A Galaxy S24 rosszabbul teljesít a Galaxy S23-nál a leejtési tesztben

2024.02.06| Android Headlines

A Samsung Galaxy S24 telefonjai több területen is jobbak elődeiknél, de a tartósság talán nem tartozik közéjük.

Az Allstate Protection Plans YouTube-csatornán végzett ejtési teszt során az új zászlóshajók rosszabbul teljesítettek, mint a Galaxy S23 termékcsalád. Az eszközök használhatatlanná váltak, miután a képernyőt hat láb (1,8 méter) magasságból leejtették.

Lehet, hogy a Galaxy S24 sorozat nem olyan erős, mint a Galaxy S23

Az Allstate Protection Plans egy YouTube-csatorna, amely leginkább az újonnan kiadott okostelefonokon végzett törhetőségi tesztekről ismert. A tesztek során az eszközöket fejmagasságból többször le kell ejteni a betonra, amíg használhatatlanná válnak. A telefonokat először a hátukra ejtik, majd kijelzővel lefelé.

A Galaxy S24 rosszabbul teljesít a Galaxy S23-nál a leejtési tesztben

Mindhárom Galaxy S24 modell súlyos sérülést szenvedett az első leejtéskor. Az alapmodell „megrepedt a hátlapjának tetején és alján”, míg a Plus teljesen összetört. Utóbbi a jobb felső sarokban szenvedte a legsúlyosabb sérülést. A 10 MP-es, 3x zoom-os kamerája és a 12 MP-es ultraszéles kamera lencséi olyannyira összetörtek, hogy a kamerák már nem működtek. A másik két telefon azonban továbbra is működőképes volt.

A Galaxy S24 Ultra hátulja is hasonló sérüléseket szenvedett, a bal alsó sarka érte a legrosszabbul. A készülék bekapcsoláskor jól működött, ami várható volt. A második leesés azonban a képernyővel lefelé az összes Galaxy S24 telefont használhatatlanná tette. Az eszközök képernyője összetört, miután egy hat láb magas szabadesés következtében a járdába csapódtak.

A Galaxy S23 sorozathoz képest az új Samsung zászlóshajók kevésbé strapabírónak bizonyultak. A 2023-as felállás jobb ellenállást mutatott az Allstate Protection Plans hasonló törhetőségében, különösen az Ultra modellnél. Ez azért aggasztó, mert az új telefont titán vázra és lapos kijelzőre frissítették Corning Gorilla Armor védelemmel, amely állítólag erősebb, mint a többi Gorilla Glass.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ennek ellenére ez a teszt nem feltétlenül tükrözi a valós élet forgatókönyvét. Ennél is fontosabb, hogy nem abszolút következtetés, hogy a tavalyi Galaxy S23 Ultra erősebb, mint az újonnan kiadott Galaxy S24 Ultra. Például egy másik YouTube-csatorna hasonló ejtési tesztje a közelmúltban azt közölte, hogy az új telefon jobban bírja, ha derékmagasságból leejtik.

A tok használata mindig jó ötlet

Bármilyen óvatos, és bármilyen erős is a telefonja, történnek balesetek. Az Allstate Protection Plans felmérése szerint az okostelefon-használók 78%-a számolt be arról, hogy leejtette telefonját egykezes használata közben. A sérült képernyők, amelyek az okostelefonok károsodásának leggyakoribb formája, 8,3 milliárd dollárba kerültek az amerikaiaknak tavaly. Tehát a tok használata mindig jó ötlet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei