Villámtempóban fejlődik a mesterséges intelligencia

2021.04.25| (X)

Az AI a koronavírus járvány egyik nagy nyertese, szakértők szerint 2025-re a globális AI-piac értéke elérheti a 60 milliárd dollárt.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az AI a koronavírus-világjárvány egyik nagy nyertese, szakértők szerint 2025-re a globális AI-piac értéke elérheti a 60 milliárd dollárt is, a világ GDP-je pedig közel 16 billió dollárral emelkedik majd az mesterséges intelligenciához kacsolódó fejlesztéseknek köszönhetően.

Életünk szinte minden területén hasznát vesszük a gépi tudásnak, amely technológiák segítik akár a rendvédelmi szerveket, akár a vezető járműgyártókat, a fogadásokat online póker magyar oldalain, a gépi modellezés pedig a klímaváltozás hatásainak elemzésében nyújt segítséget. A gépeknek, ahogy a mesterséges intelligenciának is, 2021-ben különösen nagy szerepe van az egészségügyben is.

Gondoljunk csak bele, a gépi adatfeldolgozás a vírus megismerésében éppúgy, mint a vakcina-fejlesztésekben is szerepet játszik, de az AI segíti a járványgörbék alakulásának előrejelzését, vagy éppen a kórtermek megfelelő fertőtlenítését is.

A mesterséges intelligencia észrevétlenül válik mindennapi életünk részévé

Az AI térnyerésében természetesen az olyan technológiai szempontból nyitott térségek játszanak vezető szerepet, mint az USA, ahol az igények ugrásszerű növekedést mutatnak a fejlesztések iránti keresletben. Egyes vélemények szerint, azok a vállalkozások, cégek, amelyek kiaknázzák a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségeket, mint a mobilos cégek, közel 40 százalékos emelkedést tapasztalnak az üzleti termelékenység terén, ami nem meglepő, hiszen egyre szaporodnak a modern technológiai megoldások.

Villámtempóban fejlődik a mesterséges intelligencia

A hétköznapi felhasználók egyelőre csak ismerkednek a mesterséges intelligencia kifejezéssel, miközben rövid időn belül elérkezik az idő, amikor az AI és a gépi tanulás gyakorlatilag a mindennapi életünk részévé válik. Már manapság sem túl meglepő chatbotokkal beszélgetni az ügyfélszolgálatokon, érdeklődésünk alapján termék- és szolgáltatás ajánlatokat kapni a webáruházakban, esetleg a streaming szolgáltatóknál.

2020-ban egyre újabb és területeket hódított meg az AI, és a trend 2021-ben csak fokozódik, hiszen a járványkezelésben éppúgy, mint a klímaváltozás elleni harcban is fontos szövetségesünk lehet. Éppen ezért óriási üzleti lehetőség is rejlik a mesterséges intelligenciában.

Egyre több kutatás folyik a gépek gondolkodásával összefüggésben

Mitől félnek mégis leginkább a felhasználók, a fogyasztók? Jellemzően a megmagyarázhatatlan, átláthatatlan dolgoktól, ami azért is fontos megállapítás, mert a mesterséges intelligenciával kapcsolatos esetleges ellenállást is ez az érzés váltja ki a leggyakrabban. Gondoljunk csak bele, sokak számára a keresőoptimalizálás is a mágia szintjén van, és már itt is milliárdokról van szó, egy AI-alapú ügyfélszolgálati chatbotnál üzleti pedig kockázata van a félrecsúszott automatizációnak, ugyanakkor egy önvezető autónál, drónnál vagy a légi irányításban közvetlen életveszélyt is előidézhet.

Szerencsére a félelmet gyorsan felismerték a fejlesztők és a döntéshozók is, így számtalan témába vágó kutatás folyik az ún. „explainable AI” irányában azzal a céllal, hogy jobban megérthessük a gépek úgynevezett „gondolkodását”. Nem kérdés tehát, hogy még hosszú út áll előttünk, amíg tökéletesen megbízható társként tekinthetünk a mesterséges intelligenciára, a segítő robotokra, de az sem kérdés, hogy a jövő hamarosan beköszönt.

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei