P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

2020.10.12| Express
Címkék:

HarmonyOS

,

P30 Pro


Egy friss hír szerint a Huawei P30 Pro tulajdonosai Harmony OS-re kell, hogy váltsanak, ha meg akarják kapni a friss funkciókat.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Google kétmilliárd eszköz által használt operációs rendszerét kénytelen lesz több millió Huawei tulajdonos lecserélni, a Huawei saját fejlesztésű OS-ét kénytelen rátukmálni a kereskedelmi tilalom miatt a felhasználókra.

A Harmony OS mobilokra való érkezését a szeptember Huawei Developer Conference keretein belül árulta el a gyártó. A Trump miatt minden amerikai vállalat eltiltott lett a céggel való együttműködéstől, így a Google is, avagy a Huawei már nem támaszkodhat a Google Play Áruházra alkalmazások tekintetében, de a teljes ökoszisztémára sem.

Emiatt nem tudják a Mate 30, a P40 és az érkező Mate40 széria tulajdonosai hivatalos úton letölteni a Google alkalmazásait és számos nem is fut a készülékeken, amelyekhez Google Mobile Servicesre lenne szükség.

P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

Itt jön képbe a korábbi szerződés lejárta, a Huawei ugyanis nem fér hozzá az Androidos update-ekhez sem, márpedig azokra szükség van, az esetleges új funkciókról nem is beszélve. Ezért lett szükség az új rendszerre, hogy minden okostelefon megkapja a már említett biztonsági frissítéseket és újdonságokat, ezt pedig a HarmonyOS-sel tudja a vállalat biztosítani.

A Huawei jelenleg azon dolgozik, hogy előkészítse az Android riválisát, a HarmonyOS-t, amelyet a Shenzhen-i tech óriás már megerősített, hogy 2021-ben indul béta verzióban mobilokra is. A legutóbbi Huawei Fejlesztési Konferencián kiderült, hogy a HarmonyOS-sel előre telepített első Huawei-készülékek jövőre már piacra is kerülnek. Ezt a nagy bejelentést követően egy új szivárgás megmutatta, melyik meglévő Huawei készülékek kapják meg először a nagy szoftverfrissítést.

Amint a Huawei Central bejegyzéséből kiderült, a HarmonyOS hivatalos ütemterve szerint az Android következő riválisa olyan eszközök támogatásával kezdődik, mint a hordozható eszközök, amelyek 128 MB RAM-mal rendelkeznek. Ezt követik a Huawei okostelefonok és táblagépek, amelyek legfeljebb 4 GB RAM-mal rendelkeznek.

2021 végére ez a RAM-határ megnövekszik, előkészítve az utat több zászlóshajó számára a HarmonyOS megszerzéséhez. Úgy tűnik, hogy a hivatalos ütemterv azt jelzi, hogy a zászlóshajó eszközök - amelyek több RAM-mal rendelkeznek, mint olcsóbb társaik - később kapják meg a HarmonyOS-t, mint más eszközök.

P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

A Weibo-ról származó hír szerint azonban még ennél is előbb érkezik az új rendszer. Eszerint a Huawei chipkészlet alapján is kiadhatja a HarmonyOS frissítéseket. A forrás azt állítja, hogy a Kirin 9000 lapkakészletet futtató készülékek lesznek az elsők a sorban, amely az Androidot a HarmonyOS-re cserélné. Ez azt jelentené, hogy a készülő Huawei Mate40 sorozat elsőként kapja meg az új, házon belüli Huawei operációs rendszert.

A következő a Kirin 990 5G chipet használó készülékek lehetnek, ilyen a Huawei Mate30 Pro vagy a Huawei P40 Pro. A HarmonyOS frissítésének harmadik fordulója olyan eszközökre vonatkozik, amelyek a Kirin 990 4G és 820 chipeket, valamint a 985 processzort használják, míg a negyedik frissítés a HarmonyOS-t terjeszti a fennmaradó Kirin 990 4G és 820 eszközökhöz, valamint a Kirin 980 processzort futtató eszközökhöz. Ez utóbbi chip a Huawei P30 Pro modellben megtalálható. A HarmonyOS frissítésének utolsó körét a szivárgásnak megfelelően olyan eszközökhöz juttatjuk el, amelyeket a Kirin 810 és a Kirin 710 processzorok működtetnek.

Mint minden pletyka esetében, a legjobb, ha a hivatalos megerősítésig fenntartással kezeljük az információt, de lenne értelme, hogy a Huawei legújabb és legnagyobb okostelefonja lenne az első, amely megkapja a bejövő jelentős szoftverfrissítést.

Itt egy lista azokról a Huawei és Honor eszközökről, amelyekre a Huawei Central számít, hogy jogosultak lesznek a HarmonyOS frissítésére:

HUAWEI: Huawei Mate 40, Huawei Mate 40 Pro, Huawei Mate 40 Pro +, Huawei Mate 40 RS Porsche Design, Huawei Mate X, Huawei Mate Xs, Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro +, Huawei Mate 30 4G, Huawei Mate 30 Pro 4G, Huawei Mate 30 5G, Huawei Mate 30 Pro 5G, Huawei Mate 30 RS Porsche Design, Huawei Nova 8 (Upcoming), Huawei Nova 8 Pro (Upcoming), Huawei Nova 7 Pro 5G, Huawei Nova 7 5G, Huawei Nova 7 SE, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X 4G, Huawei Mate 20 X 5G, Huawei Mate 20 RS, Huawei Nova 6 5G, Huawei Nova 6 SE

HONOR: Honor V40 (közelgő), Honor 30 Pro, Honor 30 Pro +, Honor V30, Honor V30 Pro, Honor Play 4 Pro, Honor X10 5G, Honor 30, Honor 30S, Honor X10 5G, Honor 20 Pro, Honor 20, Honor 9X, Honor 9X Pro

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei