Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20| Android Authority
Címkék:

ifixit

,

iPhone 14


Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

  • Az iFixit bejelentette, hogy csökkenti az iPhone 14 javíthatósági értékelését.
  • Állítólag az Apple megnehezítette a független javító üzletek számára a készülék javítását.
  • Az Apple javíthatósághoz való hozzáállása néhány javítási szakembert arra kényszerít, hogy teljesen elhagyja az iparágat.

2022-ben az iPhone 14 kapott elismerést, mivel a javíthatósági értékelés szerint ez volt a legjobban javítható iPhone az iPhone 7 óta, az iFixit szerint. Azonban ez az értékelés most csökken azoknak a korlátozásoknak köszönhetően, amelyeket az Apple a javításokra szabott.

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iFixit bejelentette, hogy módosítja az iPhone 14 javíthatósági értékelését. A készülék eredetileg ajánlott 7/10 pontot kapott a frissített, javításbarát architektúrájáért. De most a telefon értékelése 4/10-re csökken, és nem ajánlot lett.

Az értékelés megváltoztatásának az oka állítólag az Apple szigorú hozzáállásához kapcsolódik a javítások kezelésében. A weboldal szerint a modern iPhone-ok nagy javításaihoz az Apple jóváhagyás szükséges. 

Emellett a javítónak az Apple rendszerén keresztül kell beszereznie az alkatrészeket, és az Apple System Configuration eszközt kell használnia a javítás ellenőrzéséhez - ez egy olyan eszköz, amely az Apple szerverekhez csatlakozik az alkatrészt hitelesítéshez és összekapcsoláshoz a telefon többi részével. Ha ezt a folyamatot nem követik, a felhasználó korlátozott vagy hiányzó funkciókat tapasztalhat.

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Végső soron az iPhone 14 hardvere könnyen javítható, de az Apple kötelező szoftveres hitelesítése felesleges bonyolítást ad a történethez. Tehát kicserélhet valamit egy eredeti Apple alkatrészre, de az nem fog működni a szoftveres háttér nélkül.

Hogy igazságos legyek, ez a folyamat lehet az Apple módja annak biztosítására, hogy a javítások megfelelően történjenek, és az ügyfelek ne szenvedjenek kellemetlenséget. De ez azt is sugallja, hogy az Apple teljes kontrollt szeretne a vásárlói élmény felett minden szempontból.

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Mindez nagy fejfájást okoz a telefonjavító iparnak. Ahogy az iFixit magyarázza, a szervizek alkatrészeket használnak fel törött eszközökből vagy utángyártott alkatrészeket szereznek be. Az Apple hozzáállása feleslegessé teszi az alkatrészek újrahasznosítását, ami egy független szerviz fontos részét képezi. Emellett ezeknek az üzleteknek személyes információkat kellene küldeniük az Apple-nek, vagy öt évnyi ellenőrzési vizsgálatot kellene vállalniuk ahhoz, hogy elvégezhessék a munkájukat.

Ennek eredményeként a szervizek és az Apple közötti konfliktus olyannyira súlyos lett, hogy néhány szakember úgy döntött, hogy teljesen elhagyja az iparágat. És valószínűleg ez a probléma nem korlátozódik az iPhone 14-re.

A Cupertino cég megerősítette az iPhone 15 bemutató eseményén, hogy a telefon az iPhone 14 javítható architektúrájával rendelkezik. De ha az Apple nem változtat az alkatrészpárosítási gyakorlatán, akkor ez nem sokat számít majd.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei