HarmonyOS-re vált a Nokia is

2021.07.01| Phone Arena
Címkék:

Nokia

,

HarmonyOS


A friss hírek szerint a HarmonyOS egyre népszerűbb, már a Nokia is ilyen rendszerű készülékeken dolgozik.

A kínai IT Home szerint a Nokia lehet az első okostelefon gyártó, amely átveszi a Huawei HarmonyOS-ét. Bár a HarmonyOS-t nem Android alternatívaként kezdték fejleszteni, igaz, hogy a Huawei felgyorsította fejlődését, miután az amerikai kormány arra kényszerítette a Google-t, hogy szakítsa meg vele a kapcsolatait. Lényegében ez egy multiplatform operációs rendszer, úgy lett kialakítva, hogy több típusú terméken is működjön, beleértve az okostelefonokat is.

Az operációs rendszert hivatalosan a hónap elején dobták piacra és már telepíthető néhány régebbi Huawei okostelefonra. A vállalat a közelmúltban megkezdte az összehajtható Huawei Mate X2 csak 4G-s változatának értékesítését a HarmonyOS 2.0-val. Ezt megelőzően bemutatta első HarmonyOS okosóráját.

Mivel a Huawei még mindig nem tudja legálisan telepíteni a Google Mobile Services-t (GMS) telefonjaira, amelyek szükségesek a Play Áruházhoz, és olyan népszerű alkalmazásokhoz, mint a Google Chrome, a YouTube, a Gmail és a Google Maps, a HarmonyOS valójában esélye sincs az Androiddal szemben az európai és amerikai piacon.

HarmonyOS-re vált a Nokia is

A történet teljesen más Kínában, ahol a Google alkalmazásokat alapértelmezetten blokkolják. Éppen ezért a Nokia állítólag a HarmonyOS használatát csak a Kínába szánt telefonokhoz tervezi. A mai hír szerint a vállalat még ebben az évben Kínában kívánja kiadni a Nokia X60 és X60 Pro készülékeket.

A hírek szerint a telefonok ívelt kijelzővel és méretes, 6000 mAh-s akkumulátorral rendelkeznek, emellett ZEISS kamerarendszert is kapnak 200MP-os főérzékelővel. További lehetséges specifikációk a 144Hz-ig terjedő frissítési gyakoriság, a gyorstöltés és a zászlóshajó Snapdragon lapkakészlet.

A kínai Meizu a HarmonyOS használatát tervezi, az Oppo, a Xiaomi és a Vivo állítólag szintén kapcsolatban van a céggel a platform tekintetében is. A HarmonyOS nagyon erősen hasonlít az Androidra, és a Linux kernelt használja. A globális bevezetési dátum még nincs megadva.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei