Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30| 9to5 Mac

Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.

Az iPhone 16 Pro termékcsalád az Apple valaha volt legnagyobb iPhone képernyőit, jelentős kamerafejlesztéseket és még sok minden mást tartalmaz.

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

iPhone 16 Pro kijelző

Több forrás – köztük Ross Young megbízható elemző – szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max egyaránt nagyobb képernyővel rendelkezik majd, mint elődeik.

Az iPhone 16 Pro várhatóan 6,3 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, ami növekedést jelent az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes kijelzőjéhez képest. Az iPhone 16 Pro Max állítólag 6,9 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd, ami szintén nagyobb az iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzőjéhez képest.

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Feltéve, hogy ezek a pletykák beteljesednek, ez azt jelenti, hogy az iPhone 16 Pro Max lesz a valaha kiadott legnagyobb iPhone. Ez lesz az első alkalom, hogy az iPhone képernyőmérete megváltozott az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max 2020-as bemutatása óta.

Méretek

Hogyan befolyásolják ezek a nagyobb képernyőméretek az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max általános alaktényezőit? A MacRumors jelentése néhány állítólagos részletet közölt a méretekről. Így hasonlíthatók össze az iPhone 15 Pro termékcsaláddal.

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Mint látható, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max valamivel magasabb lesz, mint elődeik. A szélesség állítólag változatlan marad, ami szűkebb formát eredményez. Az iPhone 16 Pro modellek is valamivel nehezebbek lesznek, mint az iPhone 15 Pro, míg a vastagság változatlan marad.

iPhone 16 Pro akkumulátor és hőkezelés

Kosutami novemberi szivárgása egy korai prototípus akkumulátort mutatott be, amely eljuthat az iPhone 16 Pro-hoz. Amint az alábbi képen látható, az akkumulátor új fémhéjjal rendelkezik.

Ez lenne az első alkalom, hogy az Apple fémhéjat használ iPhone akkumulátorához. A múltban az Apple kizárólag hagyományosabb fóliaburkolatot használt. Az állítólagos iPhone 16 Pro akkumulátor ugyanazt az L-alakú kialakítást használja, és 3355 mAh-s kapacitással rendelkezik, szemben az iPhone 15 Pro 3274 mAh-s akkumulátorával.

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

A fémhéjra váltás jelentős javulást jelentene az iPhone 16 Pro hőelvezetésében. Ez javíthatja az akkumulátor üzemidejét, lehetővé teszi, hogy az iPhone 16 Pro hosszabb ideig magasabb teljesítményszinten működjön, és megoldja az iPhone 15 Pro készüléket érintő túlmelegedési problémákat.

Ezenkívül egy külön beszállítói láncból származó pletyka azt sugallta, hogy az iPhone 16 Pro új „grafén hőrendszert” fog használni. Ez a változás a hőleadást és a hővezetést is javítaná. Az iPhone jelenleg réz hűtőbordát használ, és a tesztek kimutatták, hogy a grafénre való átállás körülbelül négyszer jobb hővezető képességet kínál.

Végül egy vázlatos pletyka azt is állítja, hogy az iPhone 16 Pro új, egymásra helyezett akkumulátor-kialakítást fog használni. Ezzel elérhető a 40W-os vezetékes töltés (27W-ról) és a 20W-os MagSafe töltés (15W-ról). Ez a rész tényleg csak pletyka. 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

iPhone 16 Pro kamera frissítések

Egy maroknyi pletyka kering arról, hogy milyen kamerafejlesztések kerülhetnek az iPhone 16 Pro termékcsaládjába. A legfigyelemreméltóbb, hogy több forrás is arról számolt be, hogy az iPhone 16 Pro ugyanazt az 5x zoom tetaprizma kamerát alkalmazza, amely jelenleg kizárólag az iPhone 15 Pro Max esetében érhető el.

Az iPhone 16 Pro Max azonban továbbra is megkülönböztetheti magát még nagyobb optikai zoommal. Egy júliusi pletyka azt sugallta, hogy az iPhone 16 Pro Max egy új „periscope ultra-hosszú teleobjektív kamerát” tartalmazhat. Ezt a pletykát más forrás még nem erősítette meg.

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Ming-Chi Kuo elemző arról is beszámolt, hogy az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max új Sony kameraérzékelőket használ a fő kamerához. Bár a részletek itt még egy kicsit ritkák, a várakozások szerint ez a változás jelentős javulást eredményezhet a gyenge fényviszonyok melletti kamerák fejlesztésében.

Eközben az iPhone 16 Pro ultra-széles látószögű kamerájában is jelentős javulás várható. Az iPhone ultraszéles kamerája nagyrészt érintetlen maradt az iPhone 13 Pro 2021-es bemutatása óta. Jeff Pu elemző arról számolt be, hogy az iPhone 16 Pro új, 48 MP-es ultraszéles kamerát használ, ami jelentős előrelépés a jelenlegi 12 MP ultraszéles kamerához képest. kamera az iPhone 15 Pro-ban.

Gyorsabb Wi-Fi és 5G

Ming-Chi Kuo és Jeff Pu elemzők szerint az iPhone 16 Pro támogatja a Wi-Fi 7 csatlakozást. Ez az iPhone 15 Pro Wi-Fi 6E támogatásának frissítése. A Wi-Fi 7 jelentősen megnöveli az adatátviteli sebességet, elméleti csúcsa több mint 40 Gbps. Így akár négyszer gyorsabb, mint a Wi-Fi 6 és a Wi-Fi 6E, és csaknem hatszor gyorsabb, mint a Wi-Fi 5. A Wi-Fi 7 emellett a késleltetés csökkentésére is összpontosít, ami kulcsfontosságú az okosotthon kiegészítők esetében és fejhallgatók, például Vision Pro kezelésében.

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

De még ha az iPhone 16 Pro támogatja is a Wi-Fi 7-et, a felhasználóknak frissíteniük kell a teljes Wi-Fi rendszerüket egy olyanra, amely támogatja a Wi-Fi 7-et. Ez költséges folyamat lesz, különösen az elején.

Jeff Pu elemző arról is beszámol, hogy az iPhone 16 Pro a Qualcomm Snapdragon X75 modemét fogja használni. Ez a modem az „5G Advanced” szabvány támogatásának köszönhetően akár 7,5 Gbps 5G letöltési sebességet is elérhet.

Egyéb apróságok

  •   Az iPhone 16 Pro állítólag az A18 Pro chipet fogja használni.
  •   Lehetséges, hogy az iPhone 16 Pro solid state gombokat használ a fizikai gombok helyett. Ezt a változást az iPhone 15 Pro esetében pletykálták, de az Apple állítólag az utolsó pillanatbna elvetette ezeket a terveket.
  •   Az iPhone 16 Pro nem rendelkezik Touch ID-vel.
  •   Egy pletyka azt sugallja, hogy az iPhone 16 Pro egy további „Rögzítés” gombot tartalmaz a jobb oldalon a bekapcsológomb mellett. Ezt más források nem erősítették meg.
  • iPhone 16 Pro: Megjelenés dátuma
  • Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max megjelenése és megjelenése 2024 szeptemberében várható. Ez az ellátási lánc, gyártási problémák és egyebek miatt változhat.

iPhone 16 Pro: Árak

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max ára ugyanaz volt, mint elődeik. Egy változás azonban az, hogy az iPhone 15 Pro Max 256 GB tárhelyről indul, ami technikailag 1099 dollárról 1199 dollárra emelte a kikiáltási árat.

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

A hírek szerint az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max előállítása lényegesen drágább az Apple számára. Ennek ellenére a vállalat úgy döntött, hogy ezeket az áremelkedéseket nem hárítja át a fogyasztókra. Hogy ez változni fog-e az iPhone 16 Pro termékkínálatával, az majd kiderül.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei