Huawei

Meglepetés: a Qualcomm szállít a Huawei-nek

2019.09.27
Címkék:

Huawei

,

tiltás

,

Qualcomm

,


A Qualcomm ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy chipeket gyárt a Huawei számára.

Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági fenyegetéseként május közepén a Huaweit felvették az USA kereskedelmi osztályának tiltólistájára, ennek eredményeképp a kínai gyártó nem fért hozzá az államok piacához, amivel feltehetően lenyomta volna a konkurens Samsungot. Az ok a Mate 30 családban keresendő, ugyanis a Huawei idei zászlóshajója nem tudja a tilalom miatt használni a Google Play szolgáltatásait, így a Mate 30-ak olyan alapvető alkalmazások nélkül érkeznek mint Play Áruház, a Kereső, a YouTube, a Gmail vagy épp a Google Térkép.

A Huawei a telefonjai gyártásához kapcsolatban kell álljon a Google mellett az Intellel, a Qualcommal, valamint a Micronnal, ezeket egybevéve 11 milliárd dollárt hagy az USA-ban alkatrészek és szoftverek miatt a kínai vállalat. Ez az összeg hiányzik az említett cégek bevételéből. Emiatt a Qualcomm úgy döntött, a tiltás ellenére folytatja a szállítást a Huawei felé, bár Steve Mollenkopf úgy fogalmazott, valójában olyan alkatrészeket szállít, amelyre nem vonatkozik a tilalom.

A Qualcomm hosszú távú együttműködési szerződést szeretne aláírni a Huawei-jel

Még májusban az Egyesült Államok egy kilencven napos időszakot jelentett be, amely során néhány Huawei beszállító külön engedéllyel a Kereskedelmi Minisztériumtól lehetővé tette a meglévő és jelenleg működő hálózatok és berendezések karbantartásához és támogatásához szükséges alkatrészek és szoftverek beszállítását. Az első ilyen kilencven napos mandátum lejárt, már elindult a második, amikor is 130 amerikai vállalat élt a külön engedély lehetőségével.

Annak ellenére, hogy a Huawei saját chipkészletet tervez, a Snapdragon SoC-okat a Qualcommtól veszi a nem zászlóshajói számára

A Qualcomm hosszú távú megállapodást kötne a kínai vállalattal, de ez nyilvánvalóan Donald Trump elnöktől függ. A Huaweit fenyegetőnek találja ugyanis nemzetbiztonsági szempontból. Trump szerint a Huawei telefonjaiban és hálózati eszközeiben úgynevezett hátsó ajtó található, amelyen keresztül információk küldhetők az amerikai fogyasztókról és vállalatokról a kínai kommunista kormánynak. A Huawei ezt abszolút tagadja és Liang Hua vezérigazgató felajánlotta, kész bármelyik országgal aláírni a kémkedés ellenes szerződést.

A Huawei elárulta, amint lekerül a tiltólistáról a cég, a Huawei már másnap kiküldheti a szoftverfrissítést, amely tartalmazza a Google szolgáltatásokat.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei