Samsung Galaxy Fold, összecsukható kategória a piacon

2019.02.21| Samsung

A Samsung bemutatja a nagy érdeklődést kiváltó kihajtható eszközét, a Galaxy Foldot, amellyel új kategóriát teremt a mobilpiacon.

A készülék a vállalat első 7,3 colos Dinamikus AMOLED Infinity Flex kijelzőjével érkezik, amelyet kihajtva és összehajtva is, egy kompakt, teljes kijelzős készüléket eredményez. A Galaxy Fold egészen újfajta mobilélményt jelent, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan dolgokat tegyenek, amelyre egy hagyományos okostelefonnal nem képesek. A felhasználók most két külön világ legjobb funkcióit kapják egy készülékben, amely kihajtva a Samsung eddigi legnagyobb okostelefon kijelzőjét hozza el. A Galaxy Foldban megtalálhatók a vállalat első flexibilis kijelző-prototípusának 2011-es bemutatása óta eltelt nyolc év fejlesztései az anyaghasználat, a mérnöki munka és a kijelző területén.

 • Új anyagok a kijelzőben: A belső képernyő teljes mértékben kihajtható. Ez a művelet a hajlításnál intuitívabb mozgást és nehezebben megvalósítható innovációt jelent. A Samsung megalkotott egy újfajta polimerréteget és létrehozott egy, az átlagos okostelefonok méreténél 50 százalékkal keskenyebb kijelzőt. Az új anyagnak köszönhetően a Galaxy Fold rugalmas, mégis tartós, időtálló készülék.
 • Új forgópántos mechanizmus: Annak érdekében, hogy a Galaxy Fold könnyedén és természetesen nyíljon, akár egy könyv, és simán, egy puha kattanással záródjon, a vállalat létrehozott egy több, egymásba illeszkedő fogaskerékkel ellátott, kifinomult forgópántot. A rendszer a sima és elegáns megjelenés érdekében elrejtve található a készüléken.
 • Új dizájnelemek: A Samsung a kijelzőtől kezdve a házon át az összes látható és megérinthető elemig mindent átalakított. Az egyszerű feloldás érdekében az ujjlenyomat-olvasó azon az oldalon található, ahol a hüvelykujj természetesen nyugszik. A két, átlagosan 4380 mAh kapacitású, vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltést is támogató akkumulátor és az alkatrészek egyenletesen helyezkednek el a házban, így a Galaxy Fold okostelefon kényelmesen tartható a kézben. Az egyedi színvariánsok, az űrezüst, a kozmoszfekete, a Mars-zöld és az asztrokék, valamint a forgópántba gravírozott kifinomult Samsung logó teszi tökéletesen elegánssá a készülék megjelenését.

Samsung Galaxy Fold, összecsukható kategória a piacon

A Galaxy Fold minden pillanatban az aktuális igényeknek megfelelő kijelző méretet nyújtja. Összecsukott állapotban kiválóan alkalmas az egykezes használatra telefonhívásokhoz, üzenetváltáshoz és egyéb aktivitásokhoz, kihajtva pedig korlátlan multitasking lehetőségeket, és még jobb élményt biztosít a prezentációk, a digitális magazinok, a filmek, vagy egyéb videós és AR tartalmak megtekintésekor.

A kifejezetten a Galaxy Foldra készített, egyedülálló kezelői felület új lehetőségeket hoz el:

 • Többablakos mód: A multitasking célokra tervezett Galaxy Fold nyújtotta virtuális lehetőségek száma korlátlan. A készüléken egyszerre akár három aktív alkalmazás is futhat, így a felhasználók egyszerre böngészhetnek, dolgozhatnak, nézhetnek vagy oszthatnak meg tartalmakat zökkenőmentesen.
 • Alkalmazásfolytonosság: A Galaxy Fold külső és főképernyője között a felhasználók kreatívan és zökkenőmentesen válthatnak. A készülékre telepített alkalmazások mindkét kijelző használatakor ugyanott jelennek meg, ahová a felhasználó helyezte őket. Amennyiben fotózásra, tartalomelőállításra, képek szerkesztésére kerül sor, érdemes kihajtani a kijelzőt és nagyobb méretben, egyszerűen elvégezni ezeket a műveleteket.

Samsung Galaxy Fold, összecsukható kategória a piacon

A Samsung együttműködött a Google és az Android fejlesztőivel annak érdekében, hogy a különböző appok és szolgáltatások a Galaxy Fold készüléken is elérhetőek legyenek. A Galaxy Foldot függetlenül attól, hogy munkáról, játékról, vagy tartalmak megosztásáról van szó, a nagy teljesítményt és intenzív terhelést igénylő feladatokhoz tervezték. Ebben segíti a 7nm-es, 64 bites, nyolcmagos processzor, valamint a 12 gigabájt RAM és az UFS3.0 gyorsaságú, 512 gigabájtos belső tárhely is.

 • Nagyobb teljesítmény: A zökkenőmentes működés érdekében, legyen szó akár három alkalmazás egyidejű használatáról, a Galaxy Fold nagy teljesítményű, újgenerációs AP chipkészlettel, 12 GB RAM-mal és a számítógépekhez hasonló teljesítménnyel érkezik. A kifinomult, kettős akkumulátorrendszer megfelel a felhasználói igényeknek. A Galaxy Fold a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás  megoldásnak köszönhetően egyszerre tudja tölteni a készüléket és egy másik eszközt is, így lehetővé teszi, hogy nyugodtan induljunk útnak akár egyetlen töltővel.
 • Kiváló multimédiás élmény: A Galaxy Foldot szórakozásra tervezték. A Dinamikus AMOLED kijelző magával ragadó látványt, az AKG hangszórók pedig éles, tiszta hangzást biztosítanak, így a kedvenc filmek és az olyan játékok, mint az Asphalt 9 szinte életre kelnek a készüléken.
 • Sokoldalú kamera: Legyen akár nyitott, akár összehajtott állapotban a készülék, a Galaxy Fold kamerája mindig készen áll, hogy rögzítse a pillanatot. Ehhez a külső oldalon egy 10 megapixeles, f/2.2-es szelfi kamera, a hátlapon pedig egy 16+12+12 megapixeles trió dolgozik. Utóbbi esetében a 16 megapixeels f/2.2 fényértékkel rendelkezik, a 12 megapixeles széles látószögű kamera Dual Pixel autofókusszal, optikai képstabiliztáorral felszerelt, míg a 12 megapixeles telefotó optika mozgáskövető autofókuszt, optikai képstabilizátort és kétszeres optikai zoomot hoz. Az előlapi duál kmaera egy 10 megapixeles szelfi és egy 8 megapixeles mélységérzékelő szenzorból áll. A Galaxy Fold kamerarendszere összesen hat lencséből áll, három a készülék hátoldalán, kettő belül, egy pedig a fedőlapon található. Az eszköz a multitasking új szintjét hozza el, videóhívás közben akár más alkalmazásokat is használhatunk egyidejűleg.

Samsung Galaxy Fold, összecsukható kategória a piacon

A Samsung DeX-szel összekapcsolva a számítógépekhez hasonló teljesítményt biztosít. A Bixby új szolgáltatása, a Bixby Rutinok a különböző szokások alapján személyre szabja a napi rutin legfontosabb aktivitásait, a Samsung Knox biztonságban tart minden adatot és információt, a Samsung Health alkalmazás pedig segít megőrizni az egészséget és fittséget. A teljes Galaxy ökoszisztéma segít arra koncentrálni, ami valóban fontos a felhasználók számára. A Galaxy Fold LTE és 5G készülékek világszinten limitált mennyiségben kerülnek forgalomba, Magyarországon a készülékek, annak bejelentésekor még nem lesznek elérhetőek.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


  KERESÉS
  Mobiltelefon kérdések-válaszok
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  SZAVAZÁS

  Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


  igen, van okosórám
  igen, van okoskarkötőm
  tervezek okosórát venni
  tervezek okoskarkötőt venni
  nincs rá szükségem  Korábbi szavazások eredményei