Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14| SamMobile

Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Elsõ és legfontosabb teendõ – ha akár az enyhén ittas haver, akár a cuki unokahúgi állított be kódot, amire persze véletlen sem emlékszik – hogy ne ess pánikba. Na jó, ess, de emlékezz erre a hírre! Pontosan azért, hogy a telefon gazdája vissza tudja szerezni készülékét és a rajta lévõ adatokat minden káresemény nélkül, az Android és a Samsung egyaránt biztosít lehetõséget a pozitív végkifejlethez.

  1. megoldás: Google fiókkal való feloldás
    Ha legalább hússzor írtunk be rossz jelszót, akkor már csak a készüléken megadott, elsõdleges Google fiók e-mail címmel és jelszavával tudunk bejutni a készülékbe, ezután a Gmailben meg kell erõsíteni a belépés tényét. Ha már bejelentkeztünk, célszerû lehet megváltoztatni a biztonsági jelszót is, bár a módosítások száma erõsen limitált, célszerû tényleg csak vészhelyzet után élni vele.

Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

  1. megoldás: Find My Mobile
    Az évek óta igen hasznos opció a Keresd meg a telefonom, ehhez számítógépen be kell lépni a Samsung oldalára a Samsung fiókunkkal (remélhetõleg ezt a lehetõséget nem bliccelte el senki), majd számos lehetõség közül választhatunk, ahol megtalálható minden teendõ részletes leírása. Természetesen ez esetben fontos, hogy a telefon be legyen kapcsolat és mobilnet vagy Wi-Fi segítségével, de interneten legyen fenn. Az Unlock my Device opciót kiválasztva pár másodperc alatt feloldódik a képernyõzár, úgyhogy gyorsan megadható új jelszó a beállításokban.
  2. megoldás sajnos nem megoldás, de jó tudni, hogy minden androidos készülékhez használható a Google-féle Eszközkezelõ, ám itt nincs lehetõség zár feloldására, cserébe megcsörgethetõ a telefon, bemérhetõ a holléte (ha be van kapcsolva a GPS a készüléken), valamint a mobil teljes tartalma is törölhetõ a távolból, ha ellopták.


A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei