Így alakíthatja át régi Samsungját intelligens otthoni érzékelővé

2023.04.24| Android Central
Címkék:

Samsung

,


A SmartThings Labs segítségével régi Galaxy készülékét fény- és hangérzékelőként használhatja. Csak beállítás kérdése.

Ha a Samsung SmartThingset használja az okosotthonhoz, akkor az egyik régi telefonját használhatja érzékelőként. A Samsung Upcycle nevű alkalmazás segítségével a felhasználók egy régebbi Galaxy telefont fényérzékelővé, hangérzékelővé vagy mindkettővé alakíthatnak. 

Ahhoz, hogy egy Samsung telefont upcycling érzékelőként állítson be, egy 2018-as vagy újabb Galaxy márkájú Samsung okostelefonra van szüksége, ez a Galaxy S9. Mindkét telefonhoz SmartThings és a legújabb szoftverfrissítések telepítése szükséges.

Így alakítsa át régi Galaxy-ját okosérzékelővé a Samsung SmartThings használatával

  1. Nyissa meg a SmartThings alkalmazást a jelenlegi Samsung telefonon.
  2. Koppintson a képernyő jobb alsó részén található Menüre.
  3. Koppintson a Labs elemre.
  4. Koppintson a Galaxy Upcycle menüpontra.
  5. Tekintse meg az utasításokat, és koppintson a következőre
  6. Szkennelje be a QR-kódot azon a régi Galaxy telefonon, amelyet érzékelőként szeretne használni. A QR-kódokat az alapértelmezett kamera alkalmazással is beolvashatja. Megnyílik a Galaxy Store alkalmazás, amely lehetővé teszi a Galaxy Upcycle alkalmazás letöltését.

Ne feledje, a Galaxy Upcycle sajnos csak Galaxy S9, Galaxy Note 9 vagy újabb Samsung telefonokkal működik.

  1. Nyissa meg a Galaxy Upcycle alkalmazást.
  2. Válassza a Start lehetőséget, és hagyja jóvá a mikrofonhasználat engedélyeit.

A következő menüben új eszközöket adhat hozzá. Döntse el, hogy régi telefonját fényérzékelőként, hangérzékelőként vagy mindkettőként szeretné használni.

  1. Válassza ki a használni kívánt érzékelőket.
  2. Nyugtázza, hogy a szenzorok adatait a SmartThings adatvédelmi irányelvének megfelelően kezeljük, és koppintson a folytatásra. A linkre koppintva elolvashatja az aktuális adatvédelmi szabályzatot, ha még nem tette meg.
  3. Válassza ki az új érzékelők helyét és helyiségét.

A következő oldalon láthatja, hogy mit érzékelnek az érzékelői. Arra is emlékeztetni fog, hogy ez a telefon, amelyet be kell dugni a konnektorba, az akkumulátor védelme érdekében csak 35%-ra töltődik. Az érzékelőket egyenként is ki tudja majd kapcsolni.

Íme, mit tehet az új érzékelővel

Visszatérve az elsődleges telefonra, a két új érzékelő a SmartThings alkalmazásban az eszközök oldalon fog megjelenni. Ezen az oldalon be- és kikapcsolhatja őket, és az egyes szenzorokra koppintva részletes idővonalat láthat. Néhány további beállítás is elérhető innen, amelyek lehetővé teszik az érzékenység és az értesítési beállítások módosítását.

A hangérzékelő beállításainál számos felismert hangról kaphat értesítést.

  • Babasírás
  • Kutyaugatás
  • Macska nyávogás
  • Üvegtörés
  • Kopogás az ajtón
  • Sziréna
  • Ujj csettintés
  • Horkolás

A fényérzékelő sokkal egyszerűbb, a fényerősség szintjei a szoba fényerejétől függően 1-től 7-ig terjedő skálán jelennek meg. Ez az információ felhasználható a rutinokban olyan dolgok elvégzésére, mint például a világítás bekapcsolása, amikor besötétedik.

Készen áll megszabadulni régi telefonjától?

Bár a Galaxy Upcycle jó módja annak, hogy egy régi telefont hasznosítani lehessen, nem biztos, hogy ez a legjobb módja a régi hardver felhasználásának. Az is előfordulhat, hogy vannak olyan régebbi készülékei, amelyek nem felelnek meg a Galaxy Upcycle minimális követelményeinek. Régi telefonját érdemes újrahasznosítani vagy elajándékozni ahelyett, hogy a szemétbe dobná, és még a régi telefon tokjának újrafelhasználására is találhat módot.

Természetesen, ha a legjobb androidos telefonok egyikét szeretné megvásárolni frissítés céljából, van rá esély, hogy régi telefonját elcserélheti némi pénzre az új árába. A Samsung például több gyártótól származó telefonok széles választékát fogadja becserélésre a webáruházában.

 

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.