SongArc játék Nokia Lumia mobilokra

2013.11.22| Nokia

A Nokia Lumia készülékekre ingyenesen elérhető, új, magyar fejlesztésű SongArc játék egy hónap alatt hihetetlen népszerűségre tett szert.

A Nokia Lumia készülékekre ingyenesen elérhető, új, magyar fejlesztésű SongArc játék egy hónap alatt hihetetlen népszerűségre tett szert. Ez idő alatt a fejlesztők több mint negyed millió letöltést regisztráltak, és a Windows Phone Áruház játékai között az Egyesült Államokban nem csak a zenei kategóriában lett abszolút első, de az összes játék közül is a 6. legmagasabbra értékelt, valamint felkerült a Top 10 ingyenes játékok közé is! A játék népszerűsége azóta is töretlen, még novemberben átlépheti a félmillió letöltést.

Amatőr zenészként az ötletgazdát, Velvárt Andrást az az alapötlet vezérelte, hogy a zenélés élményét adja a felhasználóknak, akik így aktív zenehallgatókká válnak. Máig ez az egyik fő irányelv a játék további fejlesztése során és a csapat minden ötletet aszerint mérlegel, hogy mennyire szolgálja az aktív zenehallgatás élményét. Szintén lényeges szempont, hogy a játékos saját zenéivel játszhat, saját „kottákat” készíthet és oszthat meg a többi SongArc játékossal. Így azok is játszhatnak, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak új kottát készíteni.

SongArc játék Nokia Lumia mobilokra

„A játék lényegét legfrappánsabban egy felhasználó fogalmazta meg: ’Táncolj a hüvelykujjaddal!’ a kedvenc zenédre„ – magyarázza Velvárt András. „Az alkalmazás olyan élményt nyújt, mintha az ujjunkkal egy képzeletbeli zongorán vagy az asztalon játszanánk a dallamot. Nem kell hozzá zenei előképzettség, csak némi ritmusérzék.” A játékosoknak a képernyő tetejéről érkező geometriai formákat kell „elkapni” a megfelelő ritmusban. Ezek az alakzatok a zenével összhangban érkeznek a képernyő aljára, így a hüvelykujjak a SongArc játékban egy virtuális „hangszeren” követik a dallamot. Emellett egy-egy gitárszóló, zenei hajlítás vagy akár ritmus átadására is lehetőség van a dallammal együtt mozgó simítás – más néven swipe – segítségével, és ha megfelelő ütemben/ritmusban sikerül a telefont megmozdítani.

„A SongArc játékkal a felhasználók felfigyelnek a zenében az apró, addig észrevétlen mozzanatokra, élesedik a hallásuk és jobban érzékelik és értékelik a melódiát, összességében még jobban megszeretik az adott előadót és a zenét is” – teszi hozzá András. A játék fejlesztésében és tökéletesítésében két egyetemista, Kapos Ádám és Kiss Dávid vállalták az oroszlánrészt. A prototípust a Nokia, a Microsoft és a finn Aalto Egyetem közös programjában, az AppCampus-on is pályáztatták, ahol sikerült elnyerni a támogatást. Kihívást jelentett, hogy a felhasználók saját zenéi számos forrásból származhatnak és szinkronba kellett hozni a kottákat a zeneszámok egyes változataival. „Ha egy kottához nem áll rendelkezésre a telefonon a megfelelő zeneszám, akkor a játék az Xbox Music keresésre irányítja a felhasználót – így pár kattintással megveheti és letöltheti azt.”- meséli András a zenék kapcsán.

SongArc játék Nokia Lumia mobilokra

Manapság egy játék nem lehet sikeres közösségi élmény nélkül. A SongArc játékosai megosztják pontszámaikat a népszerű közösségi oldalakon, így kialakul egy természetes verseny a rajongók között. Ugyanakkor a kották készítése és megosztása is közösségi funkciónak tekinthető, így nem csak a verseny, hanem az internetes generációkra jellemző kooperáció is jelen van. Ennek bizonyítéka az, hogy egy hónap alatt a rajongók több mint tizenötezer dalhoz készítettek kottákat és tették ezeket a dalokat alkalmassá arra, hogy minden felhasználó játszhasson velük.

A játékélmény további kiegészítéseként érkeznek majd a helyi és globális toplisták, illetve felmerült a különböző „skin” választásának lehetősége is, azaz a játék kinézetén is változtathatnak majd a játékosok. Ezek a funkciók valószínűleg már fizetősek lesznek, de mindenképpen megmarad a játék free to play jellege. Az alkalmazás még rövid ideig ingyenesen letölthető az Áruházból.

SongArc játék Nokia Lumia mobilokraA cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Huawei P30 Pro 128GB 6GB RAM Dual
Huawei P30 Pro 128GB 6GB RAM Dual
MobilKereskedés.hu 169 900 Ft
GsmPalota 171 980 Ft
GsmHome 171 989 Ft
Apple iPhone XR 64GB
Apple iPhone XR 64GB
EUmobil 199 690 Ft
Planet GSM webshop 199 790 Ft
i-Shop Webáruház 199 860 Ft
Huawei Nova 5T 128GB 6GB RAM Dual
Huawei Nova 5T 128GB 6GB RAM Dual
EUmobil 88 270 Ft
i-Shop Webáruház 88 680 Ft
Planet GSM webshop 90 490 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei