Még jobb lesz az iOS 17 always-on display funkciója

2023.05.25| 9to5 Mac

Az Apple már csak napokra van attól, hogy bemutassa az iOS 17-et, és újabb részletek derültek ki arról, hogy mit tartogat a következő nagy frissítés.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Bloomberg szerint az iOS 17 új funkciókat hoz a mindig bekapcsolt kijelzős hardverhez, ami az Apple jövőbeli okos kijelzőjének előfutára lehet.

Mark Gurman beszámolója szerint az iOS 17 egy új kijelzőmódot ad hozzá, amely az iPhone 14 Pro-t egyfajta okos kijelzővé alakítja, amikor vízszintben van rögzítve. A mindig bekapcsolt kijelző jelenleg a háttérkép, az idő, az értesítések és legfeljebb öt widget tompított változatát jeleníti meg. A zárolási képernyő és a kezdőképernyő nem támogatja a tájképet.

“A projektet ismerő személyek szerint a nézet akkor jelenik meg, amikor az iPhone le van zárva és vízszintesen van elhelyezve, és az Alphabet Inc. által kínált dedikált kijelzőkhöz és az Amazon.com Inc. által kínált kijelzőkhöz hasonlóan működik. Az ötlet lényege, hogy az iPhone-ok hasznosabbá váljanak, amikor például az ember íróasztalán vagy éjjeliszekrényén fekszenek.”

Gurman hozzáteszi, hogy az új kijelzőnézet olyan adatok megjelenítésére lesz képes, mint "a naptárbejegyzések, az időjárás és az értesítések egy okosotthon kijelzőjének stílusában". Arról is beszámol, hogy a funkció a jobb olvashatóság érdekében sötét háttérre és világos szövegre támaszkodik majd.

Ez egy egyértelmű különbség a meglévő, iOS 16-os mindig bekapcsolt záróképernyő-élmény és a várható újdonság között. Vélhetően a tapasztalat portré tájolásban is ugyanaz marad. Ami a tájoló orientáció támogatását illeti, az Apple korábban támogatott egy dedikált kezdőképernyő elrendezést, amely mindent elforgat az iPhone 6 Plus és hasonló készülékeken.

Az iPhone 14 Pro felhasználók már most is konfigurálhatnak widgeteket az ilyen jellegű információk megjelenítésére, de az iOS 17 úgy tűnik, hogy jobban kihasználhatja a rendelkezésre álló képernyőterületet. 

Az iOS 17 lesz az első nagyobb szoftverfrissítés az iPhone számára azóta, hogy a vállalat az iOS 16-tal és az iPhone 14 Pro-val bevezette a mindig aktív kijelzőt.

Az új kijelzőtechnológia várhatóan az iPhone 15-össel az ősszel megjelenő iPhone 15-össel továbbra is kizárólag a Pro vonal privilégiuma marad, bár a Dynamic Island dizájn és kezelőfelület várhatóan a nem Pro vonalra is el fog érkezni.

Végül Gurman hozzáteszi, hogy az iOS 17 részeként "jelentős változásokat eszközöl az iPhone Wallet alkalmazásban, és fejlesztéseket hajt végre a helymeghatározó szolgáltatásokon". Ami az iPadOS-t illeti, Gurman szerint "egy új, vízszintes felület az iPad számára" van készülőben, de ez még nem úgy hangzik, mintha készen lenne, tekintve, hogy a lock screen widgetek még mindig csak iPhone-on elérhetők.

Az Apple a héten megerősítette, hogy az éves Worldwide Developer Conference keynote beszédére június 5-én, hétfőn, 10 óra PT/1 óra ET-kor kerül sor.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.