Elérhető lett az iPhone 14 SOS funkciója!

2022.11.16| GsmArena
Címkék:

apple

,

iphone 14

,

sos


Az iPhone 14 műholdas SOS opció már engedélyezve van az Egyesült Államokban és Kanadában, jövő hónapban pedig Európa egyes részein is elérhető lesz.

Mától az iPhone 14 tulajdonosok az Egyesült Államokban és Kanadában használhatják a műholdas SOS vészhelyzet funkciót. A következő hónapban a franciaországi, németországi, írországi és brit tulajdonosok is megtehetik ugyanezt.

A funkció segítségével olyan területeken is kapcsolatba léphetünk a segélyszolgálatokkal, ahol nincs mobil- vagy Wi-Fi-kapcsolat. Ez lehet valahol a vadonban, de lehet egy város szívében is, miután egy természeti katasztrófa miatt összeomlott az elektromos hálózat és a kommunikáció.

Elérhető lett az iPhone 14 SOS funkciója!

Ez a funkció úgy működik, hogy egy rövid kérdőívre válaszolni kell, amely fontos információkat tartalmaz - milyen vészhelyzetről van szó, hány embernek van szüksége segítségre, stb. Ezeket közvetlenül továbbítja a segélyszolgálatoknak.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

További üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk, hogy tisztázzuk a helyzetet és segíthessük a mentőket. Mivel a műholdas adatok alacsony sávszélességűek, az Apple olyan tömörítést fejlesztett ki, amely 300%-kal összenyomja a szöveget. A kérdőív mellett az iPhone a Medial ID-t is továbbíthatja, ha az be van állítva. Ez leírja a különböző egészségügyi állapotokat, így az elsősegélynyújtók tisztában lesznek az esetleges problémákkal (pl. bizonyos gyógyszerekre való allergia). Emellett legfeljebb 10 iMessage vészhelyzeti kapcsolattartó is megadható, akik megkapják a vészhelyzeti üzenet átiratát, amelyet műholdon keresztül küldenek, hogy tájékoztassák őket a helyzetről.

Ha a műholdas SOS-szolgáltatás elindítása előtt vásárolta valaki az iPhone 14-et, akkor 2 évig ingyenesen használhatja a szolgáltatást. Azt még nem tudjuk, hogy utána mennyibe fog kerülni az előfizetés.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei