Elérhető lett az iPhone 14 SOS funkciója!

2022.11.16| GsmArena
Címkék:

apple

,

iphone 14

,

sos


Az iPhone 14 műholdas SOS opció már engedélyezve van az Egyesült Államokban és Kanadában, jövő hónapban pedig Európa egyes részein is elérhető lesz.

Mától az iPhone 14 tulajdonosok az Egyesült Államokban és Kanadában használhatják a műholdas SOS vészhelyzet funkciót. A következő hónapban a franciaországi, németországi, írországi és brit tulajdonosok is megtehetik ugyanezt.

A funkció segítségével olyan területeken is kapcsolatba léphetünk a segélyszolgálatokkal, ahol nincs mobil- vagy Wi-Fi-kapcsolat. Ez lehet valahol a vadonban, de lehet egy város szívében is, miután egy természeti katasztrófa miatt összeomlott az elektromos hálózat és a kommunikáció.

Elérhető lett az iPhone 14 SOS funkciója!

Ez a funkció úgy működik, hogy egy rövid kérdőívre válaszolni kell, amely fontos információkat tartalmaz - milyen vészhelyzetről van szó, hány embernek van szüksége segítségre, stb. Ezeket közvetlenül továbbítja a segélyszolgálatoknak.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

További üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk, hogy tisztázzuk a helyzetet és segíthessük a mentőket. Mivel a műholdas adatok alacsony sávszélességűek, az Apple olyan tömörítést fejlesztett ki, amely 300%-kal összenyomja a szöveget. A kérdőív mellett az iPhone a Medial ID-t is továbbíthatja, ha az be van állítva. Ez leírja a különböző egészségügyi állapotokat, így az elsősegélynyújtók tisztában lesznek az esetleges problémákkal (pl. bizonyos gyógyszerekre való allergia). Emellett legfeljebb 10 iMessage vészhelyzeti kapcsolattartó is megadható, akik megkapják a vészhelyzeti üzenet átiratát, amelyet műholdon keresztül küldenek, hogy tájékoztassák őket a helyzetről.

Ha a műholdas SOS-szolgáltatás elindítása előtt vásárolta valaki az iPhone 14-et, akkor 2 évig ingyenesen használhatja a szolgáltatást. Azt még nem tudjuk, hogy utána mennyibe fog kerülni az előfizetés.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei