Mi lesz a Huawei-jel az apk leáldozása után?

2021.07.12| Android Authority
Címkék:

Huawei

,

HarmonyOS

,

apk

,

aab


A Google nemrég bejelentette, hogy az APK alkalmazásformátumról az Android App Bundles-re vált.

A Google néhány héttel ezelőtt jelentette be az Android alapvető változását, amikor kiderült, hogy az Android App Bundles (AAB) formátumot fogja használni az APK helyett. Az összes, augusztustól a Play Áruházba beküldött alkalmazásnak az új formátumot kell használnia, bár a meglévő alkalmazások egyelőre továbbra is használhatják az APK-kat.

Mit jelent ez a Huawei és a Harmony OS platform szempontjából?

A Harmony OS támogatja az APK-kat az Android alkalmazások futtatásához. A Huawei ügyvezetője, Wang Chenglu a Global Times outletnek elmondta, hogy az új formátum nem befolyásolja a Harmony OS felhasználói élményét és nem akadályozza a fejlődést.

"Az AAB formátum lényegében hasonló a Harmony Atomic Service-éhez" - mondta Chenglu az outletnek. A cég korábban az Atomic Service-t „jövőorientált felhasználói alkalmazásokként” írta le a Harmony OS-ben, amelyek „telepítésmentesek” és meghatározott funkciót biztosítanak.

Mi lesz a Huawei-jel az apk leáldozása után?

Nem világos, hogy a Huawei Harmony OS és HMS/Android platformjai támogatják-e az Android App Bundles csomagot, bár a dokumentáció alapján úgy tűnik, hogy az App Gallery támogatja a formátumot. Az Android Authority megkérte a Huawei-t, hogy tisztázza a támogatást. Reméljük, hogy a kínai márka azon dolgozik, hogy támogatást nyújtson, ha az AAB még nem kompatibilis.

Mindazonáltal úgy tűnik, hogy az új formátum kissé megnehezítheti az életet más, harmadik féltől származó alkalmazásboltokban és tárházakban is. A fejlesztőknek manuálisan kell exportálniuk az alkalmazáscsomagjaikat APK-ként, ha azt akarják, hogy alkalmazásuk alternatív felületeken is megjelenjen. Ez kétélű kard, mivel a fejlesztők jobban kontrollálhatják az alkalmazásuk hol jelenik meg, de egy kis súrlódást okoz, ha nem csak a Play Áruházat akarja támogatni.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei