Tárhely trendek az iPhone vásárlók körében: A CIRP friss jelentése

2024.05.08| 9to5mac

Fedezd fel az iPhone-vásárlók rejtett trendjeit - A CIRP friss jelentése feltárja, hogy hogyan befolyásolja a tárolási opciók választása az Apple nyereségét!

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) friss jelentése új megvilágításba helyezi az iPhone-vásárlók viselkedését, különösen a tárolási szintek tekintetében. Az elemzés kifejti, hogy hogyan váltak a tárolási opciók kulcsfontosságú tényezővé az Apple számára, hogy maximalizálja a nyereséget minden egyes eladott iPhone esetében. Ez a stratégia az árrés javulásán keresztül működik, amikor a felhasználók a nagyobb tárolókapacitásra váltanak.

A CIRP megállapításai szerint az iPhone-vásárlók körülbelül fele választja azt az opciót, hogy növelje a készülék tárolókapacitását. Ez az arány tovább növekszik, meghaladva a 50%-ot, ha az egyes iPhone 15 modellcsaládokat külön vizsgáljuk.

Tárhely trendek az iPhone vásárlók körében: A CIRP friss jelentése

Tárhelyfrissítés a modelleken belül

A CIRP elemzése rámutat arra, hogy a tárolófrissítések aránya jelentősen változik a különböző iPhone modellek között. Az újabb, magasabb árfekvésű modelleket választó vásárlók nagyobb valószínűséggel választják a tárhelyfrissítést, mint az előző generációkat választók. Például az iPhone 15 modellek esetében több mint fele dönt úgy, hogy frissíti a tárhelyet, míg az előző generációknál ez az arány alacsonyabb.

Ennek az eltérésnek az értelme, hogy az árérzékenyebb vásárlók valószínűleg kevésbé hajlandók plusz költséget vállalni a nagyobb tárhelyért. A drágább modellek vásárlói azonban hajlandóak fizetni a többletért, amely még magasabb nyereséget hoz az Apple számára.

Tárhely trendek az iPhone vásárlók körében: A CIRP friss jelentése

Pro és nem Pro közötti különbségek

Ez a tendencia még a teljes iPhone 15 termékcsaládon belül is megmutatkozik, amikor a Pro és nem Pro modelleket külön vesszük górcső alá. A Pro modelleket választó vásárlók nagyobb arányban választják a magasabb tárolási opciókat, mint a nem Pro modelleket választók. Ez figyelemre méltó, különösen figyelembe véve, hogy a Pro modellek alapból nagyobb tárhellyel rendelkeznek.

Az Apple számára ez az adat sokat elárul a fogyasztói magatartásról és lehetőséget ad arra, hogy még jobban optimalizálja termékeit az ügyfélpreferenciák szerint. A kihívás abban áll, hogy megtalálják a tökéletes egyensúlyt az alaptárolási lehetőségek és a csábító frissítési opciók között.

Az Apple stratégiájának egyik kulcsfontosságú része az, hogy felismeri: a felhasználók hajlandóak többet fizetni a nagyobb tárhelyért, különösen a prémium kategóriájú modellek esetében.

Az Apple továbbra is figyelemmel kíséri a vásárlói preferenciákat, és valószínűleg tovább finomítja termékeit annak érdekében, hogy még jobban kielégítse a felhasználók igényeit és növelje a nyereséget.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei