Drágább lett az Apple iPhone 13 széria

2022.07.04| 9to5 Mac

Az Apple megemelte az iPhone 13 árait Japánban az iPhone 14 család őszi bevezetése előtt.

Az Apple csütörtökön megemelte az iPhone modellek árát Japánban, ami drágábbá tette a terméket a japán fogyasztók számára. Egyes esetekben az árak közel 20%-kal magasabbak, ami a helyi valuta dollárral szembeni gyengülését tükrözheti.

Amint azt a Nikkei Asia először jelentette, majd a 9to5Mac is megerősítette, az iPhone árakat nemrég frissítették az Apple japán weboldalán. Például az Apple által jelenleg elérhető legolcsóbb iPhone, a 64 GB-os harmadik generációs iPhone SE, 57 800 jenről (423 USD) 62 800 jenre (459 USD) emelkedett. Az iPhone 13 Pro belépő szintű modellje, amely 128 GB tárhellyel érkezik, most 144 800 jenbe (1060 dollár) kerül, míg a korábbi ára 122 800 jen (899 dollár) volt.

Drágább lett az Apple iPhone 13 széria

Mint látható, az iPhone ára Japánban alacsonyabb volt, mint az Egyesült Államokban. Sajnos Japán helyi fizetőeszköze az elmúlt három hónapban mintegy 15%-ot veszített értékéből az amerikai dollárhoz képest, ami hatással van az importtermékek árára.

Az áremelkedés ellenére úgy tűnik, jól mennek az iPhone-eladások Japánban. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az új, harmadik generációs iPhone SE iránt erős kereslet mutatkozott az ázsiai országban, áprilisban a helyi okostelefon-eladások 18%-át tette ki.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a többi Apple termék ára nem változott Japánban, de érdekes látni, hogy a vállalat nem várta meg az iPhone 14 őszi megjelenéséig, hogy megváltoztassa az árakat az országban. Ez természetesen arra utal, hogy az iPhone 14 bevezetési ára magasabb lesz Japánban, mint az iPhone 13 tavalyi megjelenéskori ára.

Érdemes megjegyezni, hogy az iPhone árai a világ többi részén is drágultak. Az év elején az új iPhone SE 429 dollárért került piacra az Egyesült Államokban, ami 30 dollárral több, mint az előző generációja. Ebben az esetben az áremelkedés az inflációhoz és alkatrészhiányhoz köthető.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Jön a 100.000 forintos iPhone!

Jön a 100.000 forintos iPhone!

2022.02.28
| GsmArena
Az iPhone SE+ várhatóan 5G-támogatással, továbbfejlesztett kamerával és az Apple A15 Bionic chipjével érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei