatott üzleti tevékenység puszta lehetősége okozta-e, de valószínűleg az Egyesült Államok által bevezetett szankciók kényszerítették a Huawei-t erre a lépésre.

A hír azt állítja, hogy a Qualcomm megkapta az engedélyeket az üzlet folytatásához a Huawei-jel, amely már nincs abban a helyzetben, hogy saját HiSilicon Kirin chipjeit megépítse a Huawei egyik legjobb okostelefonjába. Ez a részlet összhangban áll a múlt heti állításokkal, miszerint az Egyesült Államok megengedte a chipgyártóknak, hogy alkatrészeket szállítsanak a Huawei számára, beleértve a Samsung OLED kijelzőit és a Sony képérzékelőit.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A figyelmeztetések szerint a technológia nem kapcsolható össze a kínai vállalat 5G üzletével. A legutóbbi lépés ebben az oda-vissza azt jelentheti, hogy a Huawei hozzáfér a Qualcommhoz és a TSMC-hez is, amelyek közül az utóbbi gyártotta a Huawei Kirin chipjeit. A jó hírt egyelőre kezeljük fenntartásokkal, mivel a Huawei és a Qualcomm egyelőre nem kapott hivatalos értesítést az ilyen licencek megszerzéséről, amelyet a chipgyártó hónapok óta kért.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.