A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10| Phone Arena

Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.

Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen. Szerencsére még mindig lehet valóban használható okos telefont venni ekkora megjelenítõvel, nem csak a butább, belépõszintû modelleké ez a kiváltság. Lássuk, mik közül választhatunk 5 col alatt, a lista ár szerinti növekvõ sorrendben készült:

Nokia Lumia 635

A most már Microsoft neve által fémjelzett családba tartozó Nokia Lumia 635 érdekessége, hogy támogatja az LTE hálózatokat. A Windows Phone 8.1 rendszerrel felvértezett készülék 4.5 colos, 480×854 pixel felbontású IPS kijelzõt kapott. Az OS gyorsaságáról négymagos Snapdragon 400 processzor és 512 megabájt RAM gondoskodik, amely kevésnek tûnik, ám a WP-hez elég. Jó hír, hogy a 40 ezer forintba kerülõ Nokia Lumia 635 frissíthetõ lesz Windows 10-re.

Moto G LTE

A készülék hazánkban nehezebben hozzáférhetõ, de megoldható, az Amazonon például 200 eurót, mintegy 55 ezer forintot kell kicsengetni érte. A modell az elõd Motorola Moto G utódja, 4.5 colos, 720p felbontású kijelzõvel, valamint hamarosan érkezõ Android 5.0 Lollipop frissítéssel érhetõ el. A Moto G 4G jó választás lehet azoknak, akik nem szeretnének túl sok pénzt áldozni egy új készülékre.

Blu Vivo Air

Kissé kakukktojás ebben a listában a telefon, hiszen a Miami székhelyû gyártó készülékei hazánkban nem elérhetõk. Ez egyébként nem más mint a Gionee Elife S5.1, amely itt a névben nem a kijelzõ méretére, hanem a telefon vastagságára utal. A Vivo Air Android 4.4 KitKat rendszerrel felvértezett, 4.8 colos kijelzõje 720p felbontású és egy nyolcmagos MediaTek processzor dolgozik az OS alatt.

Samsung Galaxy S5 Mini

A Galaxy S5 mini hasonló funkciókat biztosít mint nagytestvére, így például IP67 szabványt teljesít, tehát por- és vízálló, megtalálható benne ujjlenyomat-olvasó és pulzusmérõ is. A 4.5 colos kijelzõ azonban csak 720p felbontású és a processzor is gyengébb (Exynos 3470 vagy Snapdragon 400-zal felszerelt). A középkategóriás S5 Mini 85 ezer forint körül megvásárolható.

HTC One M7

A régi nagy sikermodell igen jó áron vásárolható meg manapság már, akár kártyafüggetlenül is, hiszen 95 ezer forint környékén hozzá lehet jutni egy új darabhoz. A HTC One M7 megjelenítõje 4.7 col és 1080p felbontású.

Sony Xperia Z3 Compact

A nagytestvér kompakt változata a japán gyártó egyik legjobb telefonja mostanáig, hiszen a relatíve kis méret ellenére igazi nagyágyú, tudását nézve. Az Xperia Z3 Compact-ban ugyanis Snapdragon 801 processzor, 20.7 megapixeles kamera található, a vízálló burkolat teljesíti az IP68 szabványt. A 4.6 colos, 720p felbontású kijelzõvel ellátott telefon jelenleg 120 ezer forintot kóstál.

Samsung Galaxy Alpha

A nagyobbik dél-koreai gyártó egyik legszebb készülék, a mindössze 6.7 mm vékony Galaxy Alpha fém kerettel és 4.7 colos, 720p felbontású megjelenítõt kapott. Az Android rendszer alatt a nyolcmagos Exynos 5 5430 chipset és 2 gigabájt RAM dolgozik. A Samsung Galaxy Alpha már 130 ezer forinttól megvehetõ.

Apple iPhone 5s

Az Apple tavaly csúcsmobilja még 4 colos és 1136×640 pixel felbontású kijelzõvel érhetõ el. A modell 150 ezer forintért szerezhetõ be mostanában, újonnan.

BlackBerry Passport

Sokan szerették a régi idõk fizikai QWERTY billentyûzetét, fõként a BlackBerry rajongói. Ezt a gyártó is tudja, így némi plusz kör után visszatért a gyökerekhez a BlackBerry Passporttal, amely 4.5 colos megjelenítõje 1440×1440 pixel felbontású, emellett maga a Passport igen egyedi megjelenítésû, garantált vele a feltûnés. A Passport 160 ezer forinttól érhetõ el.

Apple iPhone 6

Szeptemberben jelent meg az Apple iPhone 6, amely 4.7 colos kijelzõje 750×1334 pixel felbontású, ám az ára kevésbé baráti, hiszen 180 ezer forint alatt újat nem lehet beszerezni belõle gyári függetlenül.



Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei