Megjelent a Samsung Galaxy Fold család ellenfele a Honornál

2023.02.28| Honor

A Honor elővette kalapjából a zászlóshajó Magic 5 Pro-t és az összecsukható Magic Vs-t az MWC 2023-on.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A Honor tavaly év végén a Magic Vs phablettel jelent meg a kínai összecsukható piacon. Ma a cég nemcsak Európába hozza, hanem új zászlóshajó telefont is piacra dob Magic 5 sorozatához.

Első ránézésre a Honor Magic 5 Pro a tavalyi Magic 4 Pro után ismerősnek tűnik: ugyanaz a "Eye of Muse" dizájn látható a hátsó kameráknál, és ugyanaz a 6,81 hüvelykes LTPO-kijelző négy oldalon ívelt üveggel, hogy "lebegőnek" tűnjön. A motorháztető alatt azonban meglehetősen sok változás történt.

Ezek a változtatások nem a kijelzőn vannak: a Magic 4 Pro már rendelkezett egy lenyűgöző panellel, jobb, mint full HD felbontással, 1 Hz-től 120 Hz-ig terjedő adaptív frissítési gyakorisággal. 

A Magic 5 Pro ennek nagy részét továbbviszi, és néhány specifikációt előre is mutat: a PWM ciklus gyakorisága 1920 Hz-ről 2160 Hz-re emelkedik, a színkalibrálás 120 nitre és 800 nitre van állítva, a csúcsfényerő pedig 1800 nit HDR-tartalom megjelenítésekor. 

Nyilvánvaló, hogy a Snapdragon 8 Gen 2 az általános teljesítmény és hatékonyság tekintetében feljebb lép a Gen 1-hez képest. A Honor dedikált Wi-Fi és Bluetooth antenna infrastruktúrát hozott létre, amely 200%-kal növeli a Wi-Fi teljesítményt és 30%-kal csökkenti a késleltetést.

A Honor azt is bejelentette, hogy a Magic 5 Pro állítólag az első, amely szilícium-karbon akkumulátorral rendelkezik. A Honor szerint a technológia 12,8 százalékkal nagyobb energiasűrűséget kínál. A cég azt is közölte, hogy a telefon 5450 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, bár a sajtóanyagok szerint 5100 mAh.

A maximális töltési sebesség azonban csökkent, a vezetékes sebesség 100W-ról 66W-ra, a vezeték nélküli sebesség pedig szintén 100W-ról 50W-ra csökkent a Honor szabadalmaztatott SuperCharge padjának köszönhetően. Ez sajnálatos.

Ami a fotózást illeti, továbbra is 50 MP-es elsődleges és ultraszéles egységekről beszélünk, de egy új, 50 MP-es Sony IMX858 váltotta fel a tavalyi 64 MP-es teleobjektívet. A zoomtényező változatlan, 3,5-szeres. Van itt még egy közvetlen ToF szenzor, egy színhőmérséklet-érzékelő és egy villogásérzékelő. Mindezt a Honor továbbfejlesztett Image Engine-je támogatja, amely optimalizálja az éles, gyors eseményeket, például a mozgásérzékelést és a több expozíciós fúziót.

A Honor arzenáljában megtalálható az első helyen álló, 151-es DXOMARK-kijelző, az IMAX Enhanced Movie Master a videók megtekintéséhez és szerkesztéséhez, valamint az AI Privacy Call 2.0, amely inverz hanghullám-generálással próbálja elfedni a privát telefonhívásokat.

A Magic 5 Pro támogatja a Google Pixel 4-hez hasonló gesztusokat is, amelyek lehetővé teszik, hogy a képernyő előtt intsen a kezével, például képernyőképek készítéséhez. Itt a funkciót a kamerák teszik lehetővé a Snapdragonnal együttműködve.

A Magic 5, bár nem szaggatott, némileg gyengébb élményt ad 8 GB RAM-mal, 256 GB tárhellyel, 1600 nites HDR csúcsfényerővel, némileg valószínűleg gyengébb 54 MP-es főkamerával, 32 MP-es teleobjektív kamerával. 

  • A Honor Magic 5 Pro fekete és mezőzöld színekben érhető el, míg a Honor Magic5 Lite éjfekete, titánezüst és smaragdzöld színekben szerezhető be. A Honor Magic5 széria 2023 második negyedévétől lesz kapható. 
  • A Honor Magic 5 Pro 12GB+512GB-os változata 1199 €-ba kerül majd. 
  • A HONOR Magic5 Lite március elejétől vásárolható meg Magyarországon 159.999 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. 

 

A nemzetközi piacon is elérhető az összecsukható Honor Magic Vs

A Honor Magic Vs a vállalat első olyan csúcskategóriás hajlítható kijelzős telefonja, ami Kínán kívül is megjelenik. Kimagasló formatervezéssel, kijelzővel és komoly teljesítménybeli fejlesztésekkel emeli új szintre kategóriáját. 

A Honor Magic Vs egy kifejezetten vékony és könnyed készülék: összecsukva csak 12,9mm, valamint 267g. Kompakt kialakítása ellenére 5000 mAh-s akkumulátora van, ami a legnagyobb a 270g alatti, jelenleg megvásárolható okostelefonok közül.

Könnyed kialakításához forradalmian új gyártási módszere is hozzájárul, ugyanis egy darabban öntik ki az eszköz vázát, ezzel az előző generáció 92 alkotóelemét csupán 4-re csökkentve. 

Kitűnő tartóssággal büszkélkedhet a zsanér, ami 400 ezer összecsukást is kibír a TÜV Rheinland mérései alapján. Ez több mint 10 évnyi használatnak felel meg, ha naponta 100 összecsukást veszünk alapul – ez pedig a hajlítható kijelzős okostelefonok kialakításának új mérföldköve.

A zsanér kifinomult struktúrájának köszönhetően rés nélkül csukható össze a telefon, és kinyitva szinte teljesen lapos a kijelzője – ilyet egyik versenytárs készüléke sem kínál jelenleg.

A Honor Magic Vs egy 6,45”-es külső kijelzőt kínál 21:9-es, 90%-os képaránnyal. Kinyitva tabletszerű élményt nyújt egy extraszéles, 7,9”-es belső kijelzővel, lehetővé téve a könnyed multitaskolást és tartalomfogyasztást.

Profi szemkímélő megoldásaival a Honor Magic Vs hatékonyan csökkenti a szemek terhelését: ilyenek a dinamikus fénytompítás és a napszakhoz igazított fényerőszabályozás az 1920Hz-es PWM-tompítás kíséretében. Utóbbi a valaha elért legmagasabb frekvencia a jelenleg elérhető összecsukható okostelefonok között.

A Honor Magic Vs hármas kamerarendszerrel rendelkezik, ami egy 54MP-es IMX800-as fő, egy 50MP-es ultraszéles és makró fő, és egy 8MP-es, 3x-os optikai zoomra képes kamerából áll.

A készüléket a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 hajtja, ami a korábbiaknál hatékonyabb, gyorsabb és összességében kitűnőbb felhasználói élményt biztosít. A Honor Turbo X motorjaival pedig hosszabb üzemidőt és zökkenőmentesebb használatot kínál.

A Honor  Magic Vs-en a legújabb, Android 13-on alapuló Honor MagicOS 7.1 fut. A többeszközös együttműködést lehetővé tevő MagicRing vagy az intelligens szövegfelismerést kínáló Magic Text funkciókon túl ez a csúcskategóriás telefon lehetőséget biztosít arra is, hogy egyszerre több alkalmazást kezeljenek a felhasználók, illetve azt, hogy több ablakban intézzék dolgaikat egy appon belül: ezek a Smart Multi-window és az App Extender funkciók.

A Magic Vs két színben lesz elérhető – ciánkék és fekete –, 1599 €-ért. Az elérhetőségéről később árul el a cég több részletet.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Befellegzett a Samsung Note-nak

    Befellegzett a Samsung Note-nak

    2019.09.18
    | Android Police
    Egyre több jel mutat arra, hogy a Samsung egybeolvasztja a két csúcs termékcsaládot, így a Note széria megszűnik.
    A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

    A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

    2023.05.12
    | 9to5 Mac
    Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
    Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

    Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

    2019.02.25
    | Phone Arena
    A Huawei bemutatta az MWC 2019 kiállításon a saját fejlesztésű, hajtogatható telefonját, az ára brutális.
    2017-es Samsungod nem kap már Android 10-et

    2017-es Samsungod nem kap már Android 10-et

    2019.12.03
    | Phone Arena
    Kikerül a Samsung terve, avagy mely telefonok és tabletek kapnak Android 10-et.