Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14| SamMobile

Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Elsõ és legfontosabb teendõ – ha akár az enyhén ittas haver, akár a cuki unokahúgi állított be kódot, amire persze véletlen sem emlékszik – hogy ne ess pánikba. Na jó, ess, de emlékezz erre a hírre! Pontosan azért, hogy a telefon gazdája vissza tudja szerezni készülékét és a rajta lévõ adatokat minden káresemény nélkül, az Android és a Samsung egyaránt biztosít lehetõséget a pozitív végkifejlethez.

  1. megoldás: Google fiókkal való feloldás
    Ha legalább hússzor írtunk be rossz jelszót, akkor már csak a készüléken megadott, elsõdleges Google fiók e-mail címmel és jelszavával tudunk bejutni a készülékbe, ezután a Gmailben meg kell erõsíteni a belépés tényét. Ha már bejelentkeztünk, célszerû lehet megváltoztatni a biztonsági jelszót is, bár a módosítások száma erõsen limitált, célszerû tényleg csak vészhelyzet után élni vele.

Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

  1. megoldás: Find My Mobile
    Az évek óta igen hasznos opció a Keresd meg a telefonom, ehhez számítógépen be kell lépni a Samsung oldalára a Samsung fiókunkkal (remélhetõleg ezt a lehetõséget nem bliccelte el senki), majd számos lehetõség közül választhatunk, ahol megtalálható minden teendõ részletes leírása. Természetesen ez esetben fontos, hogy a telefon be legyen kapcsolat és mobilnet vagy Wi-Fi segítségével, de interneten legyen fenn. Az Unlock my Device opciót kiválasztva pár másodperc alatt feloldódik a képernyõzár, úgyhogy gyorsan megadható új jelszó a beállításokban.
  2. megoldás sajnos nem megoldás, de jó tudni, hogy minden androidos készülékhez használható a Google-féle Eszközkezelõ, ám itt nincs lehetõség zár feloldására, cserébe megcsörgethetõ a telefon, bemérhetõ a holléte (ha be van kapcsolva a GPS a készüléken), valamint a mobil teljes tartalma is törölhetõ a távolból, ha ellopták.


A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

2022.05.09
| (x)
A Blackview BL8800 sorozat (BL8800/BL8800 Pro) világpremierje május 23-án lesz! Addig is megosztunk pár érdekességet a strapafonról.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön használja a telefonját fizetésre?


Igen, az Apple Pay-t használom
Igen, a Google Pay-t használom
Igen, banki alkalmazást használok
Nem, de tervezem
NemKorábbi szavazások eredményei