A Harmony OS 2.0 nagyon Android

2021.06.04| Android Authority

A Huawei elmondása szerint számos nyílt forráskódú tárhelyre támaszkodik a Harmony OS 2.0 fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Huawei Harmony OS 2.0 számos hasonlóságot mutat az Android 10-zel. Ez magában foglalja az Android Q easter egg jelenlétét a telepített alkalmazások listájában. A Huawei szerint a platform fejlesztéséhez „nagyszámú, harmadik féltől származó nyílt forráskódú erőforrást” használtak fel.

Ebben az évben hallottuk először, hogy a Huawei Harmony OS 2.0 fejlesztői előzetesében rengeteg közös vonás volt az Android 10-tel. Mindez arra utalt, hogy a Huawei új platformja valójában csak az Android volt, EMUI-val és néhány módosítással.

A Harmony OS 2.0 nagyon Android

Most a Huawei hivatalosan is piacra dobta az új MatePad táblagépeket, ezek az első Harmony OS termékek a globális piacokon. Sajnos úgy tűnik, hogy azok, akik vadonatúj platformra számítanak, csalódni fognak. Az első tesztelők már kézhez kapták az új MatePad Prot és úgy tűnik, hogy számos vizuális és funkcionális jellemzők egyeznek az Android 10-zel.

Az egyik furcsa hasonlóság az, hogy a Harmony OS táblagépre telepítve van az Android Q easter egg. A funkcionális és vizuális hasonlóságokkal együtt nehéz nem azt állítani, hogy valójában Android, nem pedig egy teljesen új platform, ahogyan azt jelenleg állítják.

Megkérdeztük a gyártót az Androidhoz hasonlóságokról (ideértve a húsvéti tojás alkalmazás jelenlétét) és a tableten futó szoftver megerősítését. A gyártó megismételte, hogy a Harmony OS 2.0 fut rajta.

A Harmony OS 2.0 nagyon Android

"Az összes alkalmazandó nyílt forráskódú szabály szigorú betartásának biztosítása mellett a Harmony OS számos harmadik féltől származó nyílt forráskódú erőforrást - köztük a Linuxot is - kihasznált az átfogó architektúra fejlesztésének felgyorsítása érdekében" - mondta a vállalat az Android Authoritynek e-mailben küldött válaszában.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy mobil platformok az alapul szolgáló Android keretrendszereket alkalmazzák, az immár megszűnt BlackBerry 10 is az Android Runtime szolgáltatást kínálta az Android alkalmazások futtatásához. De határozottan úgy tűnik, hogy a Harmony OS közelebb áll az Androidhoz, ha valójában nem is Android.

Az új platform kínál néhány érdekes funkciót, például a Super Device funkciót a könnyebb eszközpárosítás érdekében. Ez egy új, kör alakú felhasználói felületet kínál, középen a gazdaeszközt és körülötte más Huawei okoseszközöket tartalmaz. A felhasználóknak az intelligens eszközt rá kell csúsztatniuk a gazdagépre a párosításhoz.

A Harmony OS 2.0 nagyon Android

A vállalat platformja több eszközön keresztüli funkcionalitással is büszkélkedhet, például táblagépen és okostelefonon futó alkalmazások megtekinthetők egy eszköz mostanában használt app listájában. Egyetlen mozdulattal átküldhető egy épp futó alkalmazás egyik Harmony OS eszközről a másikra és folytatható az újon.

Ezenkívül a vállalat egy „együttműködési hitelesítés” funkciót hirdet, amely lehetővé teszi, hogy két eszközről szerezzen adatokat a telefon feloldásához. Jó példa a telefonos arcfeloldás, majd az okosóráról plusz adat.

Téged érdekel, hogy az Harmony OS valójában Android vagy sem? Számít?

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei