Megjelent a OnePlus 11 friss dizájnnal, Snapdragon 8 Gen 2-vel és az Android legjobb haptikájával

2023.01.05| Phone Arena

Megjelent az év első legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel rendelkező telefonja, amely nem más, mint a OnePlus 11-es sorozat egyik készüléke.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A telefont már számos kiszivárogtatással megtekintették, és most Kínában is bejelentik, éppen a helyi újévi ünnepségek előtt, majd néhány héttel később a világ többi részén is megjelenik.

OnePlus 11 dizájn és kijelző

A telefon bejelentése folyamatban van, és megerősíti a számos szivárgást, amelyek már részletezik a specifikációkat és a külső megjelenést. 

A tervezési változtatások közül a legfontosabb a kamerasziget új megközelítése, amely kerek és kissé elütő, az objektívek és az érzékelők a megemelt körbe ágyazva találhatók.

A OnePlus szerint ez a design „fekete lyuk ihlette”, és minden bizonnyal így is néz ki. A telefon a szokásos módon zöld és fekete színben érkezik, különböző felületekkel.

A OnePlus 11 a legújabb LTPO 3.0 változat 6,7 hüvelykes, hajlított OLED képernyőjét kínálja, 1440×3216 pixeles QHD+ felbontással és nagyon magas csúcsfényerővel, valamint 1 Hz-től 120 Hz-ig terjedő dinamikus frissítési rátával.

A OnePlus közvetlenül a Samsunggal dolgozott együtt, így a „2.75D” rugalmas panel a 11-et teszi az első olyan telefonná, amely támogatja a Dolby Visiont, „hihetetlen fényerőt, kontrasztot, részletgazdagságot és színeket hozva”.

A OnePlus 11 specifikációi és a kamera

Az új dizájn a hátulján lévő kerek szigettel meglehetősen karcsúnak tűnik, de szokás szerint a készülék többi része lesz az, ami lenyűgöz, nem pedig a kamera specifikációi. Először is, a telefon a legújabb Snapdragon 8 Gen 2 processzorral érkezik, bár az órajele alacsonyabb, mint a Galaxy S23 sorozat esetében várható.

Ezen túlmenően a telefonok a Samsung legújabb és leggyorsabb LPDDR5X RAM-memóriachipjeit, valamint az UFS 4.0 tárhelyet 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel, valamint 16 GB RAM-mal 256 GB tárhellyel szerelik fel. Elérhető lesz 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel is. A telefonban az immár kötelezően nagy, 5000 mAh-s akkumulátor található ultragyors 100W-os töltővel, ami legalább a kínai kiadásban benne lesz a dobozban.

A kerek kameraszigeten látható Hasselblad márkajelzés azért van, mert a kameragyártó cég képfeldolgozó és szűrődarabjait kölcsönözte azokhoz a számítási algoritmusokhoz, amelyek a fő kamerát egy 50 MP-es Sony IMX890 érzékelővel használják. Egy 48 MP-es ultraszéles kamera, valamint egy 32 MP-es, 2x telefotós fényképezőgép tisztességes fotózást tesz lehetővé.

Az Android legnagyobb haptikus motorja

A OnePlus szeretné hangsúlyozni, hogy a 11-es sorozat egyedülálló funkciót tartalmaz a tapintási visszajelzésekhez. A műszaki adatlap szerint a telefon az egyetlen vibrációs motorral rendelkező Android készülék, amely 600 mm³-nál nagyobb hangerőt kínál, így ez a legnagyobb hattengelyes motor az Android telefonokon. Egyszerre kétirányú mozgást tud utánozni, ami jól jön játék közben. „Az első teljes fázisú mágneses áramköri technológia egyszerre két rezgést is képes megvalósítani, például vezetés közben a játékban” – mondja a OnePlus.

Teljes 120 fps játékteljesítmény

A OnePlus 11 hordozza "a világ első szuper keretes szuper képmotorját, amely áttörést ért el a játék képkockasebessége és képminősége terén." Ez a Unity játékmotor alkotóival együttműködve történt a játékok mögöttes kódjának beállítása és optimalizálása érdekében, valamint a PixelWorks hagyományos partnerével, aki egy egyedülálló "professzionális minőségű renderelő chipet szállított nekik a játék befejezéséhez" speciális számítások alacsony fogyasztás mellett."

Ezzel a OnePlus 11 az első, amely játék közben eléri a teljes 120 képkockát, vásárlói pedig „több mint 100 mainstream játékban” élvezhetik majd az élményt.

A OnePlus 11 ára, megjelenési dátuma és szoftvere

A OnePlus otthonában kiadja a 11-es sorozatot a legújabb, Android 13 alapú ColorOS 13-mal, és egy német szervezettől kapott interface-fluidity tanúsítvánnyal, amely legalább 48 hónapos ellenállást ígér késés, lefagyás vagy gyenge kapcsolat esetében játék közben, köszönhetően a cég optimalizálásainak. Kínában a telefon előrendelhető a Wandering Earth 2 speciális kiadásában, amely a helyi kasszasiker folytatásának megjelenését ünnepli. 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Gyors és soron kívüli mobiljavítás a Telmesternél

Gyors és soron kívüli mobiljavítás a Telmesternél

2011.02.17
Gond van a mobiloddal és nagyon gyorsan kellene megjavítani? A Telmester a Telefonguru háttér szervize!
Olyan olcsó a Redmi Note 8T, hogy csak kettőt vehetsz

Olyan olcsó a Redmi Note 8T, hogy csak kettőt vehetsz

2020.01.07
| (x)
Akciós a kínai gyártó egyik nagy sikerű modellje, eszméletlen jó áron szerezhető be a Redmi Note 8T.
A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
12 ezer forint a Xiaomi új okosórája

12 ezer forint a Xiaomi új okosórája

2020.05.16
| (x)
A Haylou 2019 végén elindította útjára első intelligens óráját, a Haylou LS01-t.