Itt a világ első Tizen mobilja, a Samsung Z

2014.06.02| SamMobile
Címkék:

Samsung Z

,

Tizen

,

Tizen OS


A nagyobbik dél-koreai gyártó ma hivatalosan is bejelentette a világ első, Tizen rendszert futtató okostelefonját, a Samsung Z-t.

A nagyobbik dél-koreai gyártó ma hivatalosan is bejelentette a világ első, Tizen rendszert futtató okostelefonját, a Samsung Z-t. Hosszas fejlesztések és módosítások után végre révbe ért a Tizen. A Samsung Z 4.8 colos, 720p felbontású, Super AMOLED kijelzőt kapott, a Tizen 2.2.1 rendszer gyorsaságáról pedig egy 2.3 gigahertzes, négymagos processzor gondoskodik majd, feltehetően a Snapdragon 800. A Samsung Z dizájnt tekintve megújult, végre nem az a tipius forma, legalábbis a külföldi oldalak szerint. A Z-ben is megtalálható a Samsung Galaxy S5-ben debütált ujjlenyomat-olvasó és pulzusmérő szenzor, valamint az olyan újítások mint a Letöltés gyorsító, az Ultra Power Saving Mode. A hardveres tulajdonságokat 2 gigabájt RAM, 8 megapixeles hátlapi kamera, 2.1 megapixeles előlapi kamera, 16 gigabájt belső tárhely, microSD bővíthetőség, LTE-A hálózati támogatás, NFC, infra szenzor és egy 2600 mAh-s akkumulátor egészíti ki, így a Samsung Z nem más mint a Samsung Galaxy S modellek összemosása az új rendszerrel.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ami a Tizen rendszert illeti, a Samsung kifejezetten a memória optimalizálásra fókuszált, valamint a gördülékeny működésre és a személyre szabható kezelőfelületre. A Samsung a Z-vel hardveresen semmi újat nem tett le az asztalra, ám reményeik szerint még jobb lesz talán mint a sokak által szidott Android, de az a minimum, hogy legalább annyira jól teljesítsen a felhasználók körében mint az Android, hogy ne kelljen választani a két platform közül, bármelyiken megfelelő élményt kapjon a vásárló.

A Samsung Z először Oroszországban kerül piacra 2014 harmadik negyedévében, legkorábban pedig a holnap kezdődő Samsung Tizen fejlesztői konferencián lesz látható június 3-án. Sajnálatos módon a gyártó továbbra is tartja magát a múltbeli kijelentéséhez, mely szerint nem várható sem az Egyesült Államokban, sem Európában Tizen mobil, ugyanis véleménye szerint ezek a piacok nem felkészültek egy új OS debütálására.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14
| SamMobile
Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.
Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

2019.12.31
| (x)
A Xiaomi Haylou LS01 a legújabb az ár-érték arányban kiemelkedő ajánlatok közül. Ki ne akarna 8 ezerért szuper órát?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei