Samsung: a Tizen OS-nek vége

2021.05.19| SamMobile

A Google és a dél-koreai gyártó hivatalosan is megerősítette, hogy a 2021-es Galaxy Watch a Wear OS-t fogja futtatni.

Pár hónapja olvashattuk először, hogy a Samsung a félig-meddig saját fejlesztésű Tizen rendszert leváltja a Wear OS javára, tehát a vállalat ismét Android alapú okosórákat gyárt. Utoljára hat éve volt erre példa. A héten számoltunk be arról, hogy a Galaxy Watch 4 és a hozzá tartozó modellek valóban a Wear OS-t fogják futtatni. A cég korábban Android-alapú okosórákat gyártott, de 2014-ben átállt a Tizenre.

Samsung: a Tizen OS-nek vége

Azóta a Samsung okosórái a Tizent használtják operációs rendszerként. Ez lehetővé tette a vállalat számára, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a szoftver felett. Az ökoszisztéma fejlesztői támogatása azonban sok kívánnivalót hagyott maga után.

A Google tegnap bejelentette újdonságait az I/O 2021 rendezvényen, a Samsung pedig megerősítette együttműködését a céggel és Twitterre került ki a megerősítés a rendszer leváltásáról.

Samsung: a Tizen OS-nek vége

A Samsung megpróbált egyensúlyt teremteni ezzel az új elrendezéssel. Annak ellenére, hogy a 2021-es Galaxy Watch modellek már Wear OS-t futtatnak, rá a One UI felület kerül, amely megszokott megjelenést kölcsönöz a rajongóknak.

A Samsung számára továbbra is fontos a lehető legjobb élmény biztosítása az ügyfelek számára. Tehát a Wear operációs rendszerrel működő Galaxy Watch teljes összhangban fog működni a Samsung mobil eszközeivel és a szélesebb körű Galaxy ökoszisztémával.

A vállalat kiemelte, hogy ez az új együttműködés a Google-lal új lehetőségeket nyit meg a fejlesztői közösség számára. Mostantól képesek lesznek elhozni alkalmazásaikat a Samsung okosóráihoz anélkül, hogy újra fejleszteni kellene őket a Tizen miatt.

Ez egy mindenki számára előnyös helyzet, mert a felhasználók mostantól több alkalmazást kapnak a Galaxy órájukra. Ami a meglévő Tizen okosórákat illeti, a vállalat szerint ezek a modellek a megjelenésük dátumától kezdve továbbra is legalább hároméves szoftveres támogatást kapnak. A Samsung várhatóan ez év júliusában mutatja be a Galaxy Watch 4-et új zászlóshajó okostelefonjai mellett.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei