Az Apple iPhone 14-ben csalódtak a legtöbben

2023.05.27| Phone Arena
Címkék:

felmérés

,

iPhone 14


A fogyasztók az iPhone 14-et választották a legnagyobb csalódást okozó modellnek az iPhone 5 óta.

Azt gondolhatnánk, hogy mivel a második pénzügyi negyedévben az iPhone bevételei rekordot döntöttek, több fogyasztó lesz rendkívül elégedett a készülékkel az előző évhez képest. A perfectrec termékértékelő oldal szerint azonban az iPhone 14-es termékcsalád 2012 óta a legnagyobb visszaesést szenvedte el az iPhone-vásárlók elégedettségében. És ahogy az oldal rámutat, az iPhone 5-től kezdve az iPhone 13-as sorozat megjelenéséig a készülék vásárlói elégedettségi pontszámai minden évben emelkedtek vagy stagnáltak.

Az iPhone 14 véget vetett annak a hosszú sorozatnak, amely az alap iPhone modellekkel kapcsolatos vásárlói elégedettség javulását mutatta

Ismétlem, 2012-től 2021-ig az iPhone elégedettségi mutatói minden évben emelkedtek vagy stagnáltak. Ez a sorozat a 2022-es iPhone 14 modellel ért véget. A perfectrec pedig kiemelte, hogy nem csak az iPhone 14 alapmodell nem felelt meg a fogyasztók elvárásainak. A jelentés szerint a prémium kategóriás iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modellek is csalódást okoztak a fogyasztóknak az előző évi iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max modellekhez képest.

Az Apple iPhone 14-ben csalódtak a legtöbben

Az alapmodell iPhone készülékekre vonatkozó vásárlói értékelések százalékos aránya, amelyek 5 csillagos értékelést kaptak.

Az oldal megnézte, hogy az egyes években az alapmodell iPhone-okra vonatkozó értékelések hány százaléka adta a legmagasabb, ötcsillagos minősítést az egyes készülékekre. A 2010-ben az iPhone 4 készülékre érkezett értékelések 69%-a 5 csillagos értékelést adott a készüléknek. Ez az arány az iPhone 5 esetében 65%-ra esett vissza, bár 2014-ben jelentős fellendülés kezdődött, amikor az iPhone 6 értékeléseinek 69%-a 5 csillagos értékelést kapott.

Miután a 2016-os iPhone 7 a Google-on online közzétett értékelések 70%-a 5 csillagos értékelést kapott, a 2017-es iPhone X esetében az 5 csillagos értékelések aránya 74%-ra emelkedett (bár az ugyanabban az évben megjelent iPhone 8 csak az értékelések 71%-ában kapott 5 csillagos értékelést). 

Két évvel később az iPhone 11 az értékelések 78%-ánál kapott 5 csillagos értékelést, az iPhone 13 esetében pedig ez az arány 80%-ra emelkedett. A tavalyi modell azonban meredeken, nyolc százalékponttal visszaesett. Az iPhone 14 esetében az értékeléseknek "csak" 72%-a érte el az áhított 5 csillagot.

Mint említettük, nem csak az alap iPhone 14-ről született kevesebb 5 csillagos értékelés. Az iPhone 14 Pro esetében az 5 csillagos értékelések aránya az iPhone 13 Pro által 2021-ben elért 84%-ról tavaly 76%-ra csökkent. És ugyanebben az időszakban az iPhone 13 Pro Max által 2021-ben gyűjtött 86%-os 5 csillagos értékelések aránya az iPhone 14 Pro Max esetében tavaly 80%-ra csökkent.

Az Apple terve a Pro és a nem Pro modellek megkülönböztetésére visszafelé sült el az iPhone 14 vásárlói elégedettség tekintetében

Mi történt tehát? Az oldal szerint az 5 csillagos értékelések hosszú ideje tartó magasabb trendjének oka egyszerű volt. A telefonok évről évre jobbak lettek. Tavaly azonban az Apple úgy döntött, hogy az A15 Bionic chipsetet újra felhasználja a nem Pro iPhone 14 készülékeken, és csak a Pro modelleken alkalmazza az új A16 Bionicot. 

Szintén az iPhone 14 rosszabb értékeléséhez vezetett az Apple azon döntése, hogy az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus képernyőjén továbbra is 60 Hz-es frissítési frekvenciát alkalmaz, ami az iPhone 14 Pro sorozatú modellek 120 Hz-es frissítési frekvenciájának a fele.

Az Apple iPhone 14-ben csalódtak a legtöbben

Az iPhone Pro Max modellek 5 csillagos értékeléssel rendelkező vásárlói véleményeinek százalékos aránya

Szintén csalódást okozott a fogyasztóknak az Apple azon döntése, hogy a bevágást csak az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellek esetében cserélte le a Dynamic Island alakváltó értesítési rendszerre. Az Apple terve, hogy megkülönbözteti a Pro és a nem Pro iPhone készülékeket, általában azért történik, hogy a vásárlók elköltsék a prémium modellek egyikének megvásárlásához szükséges plusz pénzt, hogy a csak a Pro változatokban található funkciókat megkaphassák. Ez azonban nem segít abban, hogy a nem Pro iPhone modellek 5 csillagos értékeléseket generáljanak.

Az oldalnak volt még néhány más érdekes adata is. Az 5 csillagos értékelések 64%-ánál az iPhone 5c a "legkevésbé kedvelt" iPhone-modell. Az iPhone 13 Pro Max a "legkedveltebb" iPhone-modell, mivel az értékelések 86%-a 5 csillagos értékelést adott a telefonra. Hasonlítsuk össze ezt a jelenlegi iPhone 14 családdal, amely az iPhone 14 (72%), az iPhone 14 Plus (75%), az iPhone 14 Pro (76%) és az iPhone 14 Pro Max (80%) modelleket foglalja magában.

Az Apple iPhone 14-ben csalódtak a legtöbben

Melyik iPhone esetében volt a legnagyobb az 5 csillagos értékelések aránya, és melyik modellnél volt a legkisebb az ilyen értékelések aránya?

A százalékos arányok "669.543, a Google-on közzétett, felhasználók által generált értékelésen" alapulnak. Az adatokat 2023 áprilisában gyűjtötték, és ahogy a perfectrec rámutat, a számok idővel változhatnak. Az értékelések száma iPhone-modellenként a 2.304-es mélyponttól a 56.832-es csúcsig terjedt.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.
Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

2023.03.22
| 9to5 Mac
A legfrissebb jelentések alapján az iPhone 15 végre tényleg lemond a Lightning csatlakozóról az USB-C javára.
Látott már ennyire laggolni iPhone 14 Pro Maxot?

Látott már ennyire laggolni iPhone 14 Pro Maxot?

2023.03.23
| Twitter
Megdöbbentő videót mutatunk, ahol az iPhone 14 széria csúcsmodellje csúnyán elbukni látszik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei