A Galaxy S24 rosszabbul teljesít a Galaxy S23-nál a leejtési tesztben

2024.02.06| Android Headlines

A Samsung Galaxy S24 telefonjai több területen is jobbak elődeiknél, de a tartósság talán nem tartozik közéjük.

Az Allstate Protection Plans YouTube-csatornán végzett ejtési teszt során az új zászlóshajók rosszabbul teljesítettek, mint a Galaxy S23 termékcsalád. Az eszközök használhatatlanná váltak, miután a képernyőt hat láb (1,8 méter) magasságból leejtették.

Lehet, hogy a Galaxy S24 sorozat nem olyan erős, mint a Galaxy S23

Az Allstate Protection Plans egy YouTube-csatorna, amely leginkább az újonnan kiadott okostelefonokon végzett törhetőségi tesztekről ismert. A tesztek során az eszközöket fejmagasságból többször le kell ejteni a betonra, amíg használhatatlanná válnak. A telefonokat először a hátukra ejtik, majd kijelzővel lefelé.

A Galaxy S24 rosszabbul teljesít a Galaxy S23-nál a leejtési tesztben

Mindhárom Galaxy S24 modell súlyos sérülést szenvedett az első leejtéskor. Az alapmodell „megrepedt a hátlapjának tetején és alján”, míg a Plus teljesen összetört. Utóbbi a jobb felső sarokban szenvedte a legsúlyosabb sérülést. A 10 MP-es, 3x zoom-os kamerája és a 12 MP-es ultraszéles kamera lencséi olyannyira összetörtek, hogy a kamerák már nem működtek. A másik két telefon azonban továbbra is működőképes volt.

A Galaxy S24 Ultra hátulja is hasonló sérüléseket szenvedett, a bal alsó sarka érte a legrosszabbul. A készülék bekapcsoláskor jól működött, ami várható volt. A második leesés azonban a képernyővel lefelé az összes Galaxy S24 telefont használhatatlanná tette. Az eszközök képernyője összetört, miután egy hat láb magas szabadesés következtében a járdába csapódtak.

A Galaxy S23 sorozathoz képest az új Samsung zászlóshajók kevésbé strapabírónak bizonyultak. A 2023-as felállás jobb ellenállást mutatott az Allstate Protection Plans hasonló törhetőségében, különösen az Ultra modellnél. Ez azért aggasztó, mert az új telefont titán vázra és lapos kijelzőre frissítették Corning Gorilla Armor védelemmel, amely állítólag erősebb, mint a többi Gorilla Glass.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ennek ellenére ez a teszt nem feltétlenül tükrözi a valós élet forgatókönyvét. Ennél is fontosabb, hogy nem abszolút következtetés, hogy a tavalyi Galaxy S23 Ultra erősebb, mint az újonnan kiadott Galaxy S24 Ultra. Például egy másik YouTube-csatorna hasonló ejtési tesztje a közelmúltban azt közölte, hogy az új telefon jobban bírja, ha derékmagasságból leejtik.

A tok használata mindig jó ötlet

Bármilyen óvatos, és bármilyen erős is a telefonja, történnek balesetek. Az Allstate Protection Plans felmérése szerint az okostelefon-használók 78%-a számolt be arról, hogy leejtette telefonját egykezes használata közben. A sérült képernyők, amelyek az okostelefonok károsodásának leggyakoribb formája, 8,3 milliárd dollárba kerültek az amerikaiaknak tavaly. Tehát a tok használata mindig jó ötlet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei