Tárhely trendek az iPhone vásárlók körében: A CIRP friss jelentése

2024.05.08| 9to5mac

Fedezd fel az iPhone-vásárlók rejtett trendjeit - A CIRP friss jelentése feltárja, hogy hogyan befolyásolja a tárolási opciók választása az Apple nyereségét!

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) friss jelentése új megvilágításba helyezi az iPhone-vásárlók viselkedését, különösen a tárolási szintek tekintetében. Az elemzés kifejti, hogy hogyan váltak a tárolási opciók kulcsfontosságú tényezővé az Apple számára, hogy maximalizálja a nyereséget minden egyes eladott iPhone esetében. Ez a stratégia az árrés javulásán keresztül működik, amikor a felhasználók a nagyobb tárolókapacitásra váltanak.

A CIRP megállapításai szerint az iPhone-vásárlók körülbelül fele választja azt az opciót, hogy növelje a készülék tárolókapacitását. Ez az arány tovább növekszik, meghaladva a 50%-ot, ha az egyes iPhone 15 modellcsaládokat külön vizsgáljuk.

Tárhely trendek az iPhone vásárlók körében: A CIRP friss jelentése

Tárhelyfrissítés a modelleken belül

A CIRP elemzése rámutat arra, hogy a tárolófrissítések aránya jelentősen változik a különböző iPhone modellek között. Az újabb, magasabb árfekvésű modelleket választó vásárlók nagyobb valószínűséggel választják a tárhelyfrissítést, mint az előző generációkat választók. Például az iPhone 15 modellek esetében több mint fele dönt úgy, hogy frissíti a tárhelyet, míg az előző generációknál ez az arány alacsonyabb.

Ennek az eltérésnek az értelme, hogy az árérzékenyebb vásárlók valószínűleg kevésbé hajlandók plusz költséget vállalni a nagyobb tárhelyért. A drágább modellek vásárlói azonban hajlandóak fizetni a többletért, amely még magasabb nyereséget hoz az Apple számára.

Tárhely trendek az iPhone vásárlók körében: A CIRP friss jelentése

Pro és nem Pro közötti különbségek

Ez a tendencia még a teljes iPhone 15 termékcsaládon belül is megmutatkozik, amikor a Pro és nem Pro modelleket külön vesszük górcső alá. A Pro modelleket választó vásárlók nagyobb arányban választják a magasabb tárolási opciókat, mint a nem Pro modelleket választók. Ez figyelemre méltó, különösen figyelembe véve, hogy a Pro modellek alapból nagyobb tárhellyel rendelkeznek.

Az Apple számára ez az adat sokat elárul a fogyasztói magatartásról és lehetőséget ad arra, hogy még jobban optimalizálja termékeit az ügyfélpreferenciák szerint. A kihívás abban áll, hogy megtalálják a tökéletes egyensúlyt az alaptárolási lehetőségek és a csábító frissítési opciók között.

Az Apple stratégiájának egyik kulcsfontosságú része az, hogy felismeri: a felhasználók hajlandóak többet fizetni a nagyobb tárhelyért, különösen a prémium kategóriájú modellek esetében.

Az Apple továbbra is figyelemmel kíséri a vásárlói preferenciákat, és valószínűleg tovább finomítja termékeit annak érdekében, hogy még jobban kielégítse a felhasználók igényeit és növelje a nyereséget.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei