Meglepetés: a Qualcomm szállít a Huawei-nek

2019.09.27| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

tiltás

,

Qualcomm


A Qualcomm ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy chipeket gyárt a Huawei számára.

Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági fenyegetéseként május közepén a Huaweit felvették az USA kereskedelmi osztályának tiltólistájára, ennek eredményeképp a kínai gyártó nem fért hozzá az államok piacához, amivel feltehetően lenyomta volna a konkurens Samsungot. Az ok a Mate 30 családban keresendő, ugyanis a Huawei idei zászlóshajója nem tudja a tilalom miatt használni a Google Play szolgáltatásait, így a Mate 30-ak olyan alapvető alkalmazások nélkül érkeznek mint Play Áruház, a Kereső, a YouTube, a Gmail vagy épp a Google Térkép.

A Huawei a telefonjai gyártásához kapcsolatban kell álljon a Google mellett az Intellel, a Qualcommal, valamint a Micronnal, ezeket egybevéve 11 milliárd dollárt hagy az USA-ban alkatrészek és szoftverek miatt a kínai vállalat. Ez az összeg hiányzik az említett cégek bevételéből. Emiatt a Qualcomm úgy döntött, a tiltás ellenére folytatja a szállítást a Huawei felé, bár Steve Mollenkopf úgy fogalmazott, valójában olyan alkatrészeket szállít, amelyre nem vonatkozik a tilalom.

Meglepetés: a Qualcomm szállít a Huawei-nek

A Qualcomm hosszú távú együttműködési szerződést szeretne aláírni a Huawei-jel

Még májusban az Egyesült Államok egy kilencven napos időszakot jelentett be, amely során néhány Huawei beszállító külön engedéllyel a Kereskedelmi Minisztériumtól lehetővé tette a meglévő és jelenleg működő hálózatok és berendezések karbantartásához és támogatásához szükséges alkatrészek és szoftverek beszállítását. Az első ilyen kilencven napos mandátum lejárt, már elindult a második, amikor is 130 amerikai vállalat élt a külön engedély lehetőségével.

Meglepetés: a Qualcomm szállít a Huawei-nek

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Annak ellenére, hogy a Huawei saját chipkészletet tervez, a Snapdragon SoC-okat a Qualcommtól veszi a nem zászlóshajói számára

A Qualcomm hosszú távú megállapodást kötne a kínai vállalattal, de ez nyilvánvalóan Donald Trump elnöktől függ. A Huaweit fenyegetőnek találja ugyanis nemzetbiztonsági szempontból. Trump szerint a Huawei telefonjaiban és hálózati eszközeiben úgynevezett hátsó ajtó található, amelyen keresztül információk küldhetők az amerikai fogyasztókról és vállalatokról a kínai kommunista kormánynak. A Huawei ezt abszolút tagadja és Liang Hua vezérigazgató felajánlotta, kész bármelyik országgal aláírni a kémkedés ellenes szerződést.

A Huawei elárulta, amint lekerül a tiltólistáról a cég, a Huawei már másnap kiküldheti a szoftverfrissítést, amely tartalmazza a Google szolgáltatásokat.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei