A gyerekek képernyőideje nő, az új rekord 8 óra 40 perc

2020.04.06| Bosco

A gyermekek és a tizenévesek online tevékenységét megfigyelő alkalmazás, a Bosco szerint az otthoni társadalmi távolság és az önszigetelés a gyermekek esetében elképesztően sok időt vesz el.

A március 22., vasárnapi alkalmazásadatok átlagosan gyermekenként és okostelefononként 8:40, ami hihetetlennek tűnik. A barátokkal való kapcsolattartáshoz és az elfoglaltsághoz az otthoni tartózkodás során az okostelefonok állnak az első helyen évek óta. A felhasználási idő egy részét távoktatásra fordítják, de az idő nagyját mégis a YouTube videók, a WhatsApp csoportok, a Tik Tok és a video chat-alkalmazásokban töltik a gyerekek és a tinik is.

Összehasonlításképpen: a Bosco alkalmazás azt mutatja, hogy egy hónappal ezelőtt, február végén a mobiltelefon átlagos napi 4:30 volt. Az iskolák bezárása után körülbelül hat órára emelkedett, és most átlagosan 8:40 órát ér el. Az összehasonlítás azt is mutatja, hogy az üzenetek száma a WhatsApp gyermekek csoportjaiban ötször annyi, a 13 éves vagy annál idősebb tizenévesek esetében pedig 7,5-szerese, mint a koronavírus-válság kezdete előtt.

Enon Landenberg, a Bosco vezérigazgatója szerint a jó hír a szülők számára az, hogy a gyermekek közötti szolidaritás részeként csökkent a visszaélésszerű beszélgetések és a szégyenérzetet hozó esetek száma. Ezzel együtt azonban növekednek a személyes aggodalom, a szorongás jelei és az öngyilkossági gondolatok. A különböző üzenetküldő alkalmazások használata hirtelen növekszik, ami azt jelenti, hogy az idegenekkel való kommunikáció veszélyei is növekednek.

A gyerekek képernyőideje nő, az új rekord 8 óra 40 perc

A koronavírus terjedésével egy új Bosco szolgáltatás figyelmezteti a szülőket, ha gyermekeik fizikailag közel álltak a diagnosztizált koronavírusos betegekhez. Az információkat a gyermekek és fiatalok mozgásának, valamint a hely- és időadatok ellenőrzése alapján nyerik az Egészségügyi Minisztérium által közzétett információkból. Eddig a több mint 100 gyermek szülei kapták meg ezt a figyelmeztetést az Egészségügyi Minisztérium cselekvési útmutatására vonatkozó információval.

A Bosco alkalmazás rendszeresen figyeli a gyermekek tevékenységét a WhatsApp csoportokban, az Instagramon és a YouTube-on. Magában foglalja az AI technológiát annak észlelésére, amikor a gyermekek stresszt és szorongást tapasztalnak, ehhez a „halál” vagy „félelem”, „korona”, stb. szavakat érzékeli a mesterséges intelligencia a barátokkal folytatott és a csoportos beszélgetésekben, vagy a gyermek normál hangjának hirtelen megváltozásakor.

A gyerekek képernyőideje nő, az új rekord 8 óra 40 perc

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ezt az információt a szülőknek is megküldik, lehetővé téve számukra, hogy cselekedjenek és szükség esetén beavatkozzanak. Azok a szülők, akik letöltik az alkalmazást az eszközükre, bármikor megtudhatják, hol van gyermekük, de azt is, amikor megérkezik, majd elhagyja a mentett helyeket, valamint a gyermek eszközében maradt akkumulátor százalékos arányát, és előre értesítik őket arról, hogy merül.

Az alkalmazás rendszeresen figyeli sértő tartalmakat, például szexuális képeket, erőszakos kifejezéseket, szégyenkezést és fenyegetéseket, vagy ha szóba jön a gyermek egy csoportból való eltávolítása, ami a társadalmi kirekesztés kezdetét jelzi. Minden nap végén a szülő megkapja az órák számát, amelyet a gyermek a képernyő előtt töltött, különös tekintettel a WhatsApp, a YouTube, a Tik Tok és más népszerű alkalmazások számára, folyamatosan informálva őket a túlzott használatról.

A Bosco alkalmazás világszerte félmillió felhasználóval rendelkezik. Használatával segíti az együttműködő önkormányzatokat, céljuk az online erőszak csökkentése és a gyermekek és fiatalok közötti tiszteletteljes diskurzus szabványainak bevezetése.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei