Ez az oka annak, hogy a Galaxy S24-el készített portréképek természetesebbek

2024.01.26| SamMobile

Lehet, hogy a Samsung nem változtatott új telefonjai dizájnján, de még így is sok olyan dolgot sikerült javítania, amelyek valóban megváltoztatják a mindennapi életet.

Világosabbá tette a képernyőket, javította az akkumulátor üzemidejét, és sikerült javítani a kamera minőségén annak ellenére, hogy nagyrészt ugyanazokat a kamerákat használta, mint tavaly. Az egyik ilyen változás a fényképezőgépről készült portréképek minőségével kapcsolatos.

Ez az oka annak, hogy a Galaxy S24-el készített portréképek természetesebbek

A Galaxy S24 továbbfejlesztett mesterséges intelligencia-algoritmusokat használ a természetesebb elmosódás érdekében

A Samsung szerint a Galaxy S24 széria természetesebb portrékat készít. A Community Forum honlapján a cég mérnökei elmagyarázták, hogyan javították a portréfelvételeket. Úgy tűnik, a Galaxy S24 processzora továbbfejlesztett mesterséges intelligencia-feldolgozási teljesítményét használja a témák észlelésére és a mélységhatás növelésére. Sőt, abban is segít, hogy elmosódást alkalmazzon a fő téma előtt álló dolgokon. Így a kép úgy néz ki, mintha DSLR fényképezőgéppel készítették volna. Korábban az elmosódási effektust csak azokra a dolgokra alkalmazták, amelyek a téma mögött vannak.

 Ez az oka annak, hogy a Galaxy S24-el készített portréképek természetesebbek

Samsung Galaxy S24 Portré elöl elmosódott effektus

Ahogy a fenti képeken is látható, a téma elé helyezett étel elmosódott a képen a háttérrel együtt. A második képen a két elöl lévő nő elmosódottnak tűnik, a fókusz pedig a hátul lévő két témán van. Ez a kettős életlenítési hatás természetesebbé teszi a képeket.

A Galaxy S24 portrévideói továbbfejlesztették az AI modellt, a stabilizálást és a zoomot

A Samsung azt is állítja, hogy javította a portrévideók minőségét. Tavaly a cég a portré videók felbontását 4K-ra, a képkockasebességet pedig 30 fps-re növelte. Idén a cég két kamerát használ a Galaxy S24 Ultra készüléken a téma és a háttér távolságának mérésére, ami megkönnyíti a természetesnek tűnő elmosódási hatás alkalmazását. 

A vállalat továbbfejlesztette az AI-modellt és a stabilizációs minőséget is. Lehetőség van arra is, hogy a Galaxy S24 készülékkel portrévideókat készítsünk 1x-től 3x-ig terjedő folyamatos zoom használattal.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei