Még jobb lesz az iOS 17 always-on display funkciója

2023.05.25| 9to5 Mac

Az Apple már csak napokra van attól, hogy bemutassa az iOS 17-et, és újabb részletek derültek ki arról, hogy mit tartogat a következő nagy frissítés.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Bloomberg szerint az iOS 17 új funkciókat hoz a mindig bekapcsolt kijelzős hardverhez, ami az Apple jövőbeli okos kijelzőjének előfutára lehet.

Mark Gurman beszámolója szerint az iOS 17 egy új kijelzőmódot ad hozzá, amely az iPhone 14 Pro-t egyfajta okos kijelzővé alakítja, amikor vízszintben van rögzítve. A mindig bekapcsolt kijelző jelenleg a háttérkép, az idő, az értesítések és legfeljebb öt widget tompított változatát jeleníti meg. A zárolási képernyő és a kezdőképernyő nem támogatja a tájképet.

“A projektet ismerő személyek szerint a nézet akkor jelenik meg, amikor az iPhone le van zárva és vízszintesen van elhelyezve, és az Alphabet Inc. által kínált dedikált kijelzőkhöz és az Amazon.com Inc. által kínált kijelzőkhöz hasonlóan működik. Az ötlet lényege, hogy az iPhone-ok hasznosabbá váljanak, amikor például az ember íróasztalán vagy éjjeliszekrényén fekszenek.”

Gurman hozzáteszi, hogy az új kijelzőnézet olyan adatok megjelenítésére lesz képes, mint "a naptárbejegyzések, az időjárás és az értesítések egy okosotthon kijelzőjének stílusában". Arról is beszámol, hogy a funkció a jobb olvashatóság érdekében sötét háttérre és világos szövegre támaszkodik majd.

Még jobb lesz az iOS 17 always-on display funkciója

Ez egy egyértelmű különbség a meglévő, iOS 16-os mindig bekapcsolt záróképernyő-élmény és a várható újdonság között. Vélhetően a tapasztalat portré tájolásban is ugyanaz marad. Ami a tájoló orientáció támogatását illeti, az Apple korábban támogatott egy dedikált kezdőképernyő elrendezést, amely mindent elforgat az iPhone 6 Plus és hasonló készülékeken.

Az iPhone 14 Pro felhasználók már most is konfigurálhatnak widgeteket az ilyen jellegű információk megjelenítésére, de az iOS 17 úgy tűnik, hogy jobban kihasználhatja a rendelkezésre álló képernyőterületet. 

Az iOS 17 lesz az első nagyobb szoftverfrissítés az iPhone számára azóta, hogy a vállalat az iOS 16-tal és az iPhone 14 Pro-val bevezette a mindig aktív kijelzőt.

Az új kijelzőtechnológia várhatóan az iPhone 15-össel az ősszel megjelenő iPhone 15-össel továbbra is kizárólag a Pro vonal privilégiuma marad, bár a Dynamic Island dizájn és kezelőfelület várhatóan a nem Pro vonalra is el fog érkezni.

Végül Gurman hozzáteszi, hogy az iOS 17 részeként "jelentős változásokat eszközöl az iPhone Wallet alkalmazásban, és fejlesztéseket hajt végre a helymeghatározó szolgáltatásokon". Ami az iPadOS-t illeti, Gurman szerint "egy új, vízszintes felület az iPad számára" van készülőben, de ez még nem úgy hangzik, mintha készen lenne, tekintve, hogy a lock screen widgetek még mindig csak iPhone-on elérhetők.

Az Apple a héten megerősítette, hogy az éves Worldwide Developer Conference keynote beszédére június 5-én, hétfőn, 10 óra PT/1 óra ET-kor kerül sor.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei