Sokkal drágábbak lettek az Apple zászlóshajói a tavalyi modellekhez képest! Így is megveszed?

2022.09.08| GsmArena
Címkék:

apple

,

iphone

,

14 pro

,

14 pro max


Az iPhone 14 Pro induló ára 570.000 forint, míg a nagyobb, az iPhone 14 Pro max árazása 630.000 forintról indul!

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus bemutatása után az Apple tegnap este áttért a felfrissített Pro készülékek bemutatására. Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max új kamerákkal, új notch dizájnnal és új chipkészlettel érkezik.

A legfőbb vizuális változás, ami feltűnik, az a képernyő tetején lévő kivágás. Ez kisebb, mint a régebbi notch, és ezt az tette lehetővé, hogy a benne lévő kamerák 30%-kal kisebbek lettek. A közelségérzékelő is a kijelző alá költözött. Az Apple természetesen nem tudott segíteni a kivágás elnevezésében: Dynamic Island a neve. Az Apple a tényleges kivágás körüli fekete pixelekkel játszik, hogy dinamikus effekteket hozzon létre.

 

A kivágás körüli tér úgy változik, hogy könnyebben elérhetők legyenek a folyamatban lévő háttértevékenységek, például a Térképek vagy a Zene, illetve az időzítő vezérlői. Harmadik féltől származó alkalmazások is kihasználhatják ezt a területet - például sporteredményeket is kaphatsz rajta.

Maga a kijelző - a Pro esetében 6,1 hüvelykes, a Pro Max esetében pedig 6,7 hüvelykes - fényesebb lett, akár 2000 nites csúcsértékkel a HDR-tartalmakhoz és új vezérlővel rendelkezik, amely akár 1 Hz-es frissítési frekvenciát is támogat. Ez azt jelenti, hogy az Always-On Display végre elérhető egy Apple terméken, kizárólag ezeken a Pro készülékeken. Az idő, a widgetek és a Live Activities egy pillantással látható lesz ezen az Always-On Display-en.

A hátlapi főkamera "quad-pixeles" szenzorral rendelkezik, ami az Apple-nél újdonság, de az Android világában már eléggé régi dolog. A szenzor 48MP felbontású, és alapértelmezés szerint a telefon 12MP-ben készít felvételeket.

A nagy felbontású főérzékelő új, 2x-es köztes zoomolási fokozatot tesz lehetővé a kameraalkalmazásban, középről történő kivágással, ami tökéletes a Portré módú felvételekhez. Van egy új 12MP-es ultraszéles kamera is, nagyméretű 1,4μm-es pixelekkel, amely élesebb, részletgazdagabb képeket készít, és javítja a makrófelvételeket is. Végül, a 3x teleobjektív kamera továbbra is megmaradt. 

A két készülék középpontjában az A16 Bionic chip áll, amely hatmagos CPU-val érkezik, két teljesítmény- és négy hatékonysági maggal. A CPU összességében 40%-kal gyorsabbnak ígérkezik a versenytársaknál, míg a két nagy teljesítményű mag 20%-kal kevesebb energiát igényel, mint az A15-ben találhatóak.

Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max űrfekete, ezüst, arany és mélylila színben lesz kapható 128/256/512 GB-os és 1 TB-os tárhellyel. Az előrendelések szeptember 9-én, pénteken kezdődnek és már szeptember 16-án kezedbe foghatod. Az ár sajnos a tavalyi évhez képest jelentősen változott  - az iPhone 14 Pro 570.000 forintról indul, míg az iPhone 14 Pro Maxért 630.000 forintot kell kifizetnünk. 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.