Fotón az első Type-C-s iPhone?

2023.02.17| Tech Radar
Címkék:

iPhone 15 Pro

,

USB C

,

Type-C


Itt van az első kiszivárgott fotó egy iPhone 15 Pro-ról, és az USB-C portjáról.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez a kép, amelyet @URedditor osztott meg a Twitteren, nem ad teljes képet a telefonról, de elárulja, mi lehet a legnagyobb dizájn változás a közelgő modellnél. Pontosabban a telefon alsó széle látható, amely a korábbi híreknek megfelelően USB-C portot tartalmaz.

Ez olyasvalami, amiről régóta pletykálnak az iPhone 15-ről, és amit az új uniós törvények miatt az Apple-nek a következő néhány évben hozzá kell adnia az iPhone-okhoz.

A forrás emellett azt állította a MacRumorsnak, hogy az USB-C-t mind a négy iPhone 15 modell fogja használni, és az Apple azt tervezi, hogy az E75 Lightning Controllert egy E85 Port Controllerre cseréli az iPhone 15 sorozathoz.

Arra nem adnak magyarázatot, hogy ez mit fog jelenteni, de azt sugallja, hogy csak az Apple által jóváhagyott töltők és kiegészítők működnek majd a porttal, ahogy nemrégiben is pletykálták.

Noha a kiszivárgott kép középpontjában az USB-C port áll, néhány egyéb részletet is meg kell jegyezni. Egyrészt úgy tűnik, hogy a bemutatott telefon szálcsiszolt fém felülettel rendelkezik, ami eltér attól, amit az iPhone 14-es sorozaton láthatunk. Ez annak köszönhető, hogy az iPhone 15 sorozat Pro modelljeinél a pletykák szerint titánra váltanak. Emellett a keret kissé íveltebb a szélein, mint a jelenlegi modelleken.

Természetesen ezt a hírt érdemes némi fenntartással kezelni, ugyanis nem egy régi, megbízható forrástól érkezett z információ.

Az USB-C-re váltás jó lépés – ha jól csinálják

Az USB-C-re való átállás sokkal nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé, mint a Lightning által támogatott, valamint azt is jelenti, hogy a legtöbb, már meglévő USB-C kábelek és csatlakozók milliói kompatibilisek lesznek iPhone-jaikkal. De ezek egyike sem garantált.

Az Apple-nek a nagyobb átviteli sebesség támogatása mellett kellene döntenie, és a jelenlegi szivárgások azt sugallják, hogy míg az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max – vagy ahogyan az iPhone 15 Ultra – valóban nagyobb sebességet kínál majd.

Ami a töltőkábelekkel való szélesebb körű kompatibilitást kínáló USB-C-re való átállást illeti, ott is lehetnek korlátozások és korlátok, mivel a pletykák arra utalnak, hogy az Apple nem támogatja az összes USB-C töltőt és tartozékot.

Érdekes lesz látni, hogy az EU új szabályai mekkora ellenőrzést tesznek lehetővé az Apple számára, de lehet, hogy egy új porttal találkozunk, amely – különösen a nem Pro modellek esetében – nagyon kevés kézzelfogható fejlesztést hoz. Ami kár lenne, mert ez egy egyszerű módja annak, hogy az Apple jelentősen javítson a jelenlegi legjobb iPhone-okon.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.