iPhone 16 AI funkciók: egykori sci-fi filmek elevedhetnek meg...

2024.04.23| PhoneArena

Fedezd fel az iPhone 16 új AI funkcióit, amelyek forradalmasítják az okostelefon-élményt! A mesterséges intelligencia ezentúl akár elkísérhet minden percben minket...

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A mesterséges intelligenca azaz AI algoritmusok gyorsan terjednek, és kevesebb, mint egy év alatt a "következő nagy dologgá" váltak a telefonokban. Most a Samsung után úgy néz ki, az iPhone 16 bejelentése is feltűnik a horizonton, várható, hogy az Apple is felveszi a versenyt, és bemutat egy csomó új AI funkciót a 2024-es telefonkínálatával együtt.

Miután Tim Cook vezérigazgató nagy AI-alapú bejelentésekre utalt az idei világszerte zajló fejlesztői konferenciáján (WWDC), biztonságosan mondhatjuk, hogy az AI integráció lesz az iPhone 16 sorozat fő értékesítési pontja.

iPhone 16 AI funkciók: egykori sci-fi filmek elevedhetnek meg...

Az Apple lehet kicsit lemaradva, de reméljük, hogy a tech óriás saját ötletet dob a piacra, és olyan újdonságokat kínál, amelyek kiemelkednek az erős versenytársak közül. Itt találod mindazt, amit eddig tudunk az iPhone 16 AI funkcióiról. Néhány információ alapja szivárgásokra és pletykákra vezethető vissza, tehát tartsd szem előtt, hogy nem minden, ami itt említésre kerül, biztos, hogy meg fog jelenni az idei iPhone-okkal. Ha inkább várni szeretnél, amíg minden hivatalos lesz, akkor június 10-én, az Apple WWDC kezdetével visszatérhetsz, amikor a cég bejelenti az összes iOS 18 AI funkciót az eseményen.

Az összes pletykált iPhone 16 AI funkció:

A Nagy testvér mindent lát és a Siri utolér...

Mindenki tudja, hogy a Siri messze van attól, hogy azonos szinten legyen a Google Assistanttel (vagy az Amazon Alexával). Az iPhone 16-ról úgy hallani, hogy megváltoztatja ezt egy masszívan fejlesztett Sirivel, amely hasonló funkcionalitást kínál, mint a ChatGPT.

Konkrétabban, a Siri képes lesz összetettebb feladatokra is, például szövegek összefoglalására, részletesebb válaszok adására a kérdésekre, szövegek ellenőrzésére, és még sok másra.

Mark Gurman, az Apple belső információival rendelkező szakértője, aki a Bloombergnél ír, egyik heti hírlevelében azt is említette, hogy a Siri és a Messages alkalmazás "feltehet kérdéseket és automatikusan befejezheti a mondatokat...". Ez azt is jelentheti, hogy hasonlóan a Google Assistanthez, a Siri képes lesz módosítani egy szöveget annak hangnemének megváltoztatásához, és még javaslatokat is tehet annak szerkezetére.

iPhone 16 AI funkciók: egykori sci-fi filmek elevedhetnek meg...

AI-feljavított kép- és videószerkesztés

Az egyik fő felhasználási módja a multimodális nagy nyelvi modelleknek (MLLM-ek), hogy javítsák a fotók és videók minőségét. A Google ezt meg is tette a Magic Editor és a Video Boost funkcióival, amelyek automatikusan átalakítják a tartalmat annak érdekében, hogy minél jobban nézzen ki.

Tekintve az Apple intenzív fókuszát az iPhone kamerájának teljesítményére, nem túl merész elképzelni, hogy az iPhone 16 hasonló funkciókat fog tartalmazni a kamera rendszerének teljesítményének növelésére.

Valójában az Apple már együttműködött a Santa Barbarai Egyetem kutatóival egy olyan AI modell fejlesztésén, amely képek szerkesztésére képes a felhasználói utasítások alapján, és ennek eredményét már az idei kínálatban is láthatjuk.

Tartalomalapú javaslatok és képfelismerés

Mark Gurman, a Bloomberg szakértője szerint az Apple lehet, hogy integrálni fogja az AI-t saját iOS alkalmazásaiba. Gurman konkrét példaként említi az automatikusan generált Apple Music lejátszási listákat és ugyanezt a Keynote alkalmazás diáihoz is.

Az Apple állítólag arra is dolgozik, hogy ezt a funkcionalitást harmadik fejlesztők számára is elérhetővé tegye.

Helyben és felhőalapú AI

Egyik legújabb Power On hírlevelében Gurman szerint az Apple tervezi, hogy az iPhone 16 AI funkcióinak nagy részét helyben végzi majd el. Ennek fő oka a biztonság, amelyet az Apple ismert prioritásként kezel eszközei tekintetében. Helyben végzett AI funkciók esetén a funkciók gyorsan működnek. A felhőalapú AI funkcióknak általában van egy kis késedelem, mivel az információk eljutnak a felhőbe, feldolgozzák, majd visszaküldik a telefonodra.

Azonban a nagy hátránya az, hogy a helyben végzett AI nem képes kezelni a rendkívül bonyolult AI algoritmusokat, amire a felhős számítógépek tökéletesen alkalmasak. Tehát, ahogyan a szivárgások

és jelentések sugallják, az Apple esetleg a Google Gemini vagy egy másik AI szolgáltató felhőalapú AI funkcióira fog támaszkodni az iPhone 16 sorozattal együtt.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei