Az iPhone 13 iránti folyamatos kereslet gond lehet az iPhone 14 családra nézve

2022.08.23| Phone Arena
Címkék:

iPhone 13

,

iPhone 14


Bár nem mindig könnyű előre megjósolni, hogy egy adott vállalat három, hat vagy 12 hónappal korábban pontosan hogyan kerül be a világ vezető okostelefon-gyártói közé, a szezonalitás olyan dolog, amelyet a nagy szórakoztatóelektronikai márkák ritkán tudnak elkerülni vagy valóban értelmes módon megfékezni.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A zászlóshajó megjelenési ütemtervétől függően az Apple-nek és a Samsungnak vannak jó és rossz hónapjai, valamint jobb és rosszabb szezonjaik, és általában nagyjából ugyanabban a helyzetben találják magukat, amikor minden szám kiderül, és a piackutató cégek negyedéves és éves hierarchiát tesznek közzé. mint a Strategy Analytics.

Az iPhone 13 iránti folyamatos kereslet gond lehet az iPhone 14 családra nézve

De mindenféle tényező és változó közrejátszik, amelyek nem feltétlenül szüntetik meg az értékesítési adatok szezonális ingadozásait, hanem olykor váratlan módon növelik vagy csökkentik bizonyos termékek iránti keresletet. Az iPhone 13 szállítmányai például meglepően stabilak, és az iPhone 14 sorozat határozottan a láthatáron van, legalábbis a JP Morgan elemzője által látott és az AppleInsider által a nyilvánosságnak közvetített Wave7 Research új adatai szerint.

Alacsonyabb az iPhone 14 érdeklődése a korábban vártnál?

A Bloomberg e hónap eleji jelentése alapján biztonságosnak tűnt azt feltételezni, hogy 2022 végére az iPhone 14 eladásai többé-kevésbé megegyeznek a tavalyi iPhone 13 sorozatszámokkal.

Visszatekintve még az iPhone 14 családra vonatkozó előrejelzést is találhatunk, amely meghaladja elődeit, de ezt az optimizmust határozottan nem erősíti meg Samik Chatterjee, a JP Morgan munkatársa, aki szerint "a szokásosnál kevesebben tervezik iPhone vásárlását", ugyanis a hírek korlátozott változtatásokat és frissítéseket pletykálnak a funkciók terén és áremelkedés várható az Apple következő csúcskategóriás készülékeinek négyesével szemben.

Ez bizonyos szempontból jó hír a cupertinói technológiai óriás számára, mivel az iPhone 13 „modellértékesítése továbbra is emelkedik a korábbi iPhone ciklusokhoz képest”, ami azonban másik szemszögből nagy problémát okozhat.

Az iPhone 13 iránti folyamatos kereslet gond lehet az iPhone 14 családra nézve

Természetesen az Apple rajongótábora elég nagynak bizonyulhat ahhoz, hogy az iPhone 14 sorozatot a következő hónapban azonnali slágerré változtassa, és az iPhone 13 eladásait stabil szinten tartsa szeptember közepéig és még tovább is. Végül is ez történt tavaly, amikor az iPhone 12 iránti kereslet változatlan maradt, majd az iPhone 13 kínálata önálló lendülettel indult.

A helyzet az, hogy senki sem tudja igazán megjósolni a jövőt, így legalábbis egyelőre az Apple-nek egyszerűen az iPhone 13 sorozat legújabb sikerének megünneplésére kellene összpontosítania... és talán arra, hogy megtalálja a módját, hogy ne készítse el az iPhone-t 14 drágábban.

Mennyire népszerű az iPhone 13 család?

Röviden, nagyon. Részletesen elmondható, hogy a "standard" 6,1 hüvelykes iPhone 13 toronymagasan, 22 százalékos részesedéssel rendelkezett az amerikai szolgáltatóknál regisztrált összes okostelefon-eladásból júliusban, ezt követte a 13 Pro Max a saját regionális tortájának nagy, 20 százalékos szeletével. Az iPhone 13 Pro 16 százalékkal, a 13 mini pedig nem meglepően apró 3 százalékkal rendelkezett.

Az iPhone 13 iránti folyamatos kereslet gond lehet az iPhone 14 családra nézve

Ez hihetetlen, 61 százalékos részesedés csak az iPhone 13 kvartett esetében, az Apple portfóliójának többi része pedig további 5 százalékot tesz ki, amivel a cég 66 százalékra emelkedett. Más szóval, a múlt hónapban közvetlenül a Verizontól, az AT&T-től és a T-Mobile-tól vásárolt okostelefonok három közül kettőn egy híres gyümölcs témájú logó szerepelt, és elsősorban az iPhone 13 sorozat volt a felelős ezért az iPhone 14 bevezetése előtti megsemmisítő eredményért.

Ami talán még figyelemre méltó, hogy ezek a számok az Apple "szezonálisan gyenge" reklámtevékenysége ellenére érkeztek, bár ez nem meglepő módon elmondható a Samsungról is a Galaxy Z Fold 4 és a Z Flip 4 közös bemutatásának előestéjén.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei