Fotón az első Type-C-s iPhone?

2023.02.17| Tech Radar
Címkék:

iPhone 15 Pro

,

USB C

,

Type-C


Itt van az első kiszivárgott fotó egy iPhone 15 Pro-ról, és az USB-C portjáról.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez a kép, amelyet @URedditor osztott meg a Twitteren, nem ad teljes képet a telefonról, de elárulja, mi lehet a legnagyobb dizájn változás a közelgő modellnél. Pontosabban a telefon alsó széle látható, amely a korábbi híreknek megfelelően USB-C portot tartalmaz.

Ez olyasvalami, amiről régóta pletykálnak az iPhone 15-ről, és amit az új uniós törvények miatt az Apple-nek a következő néhány évben hozzá kell adnia az iPhone-okhoz.

A forrás emellett azt állította a MacRumorsnak, hogy az USB-C-t mind a négy iPhone 15 modell fogja használni, és az Apple azt tervezi, hogy az E75 Lightning Controllert egy E85 Port Controllerre cseréli az iPhone 15 sorozathoz.

Fotón az első Type-C-s iPhone?

Arra nem adnak magyarázatot, hogy ez mit fog jelenteni, de azt sugallja, hogy csak az Apple által jóváhagyott töltők és kiegészítők működnek majd a porttal, ahogy nemrégiben is pletykálták.

Noha a kiszivárgott kép középpontjában az USB-C port áll, néhány egyéb részletet is meg kell jegyezni. Egyrészt úgy tűnik, hogy a bemutatott telefon szálcsiszolt fém felülettel rendelkezik, ami eltér attól, amit az iPhone 14-es sorozaton láthatunk. Ez annak köszönhető, hogy az iPhone 15 sorozat Pro modelljeinél a pletykák szerint titánra váltanak. Emellett a keret kissé íveltebb a szélein, mint a jelenlegi modelleken.

Természetesen ezt a hírt érdemes némi fenntartással kezelni, ugyanis nem egy régi, megbízható forrástól érkezett z információ.

Az USB-C-re váltás jó lépés – ha jól csinálják

Az USB-C-re való átállás sokkal nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé, mint a Lightning által támogatott, valamint azt is jelenti, hogy a legtöbb, már meglévő USB-C kábelek és csatlakozók milliói kompatibilisek lesznek iPhone-jaikkal. De ezek egyike sem garantált.

Az Apple-nek a nagyobb átviteli sebesség támogatása mellett kellene döntenie, és a jelenlegi szivárgások azt sugallják, hogy míg az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max – vagy ahogyan az iPhone 15 Ultra – valóban nagyobb sebességet kínál majd.

Ami a töltőkábelekkel való szélesebb körű kompatibilitást kínáló USB-C-re való átállást illeti, ott is lehetnek korlátozások és korlátok, mivel a pletykák arra utalnak, hogy az Apple nem támogatja az összes USB-C töltőt és tartozékot.

Érdekes lesz látni, hogy az EU új szabályai mekkora ellenőrzést tesznek lehetővé az Apple számára, de lehet, hogy egy új porttal találkozunk, amely – különösen a nem Pro modellek esetében – nagyon kevés kézzelfogható fejlesztést hoz. Ami kár lenne, mert ez egy egyszerű módja annak, hogy az Apple jelentősen javítson a jelenlegi legjobb iPhone-okon.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei