Megjelent az olcsó Galaxy S21 és az S21+

2021.01.14| SamMobile

Végre! A Galaxy S21 és az S21+ hivatalosan is megérkezett feltűnő új dizájnnal, lapos kijelzőkkel.

A Samsung hivatalossá tette új zászlóshajó okostelefon-sorozatát, több hónapnyi pletyka és szivárgások után. A Galaxy S21 sorozat, akárcsak a Galaxy S10 és a Galaxy S20, három modellben kapható: Galaxy S21, Galaxy S21+ és Galaxy S21 Ultra.

Ahogy az várható volt, a Galaxy S21 Ultra más ligában játszik, míg a Galaxy S21 és a Galaxy S21+ kissé szerényebb, annak ellenére, hogy önmagukban is megfelelő zászlóshajók. És igen, a Galaxy S21 műanyag hátlappal rendelkezik, amire számítottunk, de a Galaxy Note20-szal ellentétben az S21 esetében a legújabb Gorilla Glass (Victus) védi a kijelzőt. A Galaxy S21+ (és az S21 Ultra) viszont elöl és hátul egyaránt Gorilla Glass Victust kapott.

Az S21 és az S21+ 6,2 és 6,7 hüvelykes kijelzőkkel rendelkezik, 120Hz-es adaptív frissítési frekvenciával, amely a képernyő képkocka-sebességét a tartalomtól függően állítja be (akár 48Hz-ig is lemehet az energia-megtakarítás érdekében, ahol csak lehetséges). Mindkét telefon lapos kijelzővel rendelkezik, felbontásuk Full HD+, ami alacsonyabb besorolású, mint az S20 és az S20+ papíron, de a gyakorlatban nem sok különbséget jelent.

Hátul az S21 és az S21+ az új „Contour Cut Camera betéttel rendelkezik, amely finoman illeszkedik a készülék fémvázába, elegáns, ugyanakkor feltűnő, esztétikus”, ahogy a Samsung fogalmaz. A kamera érzékelőit üveg helyett fém borítja, aminek biztosítania kell, hogy a Galaxy S21 fényképezőgépének üvegtörési problémája ne emelje fel újra a fejét.

Fotózás tekintetében semmi sem változott az S20 és S20+ modellekhez képest, kivéve a 3D ToF érzékelő eltávolítását a Plus modellen. Van egy 12MP f/1.8 főkamera Dual Pixel autofókusszal és optikai képstabilizátorral, egy 12MP 120 fokos, f/2.2 ultraszéles kamera és egy 64MP, f/2.0 OIS-sel a háromszoros optikai és 30x digitális zoomhoz. A 10MP, f/2.2 elülső kamera Dual Pixel autofókusszal kezeli a szelfiket.

Van azonban néhány új kamera funkció a szoftveres oldalon. Az Élő fókusz mód neve most Portré mód, és profibb háttér elhomályosítási hatásokkal rendelkezik. A Director's View egy új mód, amely lehetővé teszi az összes hátsó kamera, sőt az elülső kamera képének megtekintését, miközben videofelvételt készít. A nagyítás kevésbé lesz elmosódott a Zoom Lock révén, amely a témát a keret közepéhez rögzíti.

A 8K videofelvétel mindkét telefonon elérhető a 64MP-es objektínek köszönhetően, bár a 8K-s videók továbbra is másodpercenként 24 képkockára korlátozódnak. Az éjszakai üzemmódot is frissítették, ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza, hogy a fényképezőgépnek önállóan kell-e döntenie az expozíciós időről, vagy az adott jelenethez tartozó maximális expozíciós idővel kell fényképeznie.

A Galaxy S21 és S21+, akárcsak Ultra testvérük, a legtöbb piacon az új Exynos 2100 processzorral, máshol a Snapdragon 888 (az Egyesült Államokban, Kanadában és Kínában) kerül a boltokba. Mindkét lapkakészlet elképesztően erős és hatékony, 8 GB RAM-mal, valamint 128 vagy 256 GB tárhellyel párosított, amelyek viszont nem bővíthetők.

Beépített az 5G kapcsolat is, bár a Samsung várhatóan továbbra is letiltja az 5G támogatást egyes piacokon. Végül, de nem utolsósorban az S21+ támogatja az ultraszélessávú technológiát a közeli eszközökkel való gyors fájlmegosztás és a különféle intelligens eszközökkel való kapcsolat érdekében.

Az üzemidőt egy 4000 mAh, illetve egy 4800 mAh akkumulátor adja az S21 és az S21+ készülékeken. Az S21+ akkumulátorkapacitása 300 mAh-val magasabb, mint az S20+, ennek észrevehető akkumulátor élettartam javulást kell eredményeznie, már csak a hatékonyabb processzorok és kijelzők miatt is.

Mindkét telefon támogatja a 25 W-os szupergyors töltést, de a dobozában nem lesz 25 W-os töltő vagy fülhallgató, csak külön vásárolhatók meg ezek a kiegészítők. A vezeték nélküli gyors töltés és a fordított vezeték nélküli töltés is támogatott.

A Galaxy S21 és az S21+ számos más olyan funkcióval is rendelkezik, amelyeket magától értetődően vártunk, például AKG sztereó hangszórókkal, IP68 víz- és porállósággal, a Samsung Pay támogatással és ultrahangos ujjlenyomat-érzékelővel. A Samsung elmondta, hogy az ujjlenyomat-olvasó a Qualcomm által bejelentett új generációs példány, amely 77%-kal nagyobb és 50%-kal gyorsabb, mint a Galaxy S10 és a Galaxy S20 sorozat első generációs érzékelője.

Szoftverből Android 11-et kapunk gyárilag, rajta a One UI 3.1 szoftvercsomaggal. Van néhány új funkció, köztük a Eye Comfort Shield, amely a kék fényszűrő opció frissített változatának hangzik. Van még egy privát megosztás is, amely lehetővé teszi a fájlok másokkal való megosztásának szabályozását, azzal a lehetőséggel, hogy beállítható a megosztott tartalom lejárati dátuma, és letiltható a tartalom további megosztása.

A Samsung ígérete szerint a Galaxy S21 trió három nagy Android OS frissítést biztosan kap. A Galaxy S21 és S21+ január 29-től lesz megvásárolható világszerte. Az S21 Phantom Violet, Phantom Grey, Phantom Pink és Phantom White színekben, az S21 + pedig Phantom Violet, Phantom Silver és Phantom Black színekben lesz kapható. Ezek a színek a 128 GB-os változatokhoz tartoznak - a 256 GB-os S21 és S21+ csak Phantom Grey és Phantom Black színekben lesz elérhető.

Az árak 849 €, illetve 1049 €-tól kezdődnek, az előrendelő ügyfelek pedig ingyen Galaxy SmartTag-ot kapnak. 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.