Nokia

SongArc játék Nokia Lumia mobilokra

2013.11.22

A Nokia Lumia készülékekre ingyenesen elérhető, új, magyar fejlesztésű SongArc játék egy hónap alatt hihetetlen népszerűségre tett szert.

A Nokia Lumia készülékekre ingyenesen elérhető, új, magyar fejlesztésű SongArc játék egy hónap alatt hihetetlen népszerűségre tett szert. Ez idő alatt a fejlesztők több mint negyed millió letöltést regisztráltak, és a Windows Phone Áruház játékai között az Egyesült Államokban nem csak a zenei kategóriában lett abszolút első, de az összes játék közül is a 6. legmagasabbra értékelt, valamint felkerült a Top 10 ingyenes játékok közé is! A játék népszerűsége azóta is töretlen, még novemberben átlépheti a félmillió letöltést.

Amatőr zenészként az ötletgazdát, Velvárt Andrást az az alapötlet vezérelte, hogy a zenélés élményét adja a felhasználóknak, akik így aktív zenehallgatókká válnak. Máig ez az egyik fő irányelv a játék további fejlesztése során és a csapat minden ötletet aszerint mérlegel, hogy mennyire szolgálja az aktív zenehallgatás élményét. Szintén lényeges szempont, hogy a játékos saját zenéivel játszhat, saját „kottákat” készíthet és oszthat meg a többi SongArc játékossal. Így azok is játszhatnak, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak új kottát készíteni.

/txt/hirek/kepek/SongArc_1_20131122.JPG

„A játék lényegét legfrappánsabban egy felhasználó fogalmazta meg: ’Táncolj a hüvelykujjaddal!’ a kedvenc zenédre„ – magyarázza Velvárt András. „Az alkalmazás olyan élményt nyújt, mintha az ujjunkkal egy képzeletbeli zongorán vagy az asztalon játszanánk a dallamot. Nem kell hozzá zenei előképzettség, csak némi ritmusérzék.” A játékosoknak a képernyő tetejéről érkező geometriai formákat kell „elkapni” a megfelelő ritmusban. Ezek az alakzatok a zenével összhangban érkeznek a képernyő aljára, így a hüvelykujjak a SongArc játékban egy virtuális „hangszeren” követik a dallamot. Emellett egy-egy gitárszóló, zenei hajlítás vagy akár ritmus átadására is lehetőség van a dallammal együtt mozgó simítás – más néven swipe – segítségével, és ha megfelelő ütemben/ritmusban sikerül a telefont megmozdítani.

„A SongArc játékkal a felhasználók felfigyelnek a zenében az apró, addig észrevétlen mozzanatokra, élesedik a hallásuk és jobban érzékelik és értékelik a melódiát, összességében még jobban megszeretik az adott előadót és a zenét is” – teszi hozzá András. A játék fejlesztésében és tökéletesítésében két egyetemista, Kapos Ádám és Kiss Dávid vállalták az oroszlánrészt. A prototípust a Nokia, a Microsoft és a finn Aalto Egyetem közös programjában, az AppCampus-on is pályáztatták, ahol sikerült elnyerni a támogatást. Kihívást jelentett, hogy a felhasználók saját zenéi számos forrásból származhatnak és szinkronba kellett hozni a kottákat a zeneszámok egyes változataival. „Ha egy kottához nem áll rendelkezésre a telefonon a megfelelő zeneszám, akkor a játék az Xbox Music keresésre irányítja a felhasználót – így pár kattintással megveheti és letöltheti azt.”- meséli András a zenék kapcsán.

/txt/hirek/kepek/SongArc_2_20131122.JPG

Manapság egy játék nem lehet sikeres közösségi élmény nélkül. A SongArc játékosai megosztják pontszámaikat a népszerű közösségi oldalakon, így kialakul egy természetes verseny a rajongók között. Ugyanakkor a kották készítése és megosztása is közösségi funkciónak tekinthető, így nem csak a verseny, hanem az internetes generációkra jellemző kooperáció is jelen van. Ennek bizonyítéka az, hogy egy hónap alatt a rajongók több mint tizenötezer dalhoz készítettek kottákat és tették ezeket a dalokat alkalmassá arra, hogy minden felhasználó játszhasson velük.

A játékélmény további kiegészítéseként érkeznek majd a helyi és globális toplisták, illetve felmerült a különböző „skin” választásának lehetősége is, azaz a játék kinézetén is változtathatnak majd a játékosok. Ezek a funkciók valószínűleg már fizetősek lesznek, de mindenképpen megmarad a játék free to play jellege. Az alkalmazás még rövid ideig ingyenesen letölthető az Áruházból.

/txt/hirek/kepek/SongArc_3_20131122.JPGA cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Samsung Galaxy S20 128GB 8GB RAM Dual
Samsung Galaxy S20 128GB 8GB RAM Dual
Mobil nagyker 235 900 Ft
Telepartner 236 000 Ft
EUmobil 238 200 Ft
Apple iPhone X 64GB
Apple iPhone X 64GB
Telepartner 205 000 Ft
netmobil 209 900 Ft
Mobile Experience 240 000 Ft
Xiaomi Mi 9T 64GB
Xiaomi Mi 9T 64GB
iShop Webáruház 85 480 Ft
Mobilpalace 85 834 Ft
EUmobil 85 890 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A Huawei kijött az első Google nélküli telefonjával. Ön szerint van így esélye az új márkának?


Igen, a Huawei így is sikeres lesz
Nem, így nincs értelme megvenni a telefontKorábbi szavazások eredményei