Nem lesz Apple iPhone 13?

2021.06.22| 9to5Mac
Címkék:

iPhone 13


Az Apple nagy eséllyel kihagyja az iPhone 13-at, legalábbis ami a nevet illeti és jó oka van rá.

Egy felmérés szerint az iPhone 13 név kedvezőtlen lenne az iPhone és iPad felhasználók mintegy 18%-ánál, akik triskaidekafóbnak mondanák magukat - vagyis félnek a 13-as számtól. Az előnyben részesített alternatív név az iPhone (2021) lenne.

A felmérést a SellCell végezte és feltette a kérdést: „Lehet, hogy a következő Apple okostelefon elnevezésén az iPhone 13 elbukhat, mivel a 13-as szám balszerencsésnek számít sokak szemétben?” érdekes, hogy a férfiakat kétszer nagyobb valószínűséggel érinti a triskaidekaphobia, mint a nőket. Minden ötödik iPhone vagy iPad felhasználó számára nem tetszene az iPhone 13 név, ám tény, hogy 81.7%-ot nem befolyásol a név vásárláskor. Az előnyben részesített alternatív név egyszerűen a termék nevének és évének használata lenne, hasonlóan a Mac-ekhez és iPad-ekhez.

A válaszadókat nem igazán hozta lázba az iOS 15 és az iPadOS 15 bemutatón látottak. Csak 19,3% volt „rendkívül” vagy „nagyon” izgatott a szoftverfrissítés miatt. 28,1% értékelte „kissé” izgalmasnak, míg az Apple felhasználók többsége (52,6%) úgy gondolja, hogy az új szoftverkiadások csak „kissé” vagy „egyáltalán nem” izgalmasak.

A legkedveltebb funkció az volt, hogy személyi igazolványokat tárolhatnak a Wallet alkalmazásban, ami az iOS 15-ben debütál. A Digital Legacy funkciót csak 1,4% említette kiemelt szolgáltatásként, de a többség tervezi használni. A Digital Legacy az iOS / iPadOS 15 új funkciója, amely - amint a neve is sugallja - lehetővé teszi, hogy megadjunk egy „örököst”, aki halálunk esetén hozzáférhet az iCloud adatokhoz.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ehhez a megadott személynek szüksége lesz egy „megbízható” Apple ID-re, egy hozzáférési kulcsra (amelyet egy régi névjegy hozzáadásakor generálnak), valamint a halotti anyakönyvi kivonat másolatára. A felhasználók többségének tetszett az örökös gondolata. Nem túl meglepő, de a nők számára szimpatikusabb ez a lehetőség, mint a férfiak számára, bár a különbség nem túl nagy.

Megkérdeztük az Apple felhasználókat, hogy jól érzik-e magukat barátként vagy családtagként, és megtudtuk, hogy a felhasználók többsége (53,1%) jóváhagyta azt az elképzelést, hogy örökölt kapcsolattartó legyen iCloud-adataikhoz. Megállapították, hogy a nők valamivel jobban érzik magukat abban, hogy adataikat szeretteikre bízzák, mint a férfiak (51% vs. 55%). 46,9% azonban negatívan válaszolt a kérdésre.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Jön a 100.000 forintos iPhone!

Jön a 100.000 forintos iPhone!

2022.02.28
| GsmArena
Az iPhone SE+ várhatóan 5G-támogatással, továbbfejlesztett kamerával és az Apple A15 Bionic chipjével érkezik.