P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

2020.10.12| Express
Címkék:

HarmonyOS

,

P30 Pro


Egy friss hír szerint a Huawei P30 Pro tulajdonosai Harmony OS-re kell, hogy váltsanak, ha meg akarják kapni a friss funkciókat.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Google kétmilliárd eszköz által használt operációs rendszerét kénytelen lesz több millió Huawei tulajdonos lecserélni, a Huawei saját fejlesztésű OS-ét kénytelen rátukmálni a kereskedelmi tilalom miatt a felhasználókra.

A Harmony OS mobilokra való érkezését a szeptember Huawei Developer Conference keretein belül árulta el a gyártó. A Trump miatt minden amerikai vállalat eltiltott lett a céggel való együttműködéstől, így a Google is, avagy a Huawei már nem támaszkodhat a Google Play Áruházra alkalmazások tekintetében, de a teljes ökoszisztémára sem.

Emiatt nem tudják a Mate 30, a P40 és az érkező Mate40 széria tulajdonosai hivatalos úton letölteni a Google alkalmazásait és számos nem is fut a készülékeken, amelyekhez Google Mobile Servicesre lenne szükség.

P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

Itt jön képbe a korábbi szerződés lejárta, a Huawei ugyanis nem fér hozzá az Androidos update-ekhez sem, márpedig azokra szükség van, az esetleges új funkciókról nem is beszélve. Ezért lett szükség az új rendszerre, hogy minden okostelefon megkapja a már említett biztonsági frissítéseket és újdonságokat, ezt pedig a HarmonyOS-sel tudja a vállalat biztosítani.

A Huawei jelenleg azon dolgozik, hogy előkészítse az Android riválisát, a HarmonyOS-t, amelyet a Shenzhen-i tech óriás már megerősített, hogy 2021-ben indul béta verzióban mobilokra is. A legutóbbi Huawei Fejlesztési Konferencián kiderült, hogy a HarmonyOS-sel előre telepített első Huawei-készülékek jövőre már piacra is kerülnek. Ezt a nagy bejelentést követően egy új szivárgás megmutatta, melyik meglévő Huawei készülékek kapják meg először a nagy szoftverfrissítést.

Amint a Huawei Central bejegyzéséből kiderült, a HarmonyOS hivatalos ütemterve szerint az Android következő riválisa olyan eszközök támogatásával kezdődik, mint a hordozható eszközök, amelyek 128 MB RAM-mal rendelkeznek. Ezt követik a Huawei okostelefonok és táblagépek, amelyek legfeljebb 4 GB RAM-mal rendelkeznek.

2021 végére ez a RAM-határ megnövekszik, előkészítve az utat több zászlóshajó számára a HarmonyOS megszerzéséhez. Úgy tűnik, hogy a hivatalos ütemterv azt jelzi, hogy a zászlóshajó eszközök - amelyek több RAM-mal rendelkeznek, mint olcsóbb társaik - később kapják meg a HarmonyOS-t, mint más eszközök.

P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

A Weibo-ról származó hír szerint azonban még ennél is előbb érkezik az új rendszer. Eszerint a Huawei chipkészlet alapján is kiadhatja a HarmonyOS frissítéseket. A forrás azt állítja, hogy a Kirin 9000 lapkakészletet futtató készülékek lesznek az elsők a sorban, amely az Androidot a HarmonyOS-re cserélné. Ez azt jelentené, hogy a készülő Huawei Mate40 sorozat elsőként kapja meg az új, házon belüli Huawei operációs rendszert.

A következő a Kirin 990 5G chipet használó készülékek lehetnek, ilyen a Huawei Mate30 Pro vagy a Huawei P40 Pro. A HarmonyOS frissítésének harmadik fordulója olyan eszközökre vonatkozik, amelyek a Kirin 990 4G és 820 chipeket, valamint a 985 processzort használják, míg a negyedik frissítés a HarmonyOS-t terjeszti a fennmaradó Kirin 990 4G és 820 eszközökhöz, valamint a Kirin 980 processzort futtató eszközökhöz. Ez utóbbi chip a Huawei P30 Pro modellben megtalálható. A HarmonyOS frissítésének utolsó körét a szivárgásnak megfelelően olyan eszközökhöz juttatjuk el, amelyeket a Kirin 810 és a Kirin 710 processzorok működtetnek.

Mint minden pletyka esetében, a legjobb, ha a hivatalos megerősítésig fenntartással kezeljük az információt, de lenne értelme, hogy a Huawei legújabb és legnagyobb okostelefonja lenne az első, amely megkapja a bejövő jelentős szoftverfrissítést.

Itt egy lista azokról a Huawei és Honor eszközökről, amelyekre a Huawei Central számít, hogy jogosultak lesznek a HarmonyOS frissítésére:

HUAWEI: Huawei Mate 40, Huawei Mate 40 Pro, Huawei Mate 40 Pro +, Huawei Mate 40 RS Porsche Design, Huawei Mate X, Huawei Mate Xs, Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro +, Huawei Mate 30 4G, Huawei Mate 30 Pro 4G, Huawei Mate 30 5G, Huawei Mate 30 Pro 5G, Huawei Mate 30 RS Porsche Design, Huawei Nova 8 (Upcoming), Huawei Nova 8 Pro (Upcoming), Huawei Nova 7 Pro 5G, Huawei Nova 7 5G, Huawei Nova 7 SE, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X 4G, Huawei Mate 20 X 5G, Huawei Mate 20 RS, Huawei Nova 6 5G, Huawei Nova 6 SE

HONOR: Honor V40 (közelgő), Honor 30 Pro, Honor 30 Pro +, Honor V30, Honor V30 Pro, Honor Play 4 Pro, Honor X10 5G, Honor 30, Honor 30S, Honor X10 5G, Honor 20 Pro, Honor 20, Honor 9X, Honor 9X Pro

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei