Az Apple megmagyarázza, miért korlátozták az iPhone 15 Pro Maxot 5x optikai zoomra

2023.09.21| MacRumors

Az Apple kameraszoftver-mérnökségének alelnöke, Jon McCormack, a Numerama Nicolas Lellouche-nek adott interjújában elmagyarázta, miért korlátozott az iPhone 15 Pro Max tetraprismás lencs rendszere 5x optikai zoomra, és nem 10x-re, mint a Samsung Galaxy S23 Ultra esetében.

Az interjú francia nyelven készült, így az alábbi idézetek számítógépes fordításból származnak. Az Apple szerint az iPhone 15 Pro Max Telephoto lencséje a vállalat eddigi legfejlettebb kamera stabilizációs rendszerét alkalmazza, optikai képstabilizáció és egy autofókusz 3D szenzor-shift modul kombinációjával. McCormack elmondta, hogy az iPhone 5x-es zoom lencséje "hihetetlenül jól" stabilizálható, összehasonlítva egy 10x-es lencsével.

"A 5x-ös zoomot valóban hihetetlenül jól tudjuk stabilizálni" - mondta McCormack az interjúban. "Ha megnézzük a 10x-es zoomot, hacsak nincsenek a világon a legstabilabb kezek között a telefon vagy egy állványon, akkor valóban nehéz használni."

Az Apple megmagyarázza, miért korlátozták az iPhone 15 Pro Maxot 5x optikai zoomra

Az Apple iPhone termékmarketingjének senior igazgatója, Maxime Veron, aki szintén interjút adott, hozzátette, hogy az iPhone 15 Pro Max 5x-es lencséje ƒ/2.8-as rekeszértékkel nyílik meg, lehetővé téve "kiváló fénykezelést." Ehhez képest a Galaxy S23 Ultra 10x-es lencséje ƒ/4.9-es rekeszértékkel rendelkezik. Az alacsonyabb rekesz lehetővé teszi, hogy több fényt kapjon a kamera szenzora, ami különösen előnyös lehet az éjszakai módú fényképek készítésekor.

Az 5x optikai zoom kizárólag az iPhone 15 Pro Max esetében érhető el, míg az iPhone 15 Pro továbbra is 3x optikai zoommal rendelkezik. Pletykák szerint az Apple tervezi a tetraprismás lencserendszer kiterjesztését mindkét iPhone 16 Pro modellre jövőre.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

McCormack és Veron részletesebben beszélnek az összes iPhone 15 modell legújabb kamerainnovációiról a Numerama interjúban. A készülékek pénteken kerülnek piacra.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei