Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

2019.02.25| Phone Arena

A Huawei bemutatta az MWC 2019 kiállításon a saját fejlesztésű, hajtogatható telefonját, az ára brutális.

A konkurencia pár nappal megelőzte a Samsung Galaxy Folddal, azonban a Huawei megoldása sokkal szofisztikáltabb és letisztultabb. A Mate X kijelzője önállóan összecsukódik. Kinyitva természetesen nem egy egységes lapot kapunk, ez egy 5.4 mm vastag tablet egy 11 mm-es domború csíkkal a háta jobb szélén. Kissé olyan, mintha fogantyúként használható lenne, mindenesetre a kézben tartást a súlya miatt elősegíti. Összecsukva a hátsó kijelző emellé a kiemelkedő rész mellé helyezkedik be, így adva a 11 mm-es vastagságot.

Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

Elképesztő mérnöki munka, hogy összecsukva egyáltalán nem látni rést a két oldal között, ez egy szuper kifinomult csuklóval volt érhető el, amelyet a Huawei Falcon Wing Mechanical zsanérnak nevezett el és száz különböző darabból áll. Összecsukva mindkét kijelző aktív a Huawei Mate X-en. A nagyobb rész a front, ez egy 6.6 colos, míg a hátsó kijelző 6.38 colos panelből áll. A telefont kinyitva egy nagy, 8 colos, 2480×2200 pixel felbontású, OLED FullView kijelző tárul a szemünk elé.

Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

A Huawei első hajlítható okostelefonja mindemellett egy kétfunkciós bekapcsoló gombot is kapott, amely gondoskodik a Mate X biztonságos üzembe helyezéséről a beépített ujjlenyomat olvasónak köszönhetően. A felhasználó egy érintéssel bekapcsolhatja a telefont és ezzel egyidőben elvégezheti a biometrikus azonosítást is.

Az MWC 2019 idei másik nagy attrakciója a hajlítható telefon mellett az 5G, a Mate X pedig mindkét tulajdonságot magának mondhatja. Az 5G kapcsolatnak köszönhetően három másodperc alatt 1 gigabájt adat is letölthető, támogatott hálózaton persze.

Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Huawei Mate X gyönyörű burkolata alatt a Kirin 980 SoC dolgozik, ugyanez a saját fejlesztésű chip hajtja a Mate 20 Prot is, 7nm-es csíkszélességű és akár 2.6 gigahertzes órajelen is dolgozni képes. A Mate X-et két akkumulátor látja el energiával, ezek együtt 4500 mAh kapacitással rendelkeznek. A Huawei kiváló teljesítmény menedzsmentjének és az energiatakarékos processzornak köszönhetően hosszú üzemidőre számíthatunk. Extraként 55 wattos gyorstöltést is támogat az okostelefon, amely harminc perc alatt nyolcvanöt százalékra is képes a lemerült telepeket tölteni!

A Huawei Mate X a hátlapon kamera trióval rendelkezik, amelyet a Leicával közösen fejlesztettek. Akárcsak a Mate 20 Pronál, kapunk egy teleobjektívet, egy széles- és egy ultraszéles látószögű kamerát, így a mesterséges intelligenciától a portré módon át gyakorlatilag minden fontos funkció elérhető. A Huawei Mate X 2019 közepén kerül a boltokba elképesztő, 2300 eurós – 715 ezer forintos – áron.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei